Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 183 kJ /
2 912 kcal
Bílkoviny63,07 g
Tuky137,76 g
Vláknina38,70 g
Cholesterol 392 mg
Sodík 9,41 g
Sůl23,31 g
Sacharidy337,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Závitky: řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a zajistíme párátky či kuchařskou nití. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme tuk a zprudka ze všech stran závitky opečeme, tím se zatáhnou. Poté je vyjmeme, do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zesklovatíme a opět vložíme závitky a zalejeme nejlépe vývarem (či vodou), aby závitky mírně vyčnívaly. Krok 3: Dusíme pomalu do měkka 45-60 minut. Krok 4: Až je maso hotové, opět vyjmeme závitky a celé koření, omáčku zasypeme moukou a tyčovým mixérém rozmixujeme do hladka a převaříme. Krok 5: Můžeme přidat smetanu na vaření a poté procedit přes jemný cedník. Podáváme s bramborovými knedlíky či kaší. Krok 6: Bramborový knedlík: Oloupané brambory uvařime do měkka, rozmačkáme na jemno a necháme vychladnout. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl a vypracujeme vláčné těsto. pokud by bylo řídké, přidáme mouku. Vytvoříme 3 díly, z nichž tvarujeme šišky, které vaříme v osolené vodě 15 minut. Poté vyjmeme a potřeme sádlem a nakrájíme na plátky.

Zveřejněno 25. 1. 2012

Poznámka autora rikin2

Na fotografii je použito kysané zelí s mrkví.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQ1Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQ1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tak jsem tento repcet udělala dnes k obědu a bylo to moc dobré.:yes: jen u těch knedlků, jsem musela přidat mouku,bylo to zpočátku dost lepivé,ale jinak za mě, super, ukládám recept:-p

Velká dobrota :-). Udělala jsem dvě rolády z kilového bůčkového plátu a pekla společně se zbylým kysaným zelím a osmahlou cibulkou (5 kusů). Poté jsem cibulku se zelím rozmixovala, zjemnila smetanou jak je uvedeno v receptu a nebylo třeba ani zahušťovat. Všem moc chutnalo. Děkuji za výtečný recept :-) ...

moc se nam to zamlouva mnam :-p :-p

Máme tady další krásný recept:-K a velmi šikového autora,což je bezva;-):yes:

hmmmmmm - dobrota:-D:yes:

rebeka: děkuji :-)

Moc Vám všem děkuji, nečekal jsem to. Budu přidávat další, tak snad potěší.

Moc povedený receptíček, mňamka:-K:yes:

Moc hezky připravená dobrota:-p+13:yes:

Závitky se moc vydařily:-p:yes:

Krásné foto a super jídlo!:-p:yes:

Mňam :-p

Vypadá to móc dobře :-p

To musí být dobrůtka. Moc pěkné...+1:yes:

Moc hezky naservírováno a o chuti vůbec nepochybuju;-):yes:

Tématické fráze:
záhorácký závitek, co k bramborovým knedlíkům, vepřové závitky s bramborovým knedlíkem, horácký závitek, co s bramborovým knedlíkem, horácké závitky, recepty s bramborovým knedlíkem, co k bramborovemu knedliku, zahoracky rizek, záhorácký závitek recept, s bramborovým knedlíkem, vepřové maso s bramborovým knedlíkem, jídlo s bramborovým knedlíkem, závitky z plecka, jídla s bramborovým knedlíkem, záhorácký veprovy zavitek, co se zbylými bramborovými knedlíky, omáčka s bramborovým knedlíkem, co s bramborovými knedliky, co k bramborovemu knedlíku?

Suroviny:
plecko vepřové, zelí kysané, slanina anglická, vývar, cibule, sádlo, smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu