Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 327 kJ /
1 034 kcal
Bílkoviny151,29 g
Tuky43,27 g
Vláknina4,28 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,60 g
Sůl3,87 g
Sacharidy8,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše na masové kuličky smícháme a tvarujeme kuličky velikosti max. pingpongového míčku. Krok 2: Obalíme je v mouce. Krok 3: Na másle s přidáním oleje (tím se máslo nepřipaluje) osmahneme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a hned přidáme kuličky a osmahneme ze všech stran. Můžeme si pomoci 2 vidličkami. Kuličky jsou křehčí (nedávala jsem žádnou strouhanku, aby byly co nejvíce masové). Krok 4: (Místo mletého masa můžete samozřejmě použít jakékoli maso nakrájené na kostky, osolit, obalit v mouce, osmahnout atd.viz recept). Krok 5: Zalijeme vývarem, aby byly téměř ponořené a pod pokličkou dusíme na plotně asi 20min.
Za tu dobu se šťáva vydusí a tím, že byly kuličky obalené v mouce, není třeba již zahušťovat. Krok 6: Přidáme na kostky nakrájenou šunku, okurky, smetanu – již na mírném plameni necháme chvíli probublat a nakonec příp. dochutíme solí a lehce zamícháme nakrájená vejce.

Zveřejněno 27. 3. 2012

Poznámka autorky jahoda

Původně jsem tento recept vařila podle časopisu FOOD pod názvem Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem (jen místo telecího masa je mleté hovězí). Jenže, když jsem studovala na netu, co Vám zajímavého napíši k tomuto typicky vídeňskému guláši, zjistila jsem, že se připravuje bez smetany a na talíři se guláš ozdobí vejcem jako volské oko, okurka jen ozdobně nakrájená a párek nakrojený z obou stran a opečený na pánvi.

Na vídeňský knedlík nedošlo, jelikož se mi dnes dařilo – zatímco já uspěšně pálila na plotně cibulku, někdo mi za zády snědl uschované rohlíky a bylo rozhodnuto:-)

Dopadlo to jak dopadlo, variace na „Fiakr“ guláš podle FOOD měl úspěch i bez knedlíků. Chuťově je podobné "rozlítaným ptáčkům"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7rz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o7rz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

dnes k obídku, fajnová mňamka, určo zopáknem..:-p;-);-):yes:

Velice zdařilý receptík:-p+:yes:Moc krásné foto:-K

:yes:

:-p vypadá to dobre:yes:+1

Hezké a jistě výborné.

jahoda::-D:-D:-D tož už su klidné.. když ostrúžu aj prst, mám na chiře známé:-8:-D:-D:-D

Jahůdko, to je jídlo, které by u nás šlo dobře na odbyt, takové"m,ajdy" jak já říkám, máme rádi a připomíná mi to trochu španěláka. Dávám 8.bod:yes:

Dana61: když odpadne nějaký kousek, vůbec v tomto případě nevadí, protože se sýr přidává do mletého masa...

Nádhera, jahůdko! Šunka, sýr a ty okurky - pěkné propojení chutí. To u nás doba bude chutnat. Ukládám. . . :-p:yes:+

je to dobrota :yes::-D dělám velmi podobně
Rebi - holky mají pravdu "jde to":-D, ale opravdu nedobře - částečně spíše nadrolíš - platky splácnu k sobě, zlomín na polovinu a na čtvrtinu znovu splácnu, ale jak píšu na začátku je to běs:-p

Přesně takovouhle omáčku jsem dělala o víkendu, jen s tím rozdílem, že jsem měla krůtí maso na kousky. Takže chuť znám a je to moc dobré:-p:yes:

Rebí, souhlasím s jahůdkou, plátkový sýr nastrouháš, nebooooj, když jiný nemáš....jde to fáákt.:-D:-D:-D:-D
Podobně znám ;-):-p:yes::yes:

rebeka: to bude tím, že jsi to ještě nezkusila:-D, když není jiný, budeš se divit, jak Ti to půjde:-D;-)

vypadá to krásně a šťavnatě:-);-):yes:
akorát si nedovedu představit, jak postrouhám plátkový sýr:-?:-O:-D

Tématické fráze:
okurkový guláš, masové kuličky, okurková omáčka recept, nova plus cz gulas bes soli a oleje, masové kuličky recept, kruti maso v okurkove omacce, hovězí v okurkové omáčce, masové kuličky s omáčkou, masove kulicky s moukou, masové kuličky obalené v sýru, okurková guláš, recepty masové kuličky, masové kuličky v omáčce, masové kuličky do gulase, masove kulicky v kysele omaccce, okurkové víno, co k vídeňskému salátu, kuličky masové obalené v sezamu, omáčka k vídeňským knedlíkům, omáčky bes smetany

Suroviny:
maso hovězí mleté, sýr tvrdý, sýr tavený, vejce, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, paprika sušená sladká, vývar hovězí, šunka, vejce, okurky sterilované, smetana

Přidat fotografie receptu