Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozinkové hřebínky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maiva maiva

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 304 kJ /
1 985 kcal
Bílkoviny34,48 g
Tuky105,36 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy217,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny zpracuji na vále. V mikrotenu dám odpočinout do lednice. Může být i do dalšího dne. Pak rozválím mezi mikroteny na plát asi 4 mm vysoký a vykrájím tvary. Krok 2: Na plech je třeba dávat kousek od sebe, naskočí při pečení. Peču na pečícím papíru. Plech dám do vyhřáté trouby asi na 190°C. Asi po 3 minutách teplotu snížím na 160-170°C. Krok 3: Při nižší teplotě se peče poměrně krátce (jen pár minut) do světlerůžova. Z tohoto množství je zhruba asi 65 kousků.

Zveřejněno 11. 12. 2011

Poznámka autorky maiva

Těsto je mírně lepivé, někdy dělá problém velikost vejce. V takovém případě lehce zapracuji ještě ořechy event. cukr, aby se líp s hmotou pracovalo.

Doporučila bych pro začátečníka hladkou, jednoduchou vykrajovačku.

Také při pečení světlá barva je důležitá. Jak je víc upečené, zůstává tvrdší. Je trvanlivé, není třeba nechávat odležet.

Recept je starý z nějakého časopisu. Pamatuji si poznámku, že je možné slepovat marmeládou nebo zdobit čokoládovou polevou. Ani jedno nedělám, vyzkoušela jsem, ale chutná nám tímto způsobem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinkové hřebínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zqz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozinkové hřebínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mleté rozinkové, rozinková srdíčka, rozinkové půlměsíčky, rozinková srdíčka s marmeládou, ořechové hrebinky, oříškovo rozinkový cukroví, rozinkové měsíčky, rozinkové kytičky, rozinkové hvězdičky, rozínkové hřebínky-cukroví, cukroví hřebínky, rozinkové cukroví slepovane marmeladou

Suroviny:
rozinky mleté, ořechy mleté, cukr moučkový, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu