Kuřecí "segedín" z papiňáku
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa. Za pomocí tlakového hrnce bude hotový za pouhou půlhodinku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 615 kJ / 2 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,53 g |
Tuky | 124,78 g |
Vláknina | 32,47 g |
Cholesterol | 430 mg |
Sodík | 5,95 g |
Sůl | 14,67 g |
Sacharidy | 90,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.
Krok 3: V papiňáku na rozpáleném oleji smažíme cibuli 2 minuty. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout.
Krok 4: Zasypeme kmínem, paprikou a minutu restujeme. Přidáme zelí, víno, podlijeme 300 ml horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.
Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Moje poznámka
Kuřecí "segedín" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXGw
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Tématické fráze:
segedín z papińáku,
segedínský guláš v papiňáku,
segedin z kuřeciho masa,
segedín z kuřecího,
segedín v tlakáči,
jak dochutit segedin,
segetin v papinaku,
segedin z kurete,
kuřecí segedýn,
segedin s klobásou,
kuřecí segedínský guláš,
segedínský guláš z papiňáku,
segedin s kureciho masa,
jak ochutit segedín,
čím dochutit segedín,
segedin kureci maso,
segedyn v papinaku,
kuřecí segenín,
segedin,
segenín v papináku
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
zelí kysané,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
olej,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (19)