Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 125 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,97 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 9,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,48 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 27,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky.
Krok 2: Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si naskládáme vedle sebe, kůží dolů do většího kastrolu, pokapeme sojovkou, podlejeme vodou, přidáme skořici, nalámanou na menší kousky, posypeme zázvorem a přidáme hvězdičku badyánu.
Krok 3: Teď postavíme kastrol na oheň, ještě špetku posolíme a počkáme, až voda podmasem začne vařit, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen na minimum a začneme dusit 45 minut (hlídáme, aby se nám voda uplně nevydusila a maso se nepřipálilo).
Krok 4: Pak maso kousek po kousku obrátíme kůží nahoru.
Krok 5: Ve víně si rozpustíme 1 lžičku cukru a podlejeme pod maso a dusíme za občasného obracení masa, asi 20 minut (zase hlídáme, aby se nám nepřipálilo. Ve finále by nám pod masem měl vzniknout jen sosík.
Krok 6: Příprava zeleniny: Mezitím si připravíme zeleninu, kterou použijeme jako přílohu k masu s rýží. Připravíme si pánev wok nalejeme olej a důležité je, že ho musíme nechat hodně rozpálit, přidáme na plátky nakrájený česnek se zázvorem a pár vteřin orestujeme vhodíme na hodně malé kousky brokolici a rychle mícháme, za 2 minuty dáme kapustu (mrkev) a za 1 minutu pórek a 1 minutu vše společně restujeme.
Krok 7: Těsně před podáváním podlejeme kapalnou zálivkou, aby se udělala pára a i chuť. Necháme přejít varem a trochu odpaříme. Ochutnáme, zda je zeleninka uvařená, křupavá, jak si přejeme, přisolíme nebo přikořeníme a podáváme s masem a rýží.
Zveřejněno 11. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Orientální vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmB8
Moje poznámka
Orientální vepřové koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmB8
Nejnovější recepty
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 7 minutami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slávky dušené na víně
sarki před 11 minutami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 15 minutami
Mechový dort (se špenátem)
zuz.anka před 29 minutami
Vločková kaše s jablíčky
marta117 před 46 minutami
Hrnkový knedlík s ovocem
Chantalia před 1 hodinou
Dršťková polévka
cejen01 před 1 hodinou
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
Swarofka před 2 hodinami
Svíčková omáčka:
imzlin@seznam.cz před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
IvanaJa před 3 hodinami
Tématické fráze:
sosik k veprovemu masu,
vepřové koleno na víně,
vepřové koleno s ryží,
veprové koleno,
koleno se zazvorem,
recept rýže s brokolicí a zázvorem,
vepřové koleno recepty,
koleno s rýží,
jak nařezat maso na roládu,
recept na vepřové koleno z rýži,
vepřové koleno na zázvoru,
orientální kuchařka recepty,
vepřové koleno na vine,
pečené koleno s rýží,
vepřové maso,
veprove koleno na kosticky,
pečené koleno se sojovkou,
orientalni masa,
orientalni veprovy platek,
sosík k masu vepřovemu
Suroviny:
koleno vepřové,
omáčka sojová,
voda,
skořice celá,
zázvor,
badyán,
cukr,
sherry,
olej,
česnek,
zázvor,
brokolice,
kapusta,
pórek,
omáčka sojová,
víno rýžové,
voda
Komentáře (4)