Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nikisek96

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 861 kJ /
3 313 kcal
Bílkoviny190,29 g
Tuky153,47 g
Vláknina34,49 g
Cholesterol 516 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,65 g
Sacharidy275,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Krok 2: Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a dusíme. Krok 3: Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso obracíme. Krok 4: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl a 10 min povaříme. Krok 5: Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu, zahustíme strouhaným perníkem. Krok 6: Krátce povaříme.

Zveřejněno 22. 3. 2012

Poznámka autorky nikisek96

Přílohy:

Různé druhy knedlíků, bramborové krokety.....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXG6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

dobrý den, prosím o radu, zda někdo nemáte tip, kde by se v Praze dala koupit šípková marmeláda. Mám zvěřinku a chci se pokusit o šípkovou omáčku, ale jaksi chybí ta základní ingredience. Děkuji

recept i realizace nádherné:yes::-D také nemám kance, ale až bude tak bude se šípkovou:-p se zelím nechám na jindy

Tak bod už byl udělený, zbývá poslat obrázky z realizace a pochválit recept. Vyzkoušejte, všichni jsme si pochutnali.;-):yes:

Až to kančí získá, uvařím zrovna tohle.:-p Zatím pouze ukládám.:yes:

rebeka:Napíšu ti SZ;-)

1974andrea:ptám se tebe.. ty víš proč;-):-D může být maso nakrájené na kostky:-?

Jana Remkova:Já to teda dělám tak, že zelenina s výpekem je základ celé omáčky, kterou pasíruju nebo mixuju

1974andrea: No, podle toho, jak je to napsáno bych řekla, že ta zelenina tam zůstane. Já bych si ji ale přinejmenším propasírovala;-)

Kance mám, ale dotaz: Ta zelenina se pak nepřidává do omáčky??:-O

Tak ještě mít toho kance;-)

ne nenakládá ;)

Změnila bych kategorii masa;-)
Recept se mi líbí, jen se zeptám, maso se nenakládá?

Tématické fráze:
kanci na zelenine, kančí kýta, kanec na zelenině, recept na kančí kýtu, kančí maso na zelenině, kančí kýta na šípkové omáčce, pečené kančí maso, kančí kýta recepty, kanči kýta se šípkovou, kančí kýta pečeně, pečená kančí krkovice, pečená kančí krkovice, šípková marmeláda kde koupit, kančí na šípkové omáčce, peceny kanec, pečené maso na kořenové zelenině, kyta z kance, kančí kyta se šípkovou omačkou, kančí se šípkovou postup, pečená kanci žebra

Suroviny:
kýta kančí, zelenina kořenová, tuk, koření divoké, sůl, vývar, máslo, mouka hladká, perník na strouhání, zavařenina šípková, šťáva citronová, kůra citronová, koření hřebíček, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu