Jahodový smetanový dort (mousse)
Horké letní dny si žádají osvěžující dobroty. Na víkendové posezení s rodinou nebo přáteli můžete připravit třeba tento lahodný smetanový mousse s čerstvými jahodami. Dobře vychlazený potěší i v tom nejparnějším dnu.
Suroviny pro 1 kus
Forma o průměru 23 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 616 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,57 g |
Tuky | 145,41 g |
Vláknina | 13,22 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 255,97 g |
Postup přípravy
Plátkovou želatinu namočíme do studené vody a necháme jí nabobtnat. Z jahod si odebereme asi 120 g a rozkrájíme je na malé kousky. Zbytek jahod rozmixujeme společně s cukrem ručním mixerem. Krok 4: Ve 100 ml horké vody rozpustíme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Do rozpuštěné želatiny zamícháme dvě lžíce rozmixovaných jahod a tu smícháme se zbytkem rozmixovaných jahod. Necháme zchladnout. Krok 5: Smetanu ušleháme dotuha. Do šlehačky pak pozvolna přiléváme směs jahod a želatiny a jemnými pohyby ze shora dolů promícháváme. Nakonec vmícháme kousky jahod. Jahodovosmetanovou směs nalijeme do formy na piškot a dáme ztuhnout do lednice. Krok 6: Dokončení: Jahody nakrájíme na plátky a poklademe jimi vršek ztuhlého dortu. Krok 7: Dortovou želatinu připravíme podle návodu výrobce, necháme ji trochu zchladnout. Lžící nalijeme na jahody trochu želatiny a dáme ji ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí nalijeme na dort zbytek želatiny a dáme dort do lednice dobře ztuhnout.
Zveřejněno 15. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový smetanový dort (mousse)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7Rm
Moje poznámka
Jahodový smetanový dort (mousse)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7Rm
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 3 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 6 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Antonausprag před 4 minutami
Muffiny s lesním ovocem
evik_svistik před 40 minutami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Senex před 1 hodinou
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
TondaJ před 1 hodinou
Jablečné řezy s tvarohem a smetanou
chocho před 2 hodinami
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 4 hodinami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 6 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 20 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 21 hodinami
Tématické fráze:
smetanový dort s jahodami,
jahodovy dort,
smetanový dort,
dort s jahodami,
studený jahodový dort,
mousse dort,
mousse dorty,
jahodovo-smetanový dort,
mousse dort recept,
dort mousse,
jahodovy dort na plech,
dorty recepty,
jahodovo smetanivy dort,
smetanový dort snů,
pěnový jahodový dort,
jahodový pěnový dort,
jahodovosmetanový dort,
smetanový piškotový dort,
piskotovy jahodový dort,
smetanovi dort
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
jahody,
želatina,
cukr,
smetana ke šlehání,
voda,
jahody,
želé dortové
Komentáře (34)
Použil jsem 5 plátků želatiny.
Na piškoty jsem dal rozmixované a propasírované maliny a na to jahodový krém.
Myslím, že kdyby se dalo všechno těsto do 23 cm formy, tak by se mohlo stát že už se navrch nevejde želatina. A ani nevím jak by se zrovna tento piškot zachoval ve větší vrstvě
Ivusa: Já jsem jen takovej obyčejnej patlal co si zkracuje volnou chvíli, to jsou tady na Topkách jiná cukrářská esa