Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy se špenátovými nočky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 783 kJ /
426 kcal
Bílkoviny25,76 g
Tuky15,68 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 227 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy43,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody. Krok 2: Když vyplavou, jsou hotové a můžeme je scedit. Krok 3: Žlázy nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. A než nám zavaří voda a uvaří se noky, tyto řízečky osmažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.

Zveřejněno 16. 11. 2011

Poznámka autorky cathleen

Maso na přírodno jde s těmito špenátově chutnajícími noky velice dobře dohromady.

Noky by byly výborné i bez masa, jen přelité osmaženou cibulkou.

Nerada přidávám tzv. "zbytkové" recepty, ale tady jsem udělala výjimku - z jedné zbylé porce špenátu byla příloha pro tři lidi.

Velmi podobný recept má magdalenka http://www.toprecepty.cz/recept/16755-spenatove-no... (pouze dělaný z rozmraženého špenátu) a překvapilo mě, že u něj píše, že v nočkách špenát ani necítí.

V těchto nočkách ho ucítíte určitě :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy se špenátovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOV5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy se špenátovými nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Cathleen, jejej, ty býčí žlázy bych si dala okamžitě-to je taková lahoda-alespoň pro mně;-)la bych je bez nočků. Jasnej 8.bod:yes:

Super kouličky i nočky :yes::yes:+

jejda ... tak byci zlazy jsem mela naposledy nekdy pred 15ti lety...v jednom motorestu mezi H.Kralove a Chlumcem n.Cidlinou je delavali...hezky s opecenymi bramborami a tatarkou,nebo salatkem to byla dobra basta....:-*:-p:-K ale nocky se u nas papkaji a tak to prubnu...za ne davam bodik...a cathleen...nechces poslat na island alespon maly vzorek:-?;-):-D

Recept sa mi páči, mám v mrazáku jahňacie žľazy ( naše jahňa bolo chlapček :-D ), tak by som to aj skúsila podľa tohto receptu, uvidíme :yes:;-)

;-)pěkné:yes::yes:+1

srettka::-) sretti, myslím, že ony už regulované početí mají....ty naše holky vemenatý.
Jo a ke kuřecímu plátku na přírodno by nočky taky určitě šly ;-)

A pozor:-! vercajk manželů od krav je nadále v ohrožení:-O ani v tomto nevlídném mlžně inverzním období není jejich produkce v bezpečí. dyg ty holky nebohý vemenatý budou muset při tomhle vašem apetitu chodit do střediska regulovaného početí:-?:-))
ale jinak na oko to vypadá jak kuřecí plátek...mnoo...ode dneška každou kuřecí kozenku raději důůůkladně zkontroluju:-O

vseumel: já to nejedla, ale kamarád z toho dělá řízky. Prý jsou vynikající, ale taky je s tím moc práce.;-)

Prý je to hrozně dobré, moje teta jídávala kravské vemínka. Třeba někdy dostanu odvahu to zkusit :-D:yes:

Škoda že u nás žlázy papám jen já, ale určitě udělám noky ;-):-p:yes:

Jooooo!!!! To já můžu!!! Bezva recept!! Supéér!! zase něco na kouličky:-D

Tématické fráze:
byči žlazy, byci zlazy recepty, byči zlazy recept, příprava býčí žlázy, hrubá příprava býčích žláz, recept na býčí žlázy, byci oci jidlo, recepty býčí žlázy na smetaně, byčí žlázy a jejich příprava, apetit- býčí žlázy recept, recepty býčí žlázy zapečené, smažené kravské vemínko, býčí žlázy apetit, recepty býčí žlázy, recepty - špenátovými noky, byčí žlázy medailonky recepty

Suroviny:
býčí žláza, sůl, pepř, mouka hladká, tuk na smažení, špenát, vejce, česnek, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu