Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Javorovo-mrkvový chlebík s ořechy

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Suroviny

Porce: 1000 kg

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 078 kJ /
3 365 kcal
Bílkoviny75,16 g
Tuky116,64 g
Vláknina25,52 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 6,21 g
Sůl15,50 g
Sacharidy490,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program na rychlý chléb (1 hod 20 min). Ořechy přidáme až po zvukovém signálu. Moje Moula u rychlého programu signál nemá, takže to dávám cca 3 min před koncem hnětení.

Zveřejněno 20. 2. 2010

Poznámka autorky Paprika

Manžel se na to nejprve moc netvářil, ale chlebík se snědl odpoledne ke svačině najednou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99rB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99rB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Mirko: Pokud použiješ sušené droždí, tak musíš zvolit jiný program na DP, aby mělo suš. droždí čas nakynout. Na rychlém programu to se sušeným nikdy nefunguje.:-( Proto používám čerstvé, protože mně nebaví čekat na chleba 3,5 hod. ;-)

Mirka:proto já nerada pracuju se sušeným droždím, když je v receptu čerstvé. Sice obecně je poměr 1:4, jenže nikdy nevíš...Tohle jsem zrovna nedávno řešila, neb se mi nechtělo pro čerstvé droždí, nakonec jsem pro něj šla....
Recept je jinak o.k., dělám ho:yes::yes:

Dnes jsem chlebík zkusila a bohužel se nepovedl. Neměla jsem čerstvé droždí a nahradila ho sušeným (cca 1 lžička):-((. Chlebík méně vykynul a po pečení byl uprostřed zdrclý. Škoda toho sirupu :-(

Díky všem za chválu a musím říct, že mně to samotnou překvapilo, jak byl dobrý. Všem mým klukům moc chutnal. Vím, že javorový sirup není úplně běžná a levná věc, ale fakt to stojí za to.;-)

Vypadá moc jedle!:-p a má krásný tvar i barvu:yes::yes:

Market, vítej po dlouhé době:-K. No, krásný chlebíček:-p:yes::yes::yes:

Papričko - super nápad, javorový sirup moc nepoužívám, ale prý je i pro diabetiky zdravější, určitě bych část mouky nahradila špaldovkou, možná zkusím i kukuřičnou - ale super nápad ;-):yes::yes:

:-KMoc hezky vypadá a určitě i chutná, javorový sirup a mrkev máme rádi, určitě vyzkouším.:-!:yes::yes::-K

Tématické fráze:
mrkvový sirup, mrkvový chleba z pekárny, mrkvový chleba, mrkvový chléb, recept na mrkvový chléb, mrkvový chlebík, mrkvový sirup recept, javorovy sirup recept, recepty do pekárny mrkvový, mrkvový chléb do pekarny, mrkvové řezy s ořechy, mrkvový chléb domácí pekárna, recepty na koláč z čerstvé mrkve, mrkvovo ořechový chléb, domací zitny chleb strouhana mrkev, mrkvový chleba do pekárny, lze v pečení nahradit ořechy?, recept mrkvový sirup, řezy z javoroveho sirupu, recept na chleba z pekanove mouky

Suroviny:
mléko, máslo, sůl, sirup javorový, mrkev strouhaná, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, ořechy

Přidat fotografie receptu