Pampeliškový bramborový salát
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní salát, který přijde vhod jako lehká večeře nebo příloha.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,62 g |
| Tuky | 57,29 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 593 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy púpavy namočíme do vlažnej vody na pol hodiny, raz vodu vymeníme. Potom necháme odkvapkať a osušíme, môžeme potrhať na menšie kúsky.
Krok 2: Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nakrájame.
Krok 3: Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame.
Krok 4: Horčicu osolíme, vmiešame čierne korenie, prešľahávame s olejom, okyslíme octom a pomaly pridávame vlažnú vodu.
Krok 5: Prelejeme zemiaky a premiešame s citom.
Krok 6: Vmiešame opatrne vajíčka a púpavové listy.
Zveřejněno 25. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
Moje poznámka
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 1 hodinou
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 22 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 55 minutami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 58 minutami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 59 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 4 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 5 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 6 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 6 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pražské poupě,
pražské poupě-recept,
bramborový salát s pampeliškami,
pampeliškovy salat s bramborák,
pražské poupě recept,
pražské poupě jídlo,
co je púpava,
jak udělat dobrý pampeliškový salát,
poupata pampelisky recept,
pražské kuřecí poupě,
recept-pražské poupě,
salát z pampelišek s bramborami
Suroviny:
brambory,
vejce,
listy pampeliškové,
hořčice,
olej,
ocet,
voda,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (28)
Díky za radu ohledně lístků, píšu si to a o víkendu na chalupě vyženu holky na pampelišku
Žižu, lístky oberaj len naozaj mladé, príp. také od stredu rastliny. Puky - poupata horké neboli. A mladé listy - pred namočením som ich neochutnala, tak neviem, či boli horké. V šaláte horké neboli. Manžel jedol prvýkrát a bez problémov, viac mu to chutilo ako rukola.
Přiznám se, že pampeliškový salát jsem vyzkoušela jednou, kdysi dávno. V receptu nikdo neradil, že se mají lístky namočit, takže jsem vše potom vylila na kompost - bylo to moc hořké. Nevím, jestli vyzkouším recept i s těmi bramborami, možná dám jen vajíčko, ale o víkendu určitě zrealizuju
Jo, a moje babička říkala pupava takovému bodláku, když byl mladý, dával se husám
Ale s mierou je určite zdravá.
Jinak salátek
Naďka, púčik = poupě
a Magduška.. ty máš veľkú záhradu, však
Čo to bude na budúce
púpava.. hej.. to tu mamo