Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,41 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 29,60 g |
Postup přípravy
Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Krok 2: Játra rozložíme do hlubší nádoby a zalijeme svařeným portem.Necháme marinovat 2-3 hodiny. Krok 3: Mezitím si připravíme kachní stehno. Obereme maso z kostí a odstraníme kůži. Vidličkou maso rozmělníme-natrháme-na jemno.
Na pánvi si rozehřejeme kachní sádlo a na něm si zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme rozmělněné maso. Na mírném ohni necháme 4-5 minut provařit.
Z jater slijeme marinádu, kterou přidáme na pánev k masu a necháme ji trochu zredukovat.Odstavíme a necháme vystydnout.
Předehřejeme si troubu na 110°C. Krok 4: Do keramické terinky dáme jednu část kachních jater, rukou dobře přimáčkneme aby jsme měli játra po celém dně. Na to dáme vrstvu vychladlého masa se šalotkou, kterou rozprostřeme po celé ploše nádoby. Zakončíme vrstvou z jater, kterou opět rukou přimáčkneme. Krok 5: Terinku dáme do hlubšího pekáčku do kterého nalijeme do poloviny horkou vodu a ve vodní lázni necháme péci 1 hodinu a 15 minut.
Poté vyndáme terinku z trouby a z vodní lázně a necháme odpočinout při pokojové teplotě +/- 1 hodinu. Opět vrátíme do stejného pekáčku, který nám poslouží při zachycení přebytečného tuku.
Připravíme si prkénko, které zabalíme do papíru na pečení. Prkénko dáme na vrch terinky mírně přitlačíme a zatížíme např. nějakou konzervou. Společně s pekáčkem a zátěží uložíme terinku do lednice na +/- 10 hodin. Po celou dobu necháme terinku zátíženou. Krok 6: Po vyndání z lednice očistíme terinku od tuku, sebereme tuk z pekáčku a sundáme zabalené prkénko v papíru.
Tuk, který jsme sebrali rozehřejeme a přes jemné sítko nalijeme zpět navrch terinky.
Dáme zpět do lednice kde necháme terinku dva dny odležet.
Zveřejněno 28. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
Moje poznámka
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 8 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 9 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 4 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 5 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 5 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 6 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 6 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 8 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 9 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 10 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 11 hodinami
Tématické fráze:
terinka,
co je terinka,
terinka z foie gras,
terinka foie gras,
terinky,
konfitovana kachni jatra,
konfitovaná játra,
kachní konfit,
terinka z kachní foie gras - recept,
kachní sádlo,
terina z foie gras recept,
luxusní játra,
foie gras terina recept,
recepty foie gras,
konfitované maso,
konfiovaná kachní játra,
játrová terinka,
terinka z kachních foie gras,
terinka recept,
terina foie gras recept
Suroviny:
játra kachní,
stehno kachní,
sádlo kachní,
cibule šalotka,
pepř,
cukr,
víno portské,
sůl,
pečící papír
Komentáře (16)