Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmihradské zelí II - jednoduché

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 676 kJ /
2 791 kcal
Bílkoviny241,18 g
Tuky85,96 g
Vláknina63,95 g
Cholesterol 768 mg
Sodík 18,26 g
Sůl45,15 g
Sacharidy234,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame. Krok 2: Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne podlejeme a dusíme cca 15 min. Krok 3: Ryžu pár minút povaríme vo vode - cca 10 min, scedíme. Krok 4: Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna v pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom. Krok 5: Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.

TIP: Jak vyrobit domácí kysané zelí

Zveřejněno 29. 12. 2009

Poznámka autora magdalenka

Po vybratí z rúry necháme cca 20 min stáť, potom podávame s čerstvým chlebom, príp. varenými zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedmihradské zelí II - jednoduché

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/710r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedmihradské zelí II - jednoduché

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/710r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

vybusna::-D:-D:-D bordel:-?:-D:-D správně to píše Andrejka, fotila jsem až dnes ráno a krásně drželo pokope, protože to bolo studené:-D, keď bolo teplé..bordel na tanieri:-D:-D:-D:-D:-D

vybusna:pekne si to povedala s tým b....... na tanieri...tiež som hrrr do krájania, naberania, ochutnávania...

1974andrea: a v tom spociva moj problem...ja vsetko krajam hned a potom to tak vyzera..niezeby to vyzeralo ovela lepsie po vychladnuti:-8

vybusna:Určitě to Rebi fotila až studené, lépe to pak drží;-)

1974andrea:dekuji andrejso, radsi dam na dobrou radu;-)

rebeka: prosim porad mi, ako to robis, ze ti vsetko tak nadherne drzi pokope, krasne drzi kraje....fakt to neviem pochopit....ja ked nieco zapekane polozim na tanier, tak mam z toho len jeden velky bordel

Pokud je někde kyselé zelí, tak se v něm brambory ani rýže do měkka neuvaří, to je moje zkušenost, takže určitě vařená.;-)

srettka:próbni...na tom niet čo pokaziť...ak máš dobré zelí, pekné mäsko (aj prerastené, aby to nebolo suché), dobrú klobásu - ale ozaj dobrú, údenú, mierne pikantnú a cesnakovú, korenenú, žiadne párkovité útvary! Smotanou nešetri, čím viac, tým lepšie! Najviac to chutí na druhý deň, ak ostane...;-)

rebeka:a viš, že tě čéče věřim, pudu do toho a pak povim a vokážu:-8 to koložravské zelo:-p

magdalenka:tak jo, próbnu to, a kdyby ten čínský produkt vzdoroval, budu to mučit v troubě třeba celé deň:-)) pokořím to jak K2:-))

srettka::-D:-D:-D no práávě..rýže+zelí..u nás vskutku neobvyklá kombinace..ale řeknu ti, čéče, ale je to jen mezi námi děvčatami..neříkej to nikomu...:-8 je ti to lahoda..vážně:-8:-p:-D:-D:-D:-D:yes:

...kým som dopísala, maris ma predbehla so svojimi skúsenosťami...:-D

rebeka:i toť?:-O šak jsem ničehož nic zlého na tvuj žerózně provokativní obrázeček toho hříšného zéla nevyslovila:-8, naopak, z mejch odulejch rtů havajského domovníka se linula jen slova chvály, protkaná slinou:-8
spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra:-)) nevim, copa udělá šiksuélní prolnutí zéla a rejža:-8 sem to ještě takto nekumbunýrovala:-p

srettka:aby som pravdu povedala, nemám to odskúšané s nepredvarenou ryžou. Mám to odkukané z domu, aj keď robím plnené zelné listy, alebo len ryžovo - mäsové gule, alebo aj plnenú papriku, vždy ryžu pár minút predvarím. Zvyk je železná košeľa.
V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
Maj sa krásne, diabolkám zdar!

srettka: sretti, já se syrovou rýží nemám dobré zkušenosti, vím, že se dává, ale já ji měla vždycky docela tvrdou, to i v paprikách, proto když ji dávám, tak ji uvařím nebo aspoň předvařím. Asi to tak nemá být, asi záleží i na druhu rýže, ale to je má zkušenost..:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
jednoduché recepty, sedmihradské zelí, kološvárské zelí recept, zelí, jednoduchý oběd, jak se vaří zelí, jak se vaří rýže, recept sedmihradské zelí, recepty zakysané zelí, jak se vaří kapusta, jednoduché obědy, sedmihradské maso, jednoduchy recept, recept na sedmihradské zelí, sedmihradský zelí, jednoduché recepty z masa, recepty jednoduché, sedmihradske, kym čim zeli, oběd z rýže, masa a zelí

Suroviny:
maso vepřové mleté, zelí kysané, klobása uzená, cibule, česnek, pepř, paprika sušená sladká, rýže, sádlo, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu