Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Coquelet jsou mladí kohoutci, staří asi 4-6 týdnů, kteří váží pouze 400-600 gramů. Pro svoji malou velikost se nejčastěji připravují vcelku. V tomto receptu je naplníme výbornou houbovou nádivkou a pečeme pokryté máslem. Díky tomu bude jejich maso dokonale jemné.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 276 kJ / 2 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,35 g |
| Tuky | 273,83 g |
| Vláknina | 16,28 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 3,29 g |
| Sůl | 8,12 g |
| Sacharidy | 27,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme, a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou.
Krok 2: Příprava nádivky: Na pánvi opražíme anglickou slaninu téměř dokřupava. Přimícháme k ní pokrájené jarní cibulky a smažíme další 1 minutu. Poté přidáme houby a smažíme, dokud houby nepustí šťávu (zhruba 5 minut).
Krok 3: Vše zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladit. Pak přimícháme k nakrájené a v mléce namočené housce. Přidáme drobně nakrájenou papriku a bylinky. Promícháme.
Krok 4: Rozdělíme směs mezi kuřátka a nadíváme je. Pomocí páratek zavřeme otvor a založíme křidélka za záda.
Krok 5: Položíme kuřátka na pekáč prsíčky nahoru a poklademe máslem. Pečeme je asi 45-50 minut, nebo až je kůže křupavá a z masa vytéká po zapíchnutí kovové jehly čirá šťáva. Kuřátka poléváme výpekem.
Krok 6: Coquelet s houbovou nádivkou podáváme s pečenými bramborami či bramborovým salátem.
Zveřejněno 8. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Moje poznámka
Coquelet (kohoutek) s houbovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDAL
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 9 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
coquelet,
peceny kohoutek,
kohoutek pečený,
coquelet recept,
mladý kohoutek,
kuře coquelet,
kohoutek recept,
coquelete,
kohoutek na houbách,
recept na mladého kohoutka,
coguelet,
mlady kohoutek recept,
kohoutek recepty,
recepty coquelet,
mladý kohoutek recepty,
recepty kohoutek,
jarní kuřátko s houbovou nádivkou,
kohoutek plneny houbami,
coqelet,
coquelet recepty
Suroviny:
máslo,
sůl,
pepř mletý,
slanina anglická,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
houby lesní,
česnek,
estragon,
bazalka čerstvá,
petrželka,
smetana ke šlehání,
mléko,
veka
Komentáře (12)