Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové knedlíčky rychlé - zavářka do polévky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: dle velikosti knedlíčků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 219 kJ /
769 kcal
Bílkoviny30,18 g
Tuky41,95 g
Vláknina9,21 g
Cholesterol 367 mg
Sodík 2,75 g
Sůl6,64 g
Sacharidy64,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku jemně nakrájíme a lehce jí osmahneme na rozehřátém másle (ne do zhnědnutí!). Necháme vychladnout. Krok 2: Mezitím nakrájíme rohlík na malinkaté kostičky a zvlhčíme ho mlékem s prošlehaným s vejcem. Krok 3: Sýr nastrouháme najemno, mrkev taktéž, pažitku nasekáme a obojí vsypeme k nabobtnalému rohlíku. Pak přidáme lehce vychladlou cibuli, sůl, pepř, mletou papriku a směs promícháme. Nakonec přidáme dle potřeby strouhanku, znovu zamícháme a necháme chvíli odpočinout. Pakliže si nejsme jistí hustotou těsta, zkusíme dva knedlíčky zavařit na zkoušku a podle těchto se pak zařídíme. Krok 4: Knedlíčky můžeme zavářet přímo do vývaru. Hotové vhazujeme do vroucí polévky a necháme pomalu vařit asi 5 minut, samozřejmě záleží na velikosti knedlíčků. Sýrové knedlíčky se hodí jak do vývarů, tak do bílých polévek - květáková, kedlubnová.

Zveřejněno 7. 3. 2010

Poznámka autorky mirca75

Recept je z knihy o těstech a těstíčkách.

Knedlíčky jsou jemné, drží tvar a ani opakovaným ohříváním se nerozpadají. Jsou vhodné i jako zavářka pro děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0EJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0EJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jarda darda 16. 1. 2012 23:57
uvařil jsem je se slovenským oštiepkom a trochou krupice. báječné

Výborné:yes: můj malý synek má rád knedlíčky tak sem zkusila tyto a mlaskal si a nejen on... aj já:-) bodík:yes:

Dnes jsem se delala do falesne hovezi polevky a musim uznat, ze byli hodne dobre. Muj syn tuto polevku miluje s nudlemi a tak mel dneska zmenu a papa, moc mu chuti. Tak jsem rada a vam dekuji za inspiraci. :-p

Moc děkuju za milé komentáře:-).Janičko(neregi.) děkuju i za vyzkoušení:-).
Budu ráda,když je zkusíte a dáte mi pak vědět;-).Elizo:-)doufám,že budou Lízince chutnat a Miško:-) jsem z tvé pochvaly celá :-8.Ještě že nevím,co jsou omrvinky;-):-D.

Mirečko, už jsem od tebe dělala ty šunkové, vyzkouším i tyto. A teď se to mimořádně hodí, Líza nějaký čas nesmí klasické játrové knedlíčky a přitom je má v polévce nejraději...;-)

Teď jsem je uvařila,jsou opravdu výbornéwww.toprecepty.cz

ukládám receptík,vypadaj krásně :-p

Krása :-p:yes:

Mirčo - ;-):-p:-p:yes::yes:

ukladam si Mirka :-p ty aj keby si len omrvinky z chleba odfotila, aj tie by vyzerali na fotke ako recept :-D strasne sa mi pacia tvoje fotky :yes:

Tématické fráze:
sýrové knedlíčky do polévky, syrove knedlicky, zavářka do polévky, knedlíčky do polévky, rýchle polévky, rychlé polévky recepty, rychlé knedlíčky do polévky, výborné rychlé polévky, zavarky do polevky, knedlíčky do polévky syrove, sýrové knedlíčky do polévky recept, knedlicky, zavářky do polévek, zavářky do polévek recept, knedlíčky sýrové, syrove knedlicky do polivky, zavářka do polévky recept, sýrovéknedličky, recept na sýrové knedlíčky, šunkové knedlíčky do polévky

Suroviny:
cibule, máslo, rohlík, mléko, vejce, sýr eidam, mrkev, pažitka, sůl, pepř bílý mletý, paprika sušená sladká, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu