Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí se zeleninovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 416 kJ /
816 kcal
Bílkoviny139,66 g
Tuky14,73 g
Vláknina9,45 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 591 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy27,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, nakrájíme na silné řízky, okraje nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a prudce na troše oleje z obou stran opečeme. Maso vyjmeme a uložíme na teplém místě. Krok 2: Do výpeku dáme očištěnou, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěnou a nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce osmažíme. Na zeleninu položíme osmažené plátky masa, bobkový list, nové koření, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podléváme vodou. Krok 3: Maso vyjmeme, hořčici a mouku rozmícháme v 2,5 dl vody, vlijeme do vývaru z masa a krátce povaříme, můžeme přidat 2 lžíce smetany na zjemnění. Krok 4: Maso vložíme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme s těstovinami.

Zveřejněno 8. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOp6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOp6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Výborné jídlo:yes:. Od oběda už mám 2 talíř. Už jsem hrnec musela vrazit do lednice, protože kdykoliv jdu kolem hrnce tak ujídám :-Q

Bahula: Bylo to moc dobrééé!!:-p Odpoledne ještě omáčku dojedly vnučky, moc jim to chutnalo. Maso už sice nebylo, ale to jim vůbec nevadilo;-)

Jana Remkova: Ono je v podstatě jedno jaké je to hovězí. Jani díky za pěkné foto a jsem ráda, že vám chutnalo :-K

Všem děkuji za zájem o recept :-K

Evi, výborné! Měla jsem to z předního hovězího, nechtělo se mi dávat za 2 plátky přes 100kč:-D. Na chuti to nic neubralo. Přidávám foto, ikdyž ne tak hezké, jako tvé.;-)

Moc hezky zkombinované suroviny:yes:

Príma suroviny na chutný pokrm:-p+9:yes:Moc hezké fotky:-K

překrásně zkombinováno:yes::yes: a foto:-? dokonalost sama:-):-K:yes::yes:

Hovězí můžeme a tady jsou k němu samé dobroty.:-p Tleskám!:yes::-K

Děkuji:-K

Měla jsem kousek hovězího a nevěděla co s nim. Nakonec jsem maso udělala na zelenině. Klasika nikdy nezklame a podobný recept jsem zde nenašla.

Pěkný receptík;-)+1:yes:

Jdu do Aberta pro hovězí..:-p:yes:

Krásné foto, krásné jídlo, takže super;-);-);-)

Znám,vařím,mňam :-p:yes::yes: a koukám, že taky jedou těstoviny, u nás taky, ale spíš kolínka nebo makarony :-D:yes::yes::yes:

Hovězí je hovězí;-) Pěkné:yes:...+1

Tématické fráze:
hovězí na zelenině, zeleninová omacka, hověží na zeleninu, hovězí maso se zeleninovou, recepty z hoveziho, hovězí zadní na zelenině, výborné hovězí plátky, hovezi s omackou a testovinou foto, hovězí s omáčkou, omáčka se zeleninou, hovezi omáčky, recepty hovězí na zelenině, hovězí na omáčku, hovězí maso s omáčkou, hovězi s s omáčkou, hovězí omačka na zelenině, hovězí se zeleninou omacka, kulicky z hoveziho a zeleninovou omackou, hovezi z omackou, hovězí maso omáčky recepty

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř, olej, vývar, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, hořčice, mouka hladká

Přidat fotografie receptu