Kropenaté řezy
Řezy na plech jsou oblíbeným moučníkem zejména na rodinný víkend. Využijte sezonu hrušek a připravte tyto kropenaté řezy. Vespod mají lahodný piškot, další vrstvu tvoří hrušková náplň a vše to zakrývá šlehačková náplň s čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 477 kJ / 7 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,85 g |
Tuky | 362,12 g |
Vláknina | 36,96 g |
Cholesterol | 2,20 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 866,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli. Zašleháme žloutky.
Krok 2: Do žloutkové hmoty vmícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, čokoládovou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 3: Plech s vyvýšeným okrajem vyložíme pečícím papírem, rozetřeme těsto. Pečeme při 175 °C asi 30-35 minut. Korpus necháme vychladnout na plechu.
Krok 4: Na přípravu hruškové náplně oloupeme hrušky, odstraníme jádřince a hrušky nakrájíme na kostičky. Hrušky povaříme asi 7 minut ve 400 ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.
Krok 5: Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených hrušek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme. Hruškovou směs natřeme na korpus a necháme vychladnout.
Krok 6: Čokoládu rozpustíme v mikrovlnné troubě, přidáme asi 3 lžíce smetany a vymícháme.
Krok 7: Smetanu ušleháme, vmícháme čokoládu a jogurt.
Krok 8: Závěrem vmícháme želatinový ztužovač připravený podle návodu na obalu.
Krok 9: Šlehačkovou náplň rozetřeme na úplně vychladlou hruškovou náplň a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kropenaté řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6WA
Moje poznámka
Kropenaté řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6WA
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 4 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 18 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 3 hodinami
Tématické fráze:
úžasné řezy recepty s foto,
kousekdortu.cz,
ŕezy,
třený řez,
třené řezy,
cukrárna katka ostrava fotogalerie dorty,
vaše řezy,
řezy z třeného těsta,
ostrava řezy,
kousekdortu.cz recepty,
ořechový dort neskutečně dobrý,
prekrasne rezy,
kuchařka bahula,
řezy vlasta,
recepty na třené řezy,
žloutkove ŕezy,
aby byl pěkný ušlehaný sníh,
třené řezy s krémem,
pralinkov%c3%a9+rezy,
bahula tupey
Suroviny:
vejce,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek,
rýže čokoládová,
hruška,
voda,
cukr krupice,
cukr skořice,
šťáva citronová,
pudink vanilkový,
smetana ke šlehání,
jogurt bílý,
čokoláda na vaření,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový
Komentáře (44)