Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní minestrone s krutony

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

candy candy

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: pro 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 472 kJ /
3 220 kcal
Bílkoviny117,99 g
Tuky149,72 g
Vláknina136,98 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,88 g
Sůl6,65 g
Sacharidy283,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozejhřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a opékejte společně ještě pár minut. Krok 2: Přidejte rajčata, vývar a šalvěj. Přiveďte k varu a občas zamíchejte. Ztlumte a nechte částečně přiklopené bublat asi půl hodiny, zhruba v polovině vaření přidejte zelí. Nakonec přimíchejte scezené a propláchnuté fazole a petrželku, případně dosolte. Krok 3: Na krutony pokrájejte chleba na asi dvoucentimetrové kostičky. V široké zapékací nádobě je důkladně promíchejte se směsí oleje a pesta. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 10 min. do křupava.

Zveřejněno 6. 12. 2011

Poznámka autorky candy

Vegetariánskou verzi připravíte, když slaninu nahradíte 100 g žampionů na plátky. Můžete ještě polévku posypat na talíři parmazánem.

Recept mám z mého oblíbeného časopisu Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRNg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRNg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zajímavý receptík který se mi líbí:-p+4:yes:

Děkuji za přivítání.:-)Jsou to moje nejoblibenější stránky o vaření, tak jsem se chtěla s Vámi podělit o moje recepty. Zatím teda první, ale časem určitě víc. Polévka byla opravdu výborná, mému příteli moc chutnala a to zeleninivé polévky nemusí. :-))

Candy, vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
Polévky jsou u nás oblíbené a v této tvé není nic, co by nám nechutnalo, tak ti dávám 1.bod:yes:

Tématické fráze:
zimní polévka minestrone, minestrone apetit, krutony v mikrovlnce, krutony, polévka minestrone zimní, minestrone, polévky z řapíkového celeru, minestrone a celer, minestrone recept vegetarianská, polévka z řapíkového celeru, polévka minestrone apetit, zelná minestrone, minestrone s parmazánem, zimní polévky, minestrone-zelná, krutony do polévky v mikrovlnce, minestrone v chlebu, polévka minestrone z apetitu, bazalkové krutony, minestrone jarni recept

Suroviny:
olej olivový, cibule, brambory, slanina anglická, mrkev, celer, česnek, rajče, vývar zeleninový, šalvěj, fazole, petrželka hladkolistá, chléb bílý, olej olivový, pesto bazalkové

Přidat fotografie receptu