Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 840 kJ / 3 069 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 336,14 g |
| Tuky | 140,69 g |
| Vláknina | 24,67 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 20,28 g |
| Sůl | 53,70 g |
| Sacharidy | 104,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony.
Krok 2: Promícháme a přilijeme větší lečo i ze šťávou a menší bez šťávy. Přidáme nahrubo nasekaný česnek, zalijeme vývarem a dusíme dokud maso nezměkne.
Krok 3: Jakmile je vše měkké, vmícháme 1 až 2 lžíce sojovky a worcestru, můžeme dochutit i kečupem. Chvíli ještě povaříme.
Zveřejněno 15. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
Moje poznámka
Náš domácí "šašilik"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x7Yq
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na šašlíky na grilu,
šašlik na grilu,
šašlik,
gril na šašlik,
gril mangal,
šampury,
šampury,
mangal na saslik,
domaci saslik,
šašlik s lečem,
recept na šašlik z leča,
recept na domaci saslik,
příprava šašliku,
saslik gril,
leco z saslik,
dušený šašlik,
šampury na šašlik,
mangal gril na šašlik,
saslik.sk,
wikipedie šašlik
Suroviny:
kýta vepřová,
žampiony sterilované,
lečo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
olej,
bujón
Komentáře (14)
Šašlik je nejčastěji připravován z kousků prorostlejšího masa o velikosti většího ořechu, marinovaného přes noc ve směsi červeného vína, octa a koření. Maso se napichuje samotné nebo v kombinaci s cibulí a sezónní zeleninou (na Kavkaze i s ovocem) na ploché jehly (šampury) a opéká se nad žhavým uhlím, nejlépe z břízy. Stacionární gril pro přípravu šašliku se nazývá mangal. Opečený šašlik se podává s chuťově výraznými omáčkami, zelenými bylinkami, případně zrníčky granátového jablka.
Prosím autorku, aby slovo šašlik zaměnila za jiné. Děkujeme