Kadlíkova vepřojátrová paštika
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou si uděláte doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 503 kJ / 3 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 413,30 g |
| Tuky | 58,68 g |
| Vláknina | 92,15 g |
| Cholesterol | 6,16 g |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 6,75 g |
| Sacharidy | 240,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavy omyjte a dejte to největšího kastrolu, který doma máte a uvařte je. Přidejte sůl, pepř, bobkový list. Na plech ve kterém zbyl máslovo-paprikový výpek z kuřete nasekejte cibuli a dejte péct.
Krok 2: Syrová játra pomelte na nejjemnějším mlýnku a prožeňte jim i opečenou cibuli i s výpekem. Po uvaření hlav oberte maso a pomelte ho také. Mlýnek potom vymelte jedním starším rohlíkem pokropeným z vývarem z hlav.
Krok 3: Pomletou směs promíchejte se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou chilli, špetkou drceného tymiánu, přilijte cca 0,5 l scezeného vepřového vývaru.
Krok 4: Vzniklou směs ještě pořádně promixujte ponorným mixérem. Hmotu následně naplňte do skleniček. Zavařujte na 110 °C 1 hodinu. Nechte odpočinout a druhý den zopakujte.
Zveřejněno 14. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
Moje poznámka
Kadlíkova vepřojátrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y78P
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
zavařování paštiky,
zavařená domácí paštika,
paštika z vepřové hlavy,
zavařená paštika,
jak dlouho zavarovat pastiku,
jak dlouho vařit paštiku,
jak zavařit paštiku,
konzervace paštiky,
zavařování pastiky do sklenic,
zavařování paštik,
domácí paštika zavařená,
jak dlouho se zavařuje paštika,
zavařovaná paštika,
zavařování domácí paštiky,
konzervace paštik,
jak zavařit domácí paštiku,
domaci zavařena paštika,
zavarovani pastiky v troube,
paštika zavařování,
domácí paštika z vepřové hlavy
Suroviny:
hlava vepřová,
játra vepřová,
cibule,
kuře,
rohlík,
bobkový list,
pepř celý,
sůl,
tymián,
pepř mletý,
majoránka,
chilli
Komentáře (40)
+ domácí chleba i višňový džem
Jo a +34
ale dělat nebudu, představa že vařím doma prasečí hlavu a pak ji budu obírat tak nato nemám žaludek
Zavařuju jenom do šroubovacích sklenic, maso syrové i pečené, klobásy, slaninu vždycky dva dny po sobě po hodině a půl, na 100°C a ještě se nikdy nic nepokazilo
Kadlíku já v papiňáku kromě vaření príma pochoutek i zavařuji.Ovoce,klobásky,maso-no prostě co je po ruce
Naďko ten Inpost je tuším jen v Jihomoravském kraji.Ceny máme ale opravdu slušné
www.makovec.cz/
a játra za 29 jsou v akci na Inpostu
www.inpost.cz/maloobchodni-akcni-nabidka/
jenom to chce sledovat!!! Bydlím od obou řeznictví, co bych po třech pivech dočural!!!
Masovky s plechovýma držákama mívala kdysi dávno moje maminka....
Jasně, hotové, zavařené maso dostaneš v obchodě koupit i pod šroubovacíma víčkama, ale to není zavářeno doma, takže je v něm navíc spousta konzervantů a maso se nekazí.