Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerový salát

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

a.d.e.a a.d.e.a

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby odležení

25 min (25 min příprava, bez doby odležení)

Možná tomu nebudete věřit, ale i celer může být skvělou pochoutkou. Ať už si z něj připravíte hranolky, řízky nebo třeba tento výborný salát doplněný s voňavým sýrem a šťavnatým ananasem. Skvěle se hodí jako příloha k řízkům, masu, nebo jen tak s pečivem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 546 kJ /
609 kcal
Bílkoviny73,75 g
Tuky30,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 3,22 g
Sůl7,75 g
Sacharidy9,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šunku nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme a pórek nakrájíme na kolečka. Z konzerv a celeru slijeme nálev. Krok 2: Do mísy vložíme kukuřici, ananas, šunku, pórek, celer, sýr. Přidáme majonézu a pečlivě promícháme. Krok 3: Necháme do druhého dne odležet. Pak vše promícháme a podáváme. Krok 4: Salát ničím dalším nedochucujeme. Je výborný jen sám o sobě.

TIP: Nejlepší zeleninové saláty

Zveřejněno 29. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerový salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OAD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerový salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OAD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Díky za připomenutí, ale bohužel musí být bez ananasu, jsem na něj alergická;-(

:-)<3:yes::yes::-K

Salat me velmi lakal svou neobvyklosti; tak jsem ho vcera vyrobila a nebyla jsem zklamana! Opravdu naprosto vynikajici! Zapisuju ho do sve kucharky, a tudiz i do sveho repertoaru.:yes:

Už jsem dělala mockrát a je vynikající :-K:-*:-8

Tak musím uznat, že tohle je neskutečná dobrota. :yes::yes::yes: Určitě budu dělat častěji.:-p

Tak já to vyzkoušela a přiznám se, že nikdy víc. Ta kombinace ananasu s majonézou je pro mně nepřijatelná.:-//

Dnes jsem zkoušela celerový salát a prostě je to špica velmi chutné ,určitě další recept který se u nás osvědčil<3

To zní skvěle, určitě zkusím :-8

Výbornýýýýýýýýýýýýý<3

Ja s obľubou dávam kukuricu do viacerých šalátov, ešte mi šalát neskysol. Ale je fakt, že u nás sa minie rýchlo a nedržím ho mimo chladničky.

Očekávala jsem úplně jinou chuť, ale fakt překvapil!!! To zas budu plácat každý víkend, než se ho pře*eru :-p <3 :-D

Nechápem prečo všade pcháte tú kukuricu, keď šalát postojí tak kukurica kysne.

tea: Ale on nestačí postát!!! On se stačí sníst, než by začla kukuřice něco dělat! A navíc, dává salátu specifickou chuť, asi tak jako bryndza dává chuť haluškám :-)

Luxus :-) ve čtvrtek bylo u bratra grilování a mamka tento salát přinesla ( byl tedy bez šunky, když bylo maso na roštu )....Byl úžasný:-K :yes:

Celer si koupím na salát syrový,nastrouhám na hrubém struhadle,přidám cibuli na měsíčky a společně povařím ve sladko-kyselém nálevu.Do vychladlého přidám kukuřici,ananas a majonézu,promíchám...je levnější a bez šumky a sýru je taky výborný...:-p

vynikající záležitost, všem moc doporučuji - jedla jsem ho na jedné akci, tak jsem si ho pohledala na netu, a je samozřejmě opět na toprecepty, děkuji za recept, přidávám bodík:yes:

Jedním slovem výborný:-pneměla jsem doma pórek, tak jsem dala jarní cibulku:-8salátek nám moc chutnal určitě budu opakovat posílám bod a foto, kdyby vadilo smažu:yes::yes:

Dávám do salátu kuřecí prsíčka a vejce. Teprve potom mi salát chutná. Nevrstvím, smíchám.

Vynikající mňamka:-K:-K

Dovoluji si poslat obrázky:-8:-K Bod jsem dala již dříve:yes:

rebi - fakt dobrota :yes:- už žádný nemám:-((, tak musím znovu vrstvit, ale já ráda vrstvím:-D:yes:

Dana61::-D:-D já nigdá necigáním... enem, co je pravda:-8:-D:-D:-D
dobrota, že:-p:-p;-):-?:yes::yes:

moc se mi líbil a tak jsem jej konečně udělala - tedy velmi mě nakopla rebeka, protože její komentáře nemají chybu - a co bys řekla - měla pravdu je přesně takový:-p:yes::-D

Dělala jsem jako vrstvený, ale ten pórek jsem tam nedávala, protože zhořkne.Kamoška dělala s jogurtem a taky to nebylo takové jako s majonezou.

cardanka::-D:-D ty aspoň pořádně čteš:yes::yes:
to já mám den blbec:no::-//
ale ten salát je fakt moc dobrý.. takový lehký, ovocněslanomňamósní:-p:-p.. už víš, jak chutná:-?:-8:-D:-D:-D

rebeka::-K Nadi:yes::-D:-8:-D:yes:

celerový salátek vypadá náramně...takže asi na zítřejší nákup připíši celer a ten pórek;-):yes: +14

já vím, že necháme rozležet do druhého dne... ale copak to jde, když mám na něj od včerejška chuť:-?:-//
abych to shrnula: včera jsem dělat nemohla, protože jsem neměla ten steril. celer... než jsem došla domů, manžel mi snědl tvrdý sýr... takže dnes, celá natěšená, začnu dělat salátek.. no a co se nestalo:-?:-O já, trubka, jsem nečetla pozorně a pro změnu neměla pórek:-// tak zuřivá, vidouc červeně, jsem ji tam dala... cibuli.. červenou:-8:-D:-D:-D:-D
je to skvělé:yes::yes::yes: a zítra ( pokud zbude ) to asi bude ještě lepší;-)
bodík jsem dala včera, teď, s dovo, foto:-)
a velké díky:-K:-K
P.S. část majonézy ( půlku ) jsem nahradila řeckým jogurtem a přidala, i přes zákaz:-8:-D, trochu čersvě mletého pepře:-p;-)

no ten je:yes::-D

:-p+13:yes::-p

Pokud nevadí, přidávám foto:-). Vynikající salátek!! Dala jsem si ho s krůtím plátkem a opravdu jsem si pochutnala. Jen místo majonézy jsem dala bílý jogurt a šunku jsem si nakrájela na nudličky.;-)

cathleen: Dobrý den cathleen, můžete mi písnout na email receptík na sterilovaný celer? :-) Moc děkuji

:-) tohle musí být výborné!:yes:

vybusna: celer na sladkokyselo si zavařuju doma sama, je moc dobrý;-)

:yes::yes:

krásny šalátik.:yes:

danielle72: jen zůstaň svá.. taková jako jsi;-):-):-K:yes:

Jana Remkova: Tak už mi to odpusťte, holky ;-) :-K:-K:-K Od teď budu hodná:-*

rebeka::-((:-((:-((:-D:-D

danielle72:ty... jedna... jen počkej, zajdo:-//:-!:-D:-D:-D:-D:-D hezky ses do toho zamotala:-D:-D:-D:-D;-):yes: já to beru..;-):yes::-D:-D:-D:-D

Jana Remkova::-(:-(:-( co naděláš:-?:-?:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova: To psalo mé horší já :-8

danielle72: prý stáří...:-O:-O:-O rebi slyšíš? No tohle...:-((:-O:-D:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: určitě až zítra;-). Vidíš, že je ho málo a kde je do večera!:-))

rebeka: Neeee, to bych si nedovolila, já mám ke stáří úctu :-)) Jeee, sakra, z předchozí věty taky možná nebudeš mít radost:-8 Jsem Střelec, tak mám podobný hlášky povolený od svého psychoanalytika:-p

Moc se mi líbilo, jak jsi upřesnila, na co žes to vlastně dostala chuť, aby snad nedošlo k mejlce ;-)

aha....takto som si ten zeler nepredstavovala a urcite by som to v kaufe presla bez povsimnutia. Dakujem za foto.
Uz teraz viem, preco som si myslela, ze v tom salate je kysla kapusta (zeli)

Jana Remkova:no Jani, můžeš si vybrat.. buď jako můj miláček... normálně ji ztrestej.. a salát si uděláš zítra:-8:-D:-D:-D:-D
já bych volila 2. možnost, a to, že bych ji nakrájela na nudličky;-)

danielle72::-//:-// to jako jsem ti k smíchu, joo:-?:-(:-D:-D:-D:-D:-D no, jsem.. taky jsem se řehtala.. navíc, když manža prohlasil, že do toho obchodu šli někteří úplně zbytečně:-((:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No, tak jsem přidala fotku toho celeru, pokud by někdo nevěděl, jak vypadá, doufám, že je to ono:-8. Já si to kupuji a když mám na něco chuť, dám si celer;-). Moc mi chutná. Mne spíš zaujalo, až jsem si to přečetla několikrát, že tam má jít šunka plátky:-O..Co s něma pak? neměly by to být nudličky?

ja som absolutne netusila, ze existuje sterilizovany zeler:-O:-O, to su veci....

rebeka::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova::-D:-D nooo, chuť jsem měla.. ona vražda někdy není až tak nehumánní:-8:-D:-D:-D ale pak jsem si řekla: jde o život:-?:-? nééé:-! a zítra je taky den;-):yes::yes:

rebeka::-D:-D:-D:-D zabila bych ho!!:-D

zizala: já nereju, sííím...:-8:-8:-D:-D:-D já to myslím upřímně:-8;-):yes::yes:
a chcete něco říct:-?:-? teď jsem se vrátila z obchodu, šla jsem zakoupit ty celerové nudličky.. a co myslíte:-?:-?:-? doma mi mezitím manžel snědl sýr:-O tak prd:-D:-D:-D až zítra.. a takovou chuť jsem na něj měla.. na ten salát, rozuměj:-8:-D:-D:-D

To nemá chybu!! Já jsem teď ten celer koupila a snědla tak samotný:-O a tohle by se mi moc líbilo!!:-p

zizala:tady nejde do rána pustit vodu, neb se to hned seže...spapá, jinak ale souhlas;-):-p:yes:

rebeka: :-))hele, nerej, jo? Já to nevím určitě, píšu jen, co si myslím, že je hlavní důvod. Třeba je to kvůli barevným vrstvám...;-)

zizala: děkujeme, "pančelko":-8:-D;-):yes:
páni.. škoda, že nemám doma ten celer.. jinak mám vše.. hned bych si ho udělala:-p:-D:yes:

Ten recept znám jako vrstvený salát a myslím, že se to nemíchá kvůli tomu, aby ingredience do rána nepustily moc vody ;-)

Tento salát znám a dělám často- je výborný a milujou ho i děti, které normálně celer nepozřou;-);-) Dávám bod a brzy přidám i foto:-8:yes:

Pajaja: To netuším, recept mám od kamarádky, protože měl veliký úspěch :-))

a.d.e.a: tak to bude dobrůtka.. mňám.. tohle si udělám;-):-):yes:

Pajaja::-O no to nevím.. Adél.. proč:-?:-O:-D:-D;-)

rebeka: myslím sterilovaný ve sladkokyselém nálevu

Znám podobný. Ale proč vrstvy nepromíchat hned? Líp by se chutě spojily při uložení v chladu, ne? :-p:yes:+

Adél.. strouhaný celer myslíš sterilovaný ve sladkokyselém nálevu nebo čerstvý, syrový a postrouhaný:-?
salátek vypadá moc hezky;-):-):yes:
P.S. oprav si písmenko v názvu;-)

Tématické fráze:
celerový salát, celerový salát recept, salat celerovy, cerelovy salat, salát z celeru, recept na celerový salát, celerový salát s majonézou, výborný celerový salát, celerové saláty, salát s celerem, vrstvený salát s celerem a ananasem, celerovy salat s ananasem, cerelový salát recept, celeroví salat, recept celerový salát, celerový salát recept bez majonézy, celerový salát bez majonézy, recepty na celerový salát, celerový salát s jogurtem, celerovysalat

Suroviny:
celer sterilovaný, kukuřice, šunka, majonéza, ananas, pórek, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu