Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák na paprice

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 545 kJ /
608 kcal
Bílkoviny12,70 g
Tuky31,09 g
Vláknina15,21 g
Cholesterol 87 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy63,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a krátce osmahneme. Přidáme papriku, necháme ji rozvonět a zalijeme zchladlým vývarem z květáku. Prošleháme a necháme vařit cca 20 minut. Krok 3: Před koncem vaření přidáme jemné nudličky kapie. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme solí, citronovou šťávou a vložíme uvařený květák. Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Zveřejněno 19. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNQY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNQY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuju:-K

:-)<3:yes: Maruško - opět nádhera na talíři, chuť si umím představit :yes::yes::-K

Dnes jsem uvařil. Dobré a rychlé jídlo. Zařadím do jídelníčku. Děkuji za recept.

Přidal jsem řapíkatý celer

Recept vypadá opravdu skvěle;-)určitě vyzkouším a dávám zasloužený bodík. Děkuji za fajn lnspiraci:-K

Moc nám chutnalo -posypala jsem si koprem-bylo to skvělé:-)

Meli jsme to vcera k obedu a bylo to dobre. Akorat stavy z citronu stacilo mene - dala jsem tak z necele pulky a bohate to stacilo. Diky za tip.

ne.ver: děkuji za vyzkoušení, jsem moc ráda, že chutnalo;-):-)

Úžasná fotka, stejně jako moc pěkný recept :yes:;-)

Livka: mám radost, děkuju:-):-K

Pridávam ďalší bodík, urobila som rovno z dvojitej dávky a chutilo celej rodine :-)) Ďakujem za receptík!

Lenora: děkuju za vyzkoušení a mám radost, že vám chutná;-):-)

Je to skvělé. Zkusila a jsem a od té doby často vařím. Díky:-K

Ivana79: Děkuju za vyzkoušení a za krásnou fotku:yes::-K Jsem moc ráda, že chutnalo, hezky jsi to vylepšila;-):yes:

Dnes som uvarila a moc som si pochutila:-pDo omáčky som pridala ešte najemno nakrájanú šunku a strúčik cesnaku:-):yes:

Robím obdobne, s malou zmenou v technológii prípravy ( viď podobné rec.)...a údená paprika ešte ku mne tiež nedorazila...:-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
květák recepty, květák s rýží, recepty květák, co varit z kvetaku, recepty z květáku, květák s knedlíkem, úprava květáku, květák rýže, kuskus z květaku, recepty na květák, kvetak a ryze, květák s těstovinami, květák, paprika, květák na smetaně, recept na květák a papriku, recept z květáku, květák recept, květákna paprice, recept květák, květák na pa

Suroviny:
květák, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, smetana, kapie, máslo, mouka, citron, sůl

Přidat fotografie receptu