Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Koprovou omáčku můžete buď milovat nebo nesnášet. Pokud jí ale jednou ochutnáte v její nejlepší formě, přesunete se okamžitě do kategorie milovníků. Verze se zakysaným mléčným nápojem a vejci natvrdo může být zrovna ta pravá pro vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,19 g |
| Tuky | 38,47 g |
| Vláknina | 1,60 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 632 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 41,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve asi 150 ml vývaru (nebo vody) uvedeme do varu, kopr nasekáme nadrobno, vývarem zalijme a necháme spařit.
Krok 2: Mezitím připravíme jíšku - pokud dáme cibulku, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na rozehřátém tuku. Vsypeme mouku a necháme opražit do světlounce hněda, ale mícháme, aby se nepřipálila. Rozředíme zbytkem vývaru a rozmícháme na hladkou kašičku. Přidáme vývar s koprem a provaříme cca 10 min.
Krok 3: Do kefíru přidáme trochu horkého vývaru, promícháme a za stálého míchání vléváme pomalu do směsi. Pokud se nám zdá omáčka moc hustá, rozředíme např. smetanou, mlékem nebo jen vývarem (vodou). Pokud naopak řídká, ještě zaprášíme moukou, pak ještě ale chvilku povaříme na mírném ohni. Vypneme a případně dochutíme.
Krok 4: Na talíř ke každé porci vložíme natvrdo uvařené vejce. Jako příloha jsou vhodné brambory i knedlíky.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
Moje poznámka
Blesková koprovka se „zlatými vejci“ bez masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6NY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 8 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
koprovka s vejcem,
koprová omáčka ze sterilizovaného kopru,
koprovka s vajíčkem,
koprová omáčka se sterilovaným koprem,
koprovka z kefiru,
koprovka z čerstvého kopru,
domaci koprovka,
koprová omáčka se sterilizovanym koprem,
koprovka se sterilovaným koprem,
koprovka,
koprovka ze sterilizovaného kopru,
jak se dělá koprovka,
koprovka z podmáslí,
sterilizovaný kopr,
koprová omáčka bez masa,
koprovka se sterilizovaným koprem,
koprovka z vývaru,
koprovka bez vývaru,
koprová omačka ze sterilizovaný kopr,
koprová omáčka z kefíru
Suroviny:
kefír,
vývar masový,
kopr,
mouka hladká,
máslo,
cibulka jarní,
sůl,
cukr,
vejce
Komentáře (19)
Jinak díky za bodíky
brzy se víc vyplatí uvařit to maso, než vajíčka, co?