Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený chřest s omáčkou Aioli

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Helous

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 952 kJ /
706 kcal
Bílkoviny8,45 g
Tuky65,42 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy18,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vše osmažíme v rozehřátém oleji. Krok 2: Omáčka Aioli: Ze žloutků, oleje, hořčice, limetkové šťávy a česneku připravíme majonézu, kterou dochutíme solí a bílým pepřem. Chřest servírujeme na hnízdě z trhaných salátů.

Zveřejněno 2. 3. 2012

Poznámka autora Helous

Tento úžasný recept jsem získala na Slavnostech chřestu v Ivančicích, kde je takovýchto pochoutek ještě mnohem více. (http://www.slavnostichrestu.cz/)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený chřest s omáčkou Aioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vl2X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený chřest s omáčkou Aioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vl2X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Takto připravený chřest jsem ochutnala poprvé a moc nám chutnal,zase jiná příprava.;-):-p

A ještě jsem taky zjistila, že kromě těch slavností chřestu bude ještě festival chřestu po restauracích, to teda ještě nevím žádný podrobnosti, ale jak něco zjistím, tak to sem hnedka hodím

Anna Kocikova:

:-p+5:yes:Heký recept:yes:Díky za link na slavnosti:-)hezky jsem si o Ivančicích početla:-K

aj ked sparglu jedavam casto a vela, vyprazanu som este nikdy neochutnala. Na vyprazanie doporucujem pouzit vyhradne bielu sparglu, zelena je na vyprazanie prilis jemna chutou aj krehkostou.
majoneza v recepte moze byt velmi chutna, kvoli tomu cesnaku. Zvycajna holandska omacka, ktora je varena, je, aspon pre mna, dost fadna.
Ja dam plusko aj bez vyskusania a dufam, ze recept co najskor dostanej aj fotografiu.

spagetka: Je v této úpravě asi dobrý. přiznám se, že jsem ho nikdy nejedla, ale připravovali jsme ho v restauraci a byl hodně žádaný;-):yes: Heli, vítej na Topreceptech!!:-K:-K

Tak to je hodně zajímavé, to si uložím, chřest máme moc rádi, čerstvý tedy, v konzervě ani náhodou. S dovolením pořidávám odkaz na tu sůl ;-);-) http://www.khoysan.cz/fleur-de-sel-1-6.html, ve Zdravé výživě by měla být určitě, že?, jinak :-p:yes:, představivost mám dobrou a s klidem dávám bod. V sezoně určitě udělám
Jo jinak tě vítám na topkách a určitě se ti tu bude líbit ;-):-K

Tématické fráze:
chřest recepty, aioli recept, aoli, recepty z chřestu, aoli omacka, limetkové aioli, chřest recept, smažený chřest, aioli, chřest s holandsku omáčkou, recepty chrest, recepty na chřest, omáčka ajoli, aoli recept, recept aoli, omáčka aoli, chrest-recepty, ajoli top recepty, recepty z chrestu, recept na smazeny chrest

Suroviny:
chřest, vejce, petrželka, mouka hladká, strouhanka, sůl, cukr, chléb bílý, olej, salát, žloutek, olej olivový, hořčice dijonská, šťáva limetková, česnek, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu