Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 225 kJ /
3 161 kcal
Bílkoviny94,90 g
Tuky146,88 g
Vláknina33,70 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy340,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme omáčku: na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku. Krok 2: Zalijeme chladným vývarem, vrátíme opečenou cibuli a slaninu, přidáme bylinky, celer a rajský protlak. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší teplotu a necháme asi hodinu lehce probublávat. Poté přecedíme a dochutíme vínem. Krok 3: Uvaříme nudle podle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm plátky česneku (nesmí zhnědnout). Krok 4: Jakmile se začne zlehka barvit, přisypeme pokrájené fazolky, orestujeme, osolíme, trochu podlijeme a dusíme na skus. Hotové promícháme s horkými těstovinami a omáčkou a ještě prohřejeme. Před podáváním posypeme jemně nastrouhaným sýrem pecorino.

Zveřejněno 24. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO8W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO8W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je to moc dobré, díky za recept;-):yes:
Těstoviny miluji a obzvlášť když je k nim výborná
omáčka....:-p

Ach jo, to je zase krása.. a ta názvy, zauzloval se mi jazyk, ale přilepil se na ten obrázek;-):yes:

Eli :yes::yes::yes: ďakujem za recept :-D;-) + 11

Zajímavá kombinace;-):yes:+

řimanko, k dotazo ohledne bodů - každý může dát bod jsko ocenění (každý registrovaný, neregistrovaní mohou psát jen komentář);-) chat - je tu Pokec úplně o všem - vpravo v menu...a pod Moje vzkazy můžeš komukoli registrovanému můžeš napsat soukromou zprávu jen pro něj nebo přímo takto pod recept...tu pak vidí všichni ;-)

to vypadá nádherně. už jsem po večeři a přesto bych tohle ještě slupla. jak se to tu dělá s těmi body? jde mi tam udělit vždy jen jeden. a existuje tady něco jako chat nebo seznam účastníků? ani nevím, kam mám tyhle svý dotazy napsat:-O

:yes::yes:+8

Krása - název, jídlo, fotka ;-):yes:

A jó :-8, díky Evi, jdu to opravit.

:yes:+5 Eli vypadl asi ml u vývaru:yes:

Právě jsem si googlovala pecorino, abych věděla, co je to za sýr a ona sem dá Špagetka odkaz :-D:-D:-8:-8 Nudle máme rádi a když je tam ještě česnek ... tak to nemá chybu. :yes::yes::yes: Fazolky miluju, jen manžel by asi raději volil hrášek. ;-)

Špagetko, díky. :-K U nás na náměstí jsou teď každou středu farmářské trhy, kromě jiného právě i sýry a za lepší cenu, než naproti v Cheezy, kde ho jinak také kupuju. Také mají kozí, Líza si vždy udělá ochutnávku, vybere si a pak jí ten kus dám s pečivem k večeři - jediný způsob, jak do ní vpravit výrobky z kozího mléka...;-):yes: To Dominik, ten ví, co je dobré a zdravé...;-) (No, až na to kouření, no...:-/ )

Eli parádní :-p:yes::yes:. Jen si dovolím poslat odkaz na pecorino - není to tak úplně obvyklý ovčí sýr - http://en.wikipedia.org/wiki/Pecorino
Jinak :-p:yes::yes:

Díky, Aní, jsem ráda, že se líbí...:-K

Eli;-)ty máš vážně dědečkovy geny:-))Vypadá to nádherně:-p+1:yes::yes:
Kam chodíš na takové názvy:-))

Tématické fráze:
demi-glace, demiglas recept, demiglas, demi-glace recept, demiglace recept, omáčka demi-glace, demi-glas, omacka demiglas, omáčka demi-glas, deniglas, fazole profi recept, demiglas v prášku, testoviny s pecorinem, omacka demi-glace recept, recepty se sýrem pecorino, demiglace, široké nudle s česnekévým pestem, kde koupit demiglas, demigas, pecene demiglas

Suroviny:
nudle vaječné, lusky fazolové, máslo, česnek, pecorino, sůl, máslo, cibule, slanina, mouka hladká, vývar masový, bobkový list, tymián, petrželka, celer, protlak rajčatový, víno červené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu