Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 996 kJ / 4 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,46 g |
| Tuky | 193,92 g |
| Vláknina | 19,50 g |
| Cholesterol | 848 mg |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 518,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.
Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké konzistence.
Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme.
Krok 4: Připravíme si menší pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch).
Krok 5: A teď musíme pracovat hbitě, neb těsto velice rychle tuhne! Do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady (mouku..).
Krok 6: Tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a pekáček vložíme do trouby. Pečeme cca 15 minut. Pro jistotu uděláme špejlový test.
Krok 7: Náplň: Tvaroh smícháme se Salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké. Přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence.
Krok 8: Želatinu si připravíme dle návodu. Všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice.
Krok 9: Připravíme si čokoládovou polevu hustou, hebkou od srettky, nebo jinou, svoji oblíbenou. Polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme (záleží na vkusu toho, kdo bude dělat).
Krok 10: Zdobíme dle možností, fantazie, zásob a tak, jak sami umíme a chceme.
Zveřejněno 25. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Moje poznámka
Tvarohová "fajnovka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpX2
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pěna s jahody,
knihovnička recepty,
knihovnička recepty nejlepší řezy,
knihovnička recepty sladké jaro 2012,
tvarohová mňamka,
čokoládové řeza s tvarohem,
knihovnička receptu,
slaske peceni,
recepty knihovnička sladké jaro 2012,
top receptysladke,
tvarohové hoblinky,
receptysladké,
top recepty pečení sladke,
pečeme s tvarohem,
sladká tvarohová pěna,
hbite pracovat,
top receptysladké pečení,
tvarohová knihovnička,
nejlepší domácí řezy knihovnička 2012,
tvarohová pěna na vdolky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
esence mandlová,
čokoláda tmavá,
máslo,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
sůl,
tvaroh plnotučný,
mléko kondenzované slazené,
smetana zakysaná,
lusk vanilkový,
želatina,
poleva čokoládová
Komentáře (46)
srettka: sretti, neuvažuješ o vydání slovníku a nejdůležitějších frází srettkovštiny?
p.s. ty někomu kokrhej, že umíš jen bochte nalejt, že na zdobení nejsi...kecáš, až se ti kakaún práší od hubišťátka
to moc děkuji
moc děkuju a jdu si dát další kousek ke kávičce
a děkuju i tobě, žížo
holky, díky moc
v dortové formě by to šlo taky.. záleží, jak máš formu velkou.. já bych množství nesnižovala
jo, a zapomněla jsem napsat, že v původním receptu bylo 100g hladké+50g mandlové mouky, tu jsem ovšem nesehnala...
Dva dotazy: jaké množství by stačilo na dortovou formu - poloviční?? A druhý - pomeranč.čokoláda jaké značky? Díky
moc vám děkuju.. všem