Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátek s žampionovým přelivem a špenátovými bramborami

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chocolate chocolate

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 934 kJ /
2 374 kcal
Bílkoviny180,73 g
Tuky140,80 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,71 g
Sůl4,38 g
Sacharidy74,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na pánev nebo do trouby (180 st na cca 25 minut). Po upečení osolíme dle chuti a uchováme v teple.

Žampiony očistíme a pokrájené na plátky opečeme na másle, zastříkneme citronem a bílým vínem, necháme odvařit a přidáme smetanu. Zredukujeme do požadované hustoty, osolíme a opepříme.

Očištěné brambory nakrájíme a dáme vařit do osolené vody, po změknutí je lehce pošťoucháme s plátkem másla.

Mezitím si na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, kterou přidáme k bramborám, přihodíme omyté špenátové listy a ještě horké promícháme. Přidáme několik lžic zakysané smetany, přikryjeme poklicí a necháme krátce odpočinout, aby nám špenát zavadl.

Servírujeme doplněné bílým vínem :-).

Zveřejněno 19. 3. 2012

Poznámka autorky chocolate

Citron zvýrazní chuť žampionů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGLk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Super mňamka bodík letí:-K:yes:

maso, žampiónky,brambůrky se špenátem - excelentní mňamka:yes::-D a co máš s tou fotografií? je velmi dobrá:yes: - vždyť já na ní vidím vše, co potřebuji :-D

;-)zajmavě uvařené bramaory a krásné masíčko+12:yes::yes:

Všem moc děkuji za milé komentáře a shovívavost k fotografii:-K

Taky posílám bodíka! A ty brambory!!!! to je super nápad i na samostatné jídlo-u mě jasná jednička!:-K

Z príma surovin chutný pokrm;-)a líbí se mi i velice nápaditá příloha;-)mňam:-p:yes::yes:

Brambory budou super a žampionovou omáčku dělám skoro stejně. Tak u mě za brambory:-p:yes:

Nazval bych to - intenzivně žratelné!!!!!:yes: se těšímm, až bude medvědí česnek, dávám místo špenátu do těch brambor...

chocolate: jen tak dál:yes::yes: místa je tu dost;-);-) a tohle jistě za zveřejnění stojí:-K ještě, abys to tak škudlila v šuplíku:-//:-S:-D:-D:-D:-D:-D;-)
jo, už to tak je.. jsem Top Sherlock a hledám dr. Watsona:-8:-D:-D:-D

rebeka:Kurňa ty víš taky všechno Sherlocku..nu ano, sdílíme s Julčou jedno WC na pavlači:-D.
Všem moc děkuji, já moc recepty nedávám, mám pokaždé pocit, že už tu vše je a možná lepší a halt fotím jak fotím, že...:-8

Chocolate, tak to je dóóóst dobrý recept, to někdy udělám a máš 6.bod:yes:

chocolate: to je sousedka, joo:-O:-?:-D:-D:-D:-D:-D;-) super, znamenám si.. a jestli to nebude pravda, jedu do Brnka:-//:-D:-D:-D:-D

Hm líbí, ukládám;-):-p

rebeka:Rebi, ten trik s citronem jsem odkoukala od Julie Child;-).

;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřeci platky s houbovym prelivem, kuřecí plátky se žampionovým přelivem, smetanovo žampionovy preliv, kuřecí steak s žampionovým přelivem, žampionový přeliv, žampionovy přeliv na steaky, kuřecí prsíčka s žampionovým přelivem, přírodní kuřecí prsíčka se sýrovým přelivem, kureci platek s americkymi brambory, kuřecí se žampionovým přelivem, kuřečí maso se špenátovým přelivem, kureci platky na spenatu, přírodní kuřecí plátek se sýrovým přelivem, recepty z pavlace, kuřecí plátek na barevném pepři, kuřecí plátky s žampionovým přelivem, spenatovy preliv, žampionový přeliv na maso, kureci přelivem, zampionovy preliv ze se sýrem

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, pepř mletý, olej olivový, sůl, žampióny, víno bílé, šlehačka, sůl, pepř, citron, sůl, pepř, máslo, brambory, slanina, špenát, máslo, smetana zakysaná, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu