Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 735 kJ / 176 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,99 g |
| Tuky | 1,18 g |
| Vláknina | 12,72 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 32,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji opražíte mouku dozlatova. Přidejte cibuli a vaříte asi 5 minut, mícháte. Přidáte celá rajčata, čili a rajský protlak. Pokud máte kyselejší rajčata, můžete lehce dosladit cukrem.
Krok 2: Zamíchejte a ihned přidejte celer, papriky a citron. Na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte vodu na požadované množství, sůl a pepř dle chuti. Vařte po dobu asi 45 minut.
Krok 3: V posledních 20 minutách vaření přidejte podle vlastních možností či chutí libovolné maso (krevety, kraby, kuřecí prsa či králíka, veverku nebo anebo vačici, jak libo).
Krok 4: Odstavte z plotny a přidejte Worcesterskou omáčku. Na talíři zdobte sekanou jarní cibulkou. Jako příloha opečená bagetka.
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x93z
Moje poznámka
Sauce picante Louisiana (Pikantní omáčka Louisiana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x93z
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 21 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 39 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 57 minutami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Tématické fráze:
omáčka luisiana,
divoký krocan recept,
luisiana omacka,
kreolská omáčka,
louisiana jidlo,
krocan divoky recepty,
krocan divoky recept,
divoky krocan recepty,
recept divoký krocan,
lousiana omacka,
luisana omáčka,
pikantní omáčka,
recepty na divokého krocana,
omáčka ke krocanovi,
jak upéct divokého krocana,
omáčka luisana,
worcester omáčka,
omáčka lousianna,
omacka loussiana,
brambory louisiana
Suroviny:
olej olivový,
mouka hladká,
bylinky,
cibule,
šťáva citronová,
kůra citronová,
paprika čerstvá červená,
celer,
rajče,
chilli paprika čerstvá,
cibulka jarní,
omáčka worcesterová,
protlak rajčatový,
panenka vepřová,
sůl,
pepř
Komentáře (12)