Suroviny
Porce: 8-9
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 882 kJ / 2 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,45 g |
Tuky | 49,75 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 353,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu (Dort, Koláč, Rychlý) asi 5-7 minut jen umíchat, pak program stopneme a omládek necháme v zavřené pekárně 45 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a stejným programem, opět bez předehřevu, necháme umíchat těsto. Program stopneme a těsto necháme v zavřené pekárně asi hodinu vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8-9 dílků, z každého uděláme bulku a před dalším tvarováním necháme 10 mint odpočinout - s těstem se pak mnohem lépe pracuje, je poddajnější.
Krok 4: Můžeme udělat rohlíky (jako na fotce) nebo jakékoliv jiné tvary - bulky, bagety, uzlíky.
Krok 5: Vytvarované pečivo necháme asi 45 minut kynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií, potřeme vejcem, sypneme kmínem - to pro vůni a vložíme upéct do vyhřáté trouby (220°C/15-17 minut, každá trouba peče jinak).
Krok 6: Pečivo je možné potřít třeba jen vodou, kmín na něm bude ale málo držet. Jsou nadýchané, lehounké, voňavé a díky tomu, že nejsou jen z hladké mouky, i sytivější než bílé rohlíky.....
Zveřejněno 6. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničné rohlíky (pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOpv
Moje poznámka
Pšeničné rohlíky (pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOpv
Nejnovější recepty
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 52 minutami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 9 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční jidáše
AnnaGrabmylerova před 24 minutami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 41 minutami
Šlehačkový beránek
MirkaTioka před 1 hodinou
Velikonoční Jidáše
Akuska před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 1 hodinou
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 3 hodinami
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 4 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 4 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 5 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky z prášku do pečiva,
rohlíky recept,
domácí rohlíky s práškem do pečiva,
domácí rohlíky od hrušky,
recept na bílé pečivo,
domácí bílé pečivo,
recept rohlíky,
wwwhruska.cz,
domácí rohlíky z prášku do pečiva,
recept na rohlíky,
bílé pečivo recepty,
domaci rohlik s praskem do peciva,
hruška peče rohlíky,
bile pecivo recept,
domácí bílé rohlíky,
domácí pečivo hruška,
rohliky z prasku,
rohlík recept,
domaci pecivo od hrusky,
rohlíky z prášku do pečiva
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
olej,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
sladěnka
Komentáře (24)