Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolečky s majonézou a perníkovým kořením

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 073 kJ /
4 081 kcal
Bílkoviny104,06 g
Tuky188,23 g
Vláknina19,09 g
Cholesterol 571 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,61 g
Sacharidy452,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít. Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, perníkové koření, mletou skořici, pomerančovou kůru a promícháme. Přidáme vejce, rum, vzešlý kvásek, majonézu, zbylé vlažné mléko a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto si rozválíme ne silnější plát a skleničkou vykrájíme vdolečky, které necháme ještě asi 15 minut kynout. Krok 4: Vdolečky usmažíme v oleji dozlatova. Hotové vdolečky potřeme marmeládou a pomocí cukrářského sáčku zdobíme oslazeným tvarohem a sypeme plátky mandlí.

Zveřejněno 28. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgKJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgKJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

s Majolkou® to bude krásně vláčném a s kořením krásně voňavé:-):-) a to celé dohromady, tím pádem veeeelmi jedléé:-p:-D
dám ti bodík a to hnedle;-):yes::-K

Vdolajdy u šušlajdy se musely určitě vytratit během chvilky;-)Jsou moc hezké:-K+7:-p:yes:

:-p:yes::yes::yes:

Ivusa:;-)děkuju

nofrona::-K

katlie:30 kousků

:yes::yes:

:-KHani dáváte sem samé laskominy.Krásné vdolečky.:yes::yes::yes:

Chtěla bych se optat, kolik z této dávky bylo koblížků. Děkuji.:-p

ivulinka:;-)

srettka:tak dobrá já posílám vdolek:-Dty pošli řez;-)

vdolky z Majolky® znám:-p výborný a tyhle sou dokonce parfumovaný;-):yes: zakousla bych si....vyměním kousek řezu za parfumovaný vdolek:-)):yes::yes:

Bezva recept na bezva koblížky s bezva Majolkou® a perníkovým kořením, Hani:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vdolky z Majolky®, vdolky s Majolkou®, smažené vdolky s Majolkou®, kobližky s Majolkou®, veka z Majolky® recept, kuře s Majolkou®, veka z Majolky®, kynuty závin s Majolkou®, vdolky s majoulkou recepty, vdolky s majoulkou recept, bavorské vdolečky s Majolky®, recept na vdolečky, bavorske vdolecky z Majolky®, veka s Majolkou®, bochanky s Majolkou®, výborné vdolky z Majolky®, bavorské vdolečky s Majolkou®, mandlové vdolečky, moje vdolečky sou moje, skořicový vdoleček

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, droždí, mléko, rum, majonéza, sůl, koření do perníku, skořice mletá, cukr vanilkový, olej, vejce, kůra pomerančová sušená, tvaroh měkký, marmeláda, cukr skořice, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu