Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolky z krkovice v petrželovo- smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 763 kJ /
421 kcal
Bílkoviny15,54 g
Tuky24,34 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 313 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy33,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa si naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a uděláme si pastu-v mističce si smícháme nastrouhanou nivu, propasírované stroužky česneku, lžíci olivového oleje a nasekanou petrželku, jen tak 2 lžíce si jí ponecháme do omáčky. Krok 2: Touto směsí pomažeme plátky masa, a na pastu natřeme osolený a rozmrzlý špenát, uvaříme si vajíčko, které rozřízneme na čtvrtinky a položíme do středu masa, k tomu položíme pláteček Hermelínu a sušené rajče. Svážeme nití do roládek a ovážeme nití, aby držely, může nám trošku vytéct špenát, ale není to naškodu, může se ho dát méně (já dala dost). Krok 3: V hrnci na oleji si zprudka opečeme roládky, vyndáme je, osmažíme si cibulku do světle hnědé barvy, nakrájenou nadrobno, vrátíme roládky, zalijeme mírně vodou a dusíme. Omáčku dosolíme, do smetany si rozpustíme solamyl a když je maso akorát, tak si smetanou zahustíme omáčku, přidáme zbylou petrželku a chvilku povaříme. Omáčky nesmí být zbytečně moc, ale tolik, aby s přílohou bylo všechno šťavnaté.

Zveřejněno 27. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Malá a zdařilá improvizace. Omáčka, která vznikne ze všech surovin je moc dobrá(manžel snědl dvě porce-přidal si)a petrželka je krásně chuťově cítit. Podávala jsem s rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9R0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9R0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Karamelka:hlavně buď ráda,že ten tvůj nebude protestovat!!!:-DRecept není zařazený ve zdravé výživě ani v dietě,tak klídek;-)

Karamelka:chuděro, ty máš chuť a nesmíš co? Tak si toho nevšímej. Hezký večer ;-)

Karamelka: vždyť tě nikdo nenutí aby jsi to jedla, palec dolů tobě Karamelko:no:

Karamelka 12. 11. 2011 17:38
Prorostlé maso, tučný sýr a hromada smetany - potěškoště - energetická dávka pro horníka. Kalorická bomba - žlučník bude protestovat co nevidět.

HankaPu a Elizo, děkuji vám za chválu fotek-fakt se snažím a změnila jsem taktiku focení na doporučení dvou Topaček, mám z toho radost;-)

Bibinko, taky se mi v poslední době moc líbí tvoje fotky:yes::yes::yes: +

Bibi:yes::yes:

Osobně bych raději udělala dva druhy se stejným podkladem (niva, česnek, petrželka) tak, že do poloviny závitků bych dala špenát a vajíčko, do druhé sušené rajče a hermelín. Dohromady mi to přijde trochu přepatnáctělé.
Ale co musím moc a moc pochválit, jsou fotografie. Bibi, máš je poslední dobou takové úhledné, čisté a i jídlo pěkně naservírované. Moc se mi to líbí.:-):-K

:yes:

:-p:yes::yes:

Moc hezký receptík i suroviny,postup, jenom tu nivu i hermelín, ouva, ten mi dává zabrat, pořád zatím nemůžu a asi dlouho nebudu,ale manžel by si dal,ten je "niváček -hermelináčkový":-O;-):-):-p:-K:yes:

zizala::-D:-D;-):yes:

To jsou fakt recepty podobný jen tím, že to je zamotaný a naplněný (chybí tu smajlík, který si klepe na čelo :-)))

Bibi krásný recept.:yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
rolky z krkovice, roládky z krkovice, krkovice na smetaně, krkovice s nivou, omáčka z krkovyce, krkovice recepty, krkovice, veprove rolky s omackou, petrželovo smetanová omáčka, vepřové rolky ve smetanové omáčce, vepřová krkovice na smetaně, smetanové omáčky recepty, recept na krkovici, kávový zahradníkův, rolka z krkovice, rolka s krkovice, rolky s krkovice, krkovice smetanová omáčka, vepřová panenka na smetanovi omačce z zelenym pepřem, omáčka špenát smetana hermelín

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, vejce, rajče sušené, sýr niva, sýr hermelín, špenát mražený, smetana, olej olivový, petrželka, solamyl, pepř zelený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu