Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 563 kJ / 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,61 g |
| Tuky | 19,18 g |
| Vláknina | 14,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 30,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Papriku nakrájíme na proužky. Krok 3: Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout. Krok 4: Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu. Krok 5: Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 31. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Moje poznámka
Pikantní lečo s volským okem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o72K
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 5 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 25 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pikantní lečo,
lečo apetit,
pikantní lečo recept,
pikantní domácí lečo,
lečo recept apetit,
servírovací lžíčky na dresing,
apetit leco,
recept na pikantní lečo,
lečo pikantní,
mrkni.cz/tchibo/,
luxusní lečo,
recept na lečo apetit,
pikantni zeleninove jidlo,
recept na lečo pikantní,
servírovací pánev tchibo,
pikantni zeleninove leco,
profesionalove vareni volske oko,
topinky s volským okem,
pikantni leco top recept,
pikantní na lečo
Suroviny:
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
cibule,
feferonka,
rajče cherry,
cukr krupice,
sůl,
koření pepřové,
vejce,
nať petrželová
Komentáře (32)
cathleen: díky, některá jídla jsou, holt, fotogenická