Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá bábovka s makovo - řepnou nádivkou a švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 154 kJ /
5 295 kcal
Bílkoviny125,48 g
Tuky204,31 g
Vláknina54,20 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 487 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy711,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, uděláme důlek, do něj dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme droždí vykypět, přidáme vejce, vlahou heru, srouhanou citronovou kůru a zaděláme hladké těsto, které na teplém místě necháme vykynout. Krok 2: Do kastrolku dáme mák, mléko, cukr, skořici, citronovou kůru a za stélého míchání vaříme na mírném ohni asi 15 minut, musí být hustý. Pak přidáme řepu a máslo, povaříme ještě 5 minut a odstavíme. Nejlépe je ho uvařit den předem, aby vychladnul. Potom do něj zamícháme vanilkový cukr a trochu rumu. Krok 3: Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme obdélník, který potřeme makovou nádivkou, poklademe švestkami, ale jen tři řady na okraji, který budem stáčení do rolády začínat. Opatrně stočíme do rolády a vložíme do sádlem vymaštěné bábovkové formy. Krok 4: Necháme chvilku vykynout, vrch potřeme rozpuštěným sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C na 10 minut, potom troubu stáhneme na 160°C a pečeme asi 90 minut. Vpichem špejle se špicí zjistíme zda už je bábovka upečená, musí být špejle po vytažení suchá a ne lepit od těsta.

Zveřejněno 19. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o60z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o60z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

mrška jedna pokušitelská.. jukla na mě z náhodných.. dám jí bodík.. je krásná:-K:-*:yes:

Bude určitě moc dobrá:-p:yes:

:-p+5:-K:yes:

:-Onádhera škoda, že není k mání cukrová řepa:yes::yes:

Cukrová řepa se u nás nepěstuje:-( Jinak :-p:yes:

Náádhernááááááá!!!

a toto....boze...preco to nie je ti pri mne. fantazia na obrazovke, o fantazii v ustach nepochybujem

:yes:no mňam:yes:

Tématické fráze:
nejlepší kynutá bábovka, kynuta babovka, makovo tvarohová bábovka, řepná buchta, kynuta babovka s makem, kynutá bábovka apetit, švestky recept, kynuté bábovky, řepná náplň do buchet, nejlepší kynutá bábovka s makovou náplní, cukrová řepa, buchty s repnou naplni, makovo mrkvová bábovka, kynutá tvarohová buchta se švestkami, kynutá skořicová bábovka apetit, koláč s repnou nádivkou, tvarohová buchta z cukrové řepy, mrkvová nádivka s mákem, kynutá bábovka recepty, cukrová bábovka

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, tuk hera, sůl, cukr krystal, droždí, vejce, kůra citronová, mák mletý, mléko, máslo, cukr vanilkový, cukr, skořice, kůra citronová, rum, řepa cukrová, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu