Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 569 kJ / 1 092 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,41 g |
| Tuky | 26,40 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 4,16 g |
| Sodík | 5,44 g |
| Sůl | 13,60 g |
| Sacharidy | 29,60 g |
Postup přípravy
Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Krok 2: Játra rozložíme do hlubší nádoby a zalijeme svařeným portem.Necháme marinovat 2-3 hodiny. Krok 3: Mezitím si připravíme kachní stehno. Obereme maso z kostí a odstraníme kůži. Vidličkou maso rozmělníme-natrháme-na jemno.
Na pánvi si rozehřejeme kachní sádlo a na něm si zesklovatíme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme rozmělněné maso. Na mírném ohni necháme 4-5 minut provařit.
Z jater slijeme marinádu, kterou přidáme na pánev k masu a necháme ji trochu zredukovat.Odstavíme a necháme vystydnout.
Předehřejeme si troubu na 110°C. Krok 4: Do keramické terinky dáme jednu část kachních jater, rukou dobře přimáčkneme aby jsme měli játra po celém dně. Na to dáme vrstvu vychladlého masa se šalotkou, kterou rozprostřeme po celé ploše nádoby. Zakončíme vrstvou z jater, kterou opět rukou přimáčkneme. Krok 5: Terinku dáme do hlubšího pekáčku do kterého nalijeme do poloviny horkou vodu a ve vodní lázni necháme péci 1 hodinu a 15 minut.
Poté vyndáme terinku z trouby a z vodní lázně a necháme odpočinout při pokojové teplotě +/- 1 hodinu. Opět vrátíme do stejného pekáčku, který nám poslouží při zachycení přebytečného tuku.
Připravíme si prkénko, které zabalíme do papíru na pečení. Prkénko dáme na vrch terinky mírně přitlačíme a zatížíme např. nějakou konzervou. Společně s pekáčkem a zátěží uložíme terinku do lednice na +/- 10 hodin. Po celou dobu necháme terinku zátíženou. Krok 6: Po vyndání z lednice očistíme terinku od tuku, sebereme tuk z pekáčku a sundáme zabalené prkénko v papíru.
Tuk, který jsme sebrali rozehřejeme a přes jemné sítko nalijeme zpět navrch terinky.
Dáme zpět do lednice kde necháme terinku dva dny odležet.
Zveřejněno 28. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
Moje poznámka
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5xA
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 32 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 33 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 35 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 35 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 46 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
terinka,
co je terinka,
terinka z foie gras,
terinka foie gras,
terinky,
konfitovana kachni jatra,
konfitovaná játra,
kachní konfit,
terinka z kachní foie gras - recept,
kachní sádlo,
terina z foie gras recept,
luxusní játra,
foie gras terina recept,
recepty foie gras,
konfitované maso,
konfiovaná kachní játra,
játrová terinka,
terinka z kachních foie gras,
terinka recept,
terina foie gras recept
Suroviny:
játra kachní,
stehno kachní,
sádlo kachní,
cibule šalotka,
pepř,
cukr,
víno portské,
sůl,
pečící papír
Komentáře (18)
vseumel:Já taky játra nemusím, ale kachní nebo kuřecí mám rád
Ale jednou za čas si člověk může dovolit menší luxus pro chuťové pohárky
Pajaska:Ve specializovaných obchodech se nechá sehnat konfit v konzervě http://www.francie-vino-delikatesy.cz/Potraviny-ce... ,nevím jak jsou na tom supermarkety
spagetka:Určitě tam může být i ten hrubý vícebarevný, nebo i obyčejný mletý, tím nic nezkazíš
Konfitované stehno jsem viděla v Intersparu, musím mrknout, ale skvělý nápad