Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,7 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Mrkev je velmi zdravá zelenina a její nasládlá chuť s měkkým a šťavnatým vepřovým masem je skvělá kombinace, která musí být součástí vašeho rodinného jídelníčku. Bude chutnat úplně všem.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 407 kJ /
814 kcal
Bílkoviny59,34 g
Tuky37,97 g
Vláknina14,05 g
Cholesterol 244 mg
Sodík 395 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy52,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme a nastrouháme. Dáme ji do hrnce, přilijeme vývar, osolíme a vaříme do změknutí. Krok 2: Mezitím připravíme z másla a hladké mouky jíšku. Krok 3: Když je mrkev měkká, přimícháme k ní jíšku a povaříme. Krok 4: Přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou. Poté ještě chvíli povaříme. Můžeme dochutit solí. Krok 5: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 6: Na pánvi rozpálíme olej a přihodíme cibulku, kterou osmažíme. Když je cibulka světle hnědá, přidáme na kostičky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Krok 7: Poté přilijeme vodu, osolíme, opepříme, dáme trošku nového koření a pod pokličkou dusíme do měkka. Krok 8: Když je maso měkké, ve skleničce rozmícháme 1 lžíci hladké mouky s trochou vody a tímto maso zahustíme. Vaříme ještě alespoň 15 minut. Krok 9: Podáváme s vařeným bramborem.

TIP: Podzimní kořenová zelenina na talíři

Zveřejněno 21. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrBk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrBk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-)<3:yes::yes: dělávám téměř stejně, mám ráda dušenou mrkev ani to maso nemusím k ní mít:-K

Mrkvička se povedla, akorát jsem dala moc jíšky, tak je to takové...no... jíškové :-D
Ale chuťově fajné aj maso je výborné :yes:

Super receptík, minule jsem dělala podle tohoto a byla to velká dobrota <3 Dala jsem navíc i hrášek a do mrkve přidávám místo vegety pár lžiček cukru, s dovolením přidávám foto ;-) Zítra budu zase dělat :-)

Zuzana Blahová 26. 11. 2014 18:10
léta letoucí sem měla chuť na dušenou mrkev.Tento recept byl první,který se mi zobrazil a hned sem začala vařit........lepší receptík na takovouto dobrůdky bych jistě nenašla ;-) mooooooooooooc výborný,děkujíííí :-K

Co nejdříve odzkouším,vypadá to véélmi lákavě:-p;-):yes:

jé to jsem ráda, že chutnalo... :-)

Vynikající,od teď nebudu dělat dušenou mrkev jinak...ukládám do oblíbených :-p :yes:

Výborné jídlo,ikdyž u mě doma jím dušenou mrkev jen já,tak i pro sebe si ji udělám,a přítel hold papá jen ty výpečky s barmborem:-))

Lenulko, miluji dušenou mrkev:-p, ale u nás ji bohužel nikdo nejí;-(

:yes::-p

Lenulko, na recepty od maminek mám slabost.Dělám velmi podobně.:yes:

Tématické fráze:
dušená mrkev s masem, dušená mrkev bez masa, dušená mrkev z masem, vepřové maso dušené v mrkvi, zadělávaná mrkev, výborná dušená mrkev s masem, recepty dušená mrkev s masem, vepřové s dušenou mrkví, dušené vepřové v mrkví, recept na dušenou mrkev s masem, recept dušená mrkev s masem, dušene vepřove maso v mrkvi, vepřové maso s dušenou mrkvi, dušená mrkev maminčiny recepty, dušená mrkev recept s masem, maminčiny recepty dušená mrkev, zadělávaná mrkev recept, dusene veprove na mrkvi, mrkev s masem, dušená mrkev z vepřového

Suroviny:
mrkev, vývar zeleninový, máslo, mouka, smetana, sůl, ořech muškátový, cibule, plec vepřová, pepř mletý, sůl, voda, koření nové koření, mouka hladká

Přidat fotografie receptu