Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skvělý těstovinový salát

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kitinka kitinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 007 kJ /
1 675 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky44,80 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 163 mg
Sodík 503 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy209,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit těstoviny do mírně osolené vody. Krok 2: Na pánvi na troše oleje osmahneme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, okořeněná dle chuti, například směsí na kuře, chilli nebo kari. Jak kdo má rád. Krok 3: Nakrájíme zeleninu, použijeme to, co dům a sezóna dá. Například použijeme zelené fazolky, baby karotku, kukuřici, papriku a na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka. Krok 4: V pařáčku krátce povaříme tvrdší zeleninu - zelené fazolky a baby karotku. Krok 5: Ostatní zeleninu přidáme do pánve k masu a promícháme. Opepříme a jen lehce osolíme (pozor na sůl v koření na maso). Krok 6: Poté přidáme i lehce povařenou zeleninu z pařáčku. Opět promícháme s masem a štávou v pánvi. Necháme 2-3 minuty na mírném plameni. Krok 7: V misce smícháme bílý jogurt, větší lžíci plnotučné a menší lžičku kremžské hořčice a prolisované 2-3 stroužky česneku. Krok 8: Uvařené těstoviny pokapeme olivovým olejem a nasypeme do velké mísy, k nim přemístíme celý obsah pánve a nakonec i jogurtovou směs. Krok 9: Vše důkladně, ale zlehka promícháme. Krok 10: Salát se nemusí chladit, podáváme ho vlažný. (Ale to je opět věc chuti).

TIP: Podzimní zeleninové saláty plné vitamínů

Zveřejněno 20. 5. 2012

Poznámka autorky kitinka

Kdo má radši vydatnější verze, může část jogurtu nahradit tatarkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skvělý těstovinový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvYJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skvělý těstovinový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZvYJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-)<3:yes::yes: pěkný salátek - určitě zkusím :-K

Vyníkající, jako zeleninu jsem použila 2 červené a jednu bílou papriku, steril. kukuřici, cherry rajčátka, hlávk. salát. Použila jsem zbytky pečeného kuřete i se šťávou od oběda, ve které jsem ještě cca 5 minut orestovala kolečka mrkve. Dále dle receptu. 1+:-)

Chválím recept, včera byl k obědu - nakonec jsem tofu nepoužila, dodržela jsem ingredience v receptu - bylo to výborné. Ještě dnes bude na večeři :yes:

Přes víkend vyzkouším, tento recept mě láká :-K:yes:, budu sice dělat vegetariánskou verzi s tofu, ale určitě to bude moooc dobré. Dám vědět.

Těstovinový salát máme rádi, tak zkusíme zas trochu jinak. Já většinou dělám s majonézou, což je taková těžší varianta, takže tohle vypadá na léto a na figuru jako lepší varianta:yes:

Tak ti pridávam tú fotku;-)a práve jem tento šalát už asi 4.krát od včerajšku:-8je strašne dobrý:-*:yes:Ale našťastie ho mám plnú misu:-DJa som dala viac cesnaku,pol na pol smotanu a jogurt a zo zeleniny hrach,kukuricu,rajčiny a pór:-)+8:yes:

:-p:-p:-p:yes::yes:

Ivana79: To je skvělé, doufám budeš spokojená ;-) (tykám proto, že Rebeka pravila, že si tu všichni tykáme) a na na fotku se těším :-K. Myslela jsem, že vyfotím zbylou porci ze včera, ale když jsem přišla domů, už tu nebyl ani ten zbytek :-D

Kristýnka,práve som sa pustila do výroby tvojho šalátu;-)Potom pridám fotku a napíšem ako chutilo:-p

kitinka: tykat, prosím;-) tady si všichni tykáme:-);-)
až budeš mít svoje foto, dej si ho jako hlavní, to jde.. ve správě fotografií;-)

rebeka: Moc dekuji za foto! :-K Jak jsem psala- naaranžovanou porci přítel zhltl ještě než jsem vylovila foťák :-D. Až ho příště udělám, přidám foto. Vaše ovšem ponechám, není důvod mazat, je pěkné :-). Ještě jednou díky!
pipre: také tomu věrím ;-)

přidávám bodík a obrázek, aby nebyl recept smutný;-):-)
měla jsem sice vepřovou kotletku, osmažila dle receptu... zeleniny bylo žalostně málo, tak jsem dala aspoň to, co bylo:-//:-D ale salátek je skvělý;-):yes:
až budeš mít své foto, to moje upozaď, nebo smaž;-)

Tyhle saláty máme s dcerou moc rády a začínám je dělat čím dál častěji :-) Tento by mi určitě chutnal také.:yes::yes:

Lenka Morman: To me moc tesi :-8 ... Pevne verim, ze budete nadsena, ale pro jistotu, kdyz se vam bude chtit, zkuste napsat, jak vam chutnal ;-)

:-pkatinko zni to velice dobre ten si tenhle tyden udelam :-K:yes:

Tématické fráze:
dobrý těstovinový salát, nejlepší těstovinový salát, výborný těstovinový salát, nejlepší recept na těstovinový salát, nejlepší těstovinové saláty, nejlepší recepty na těstovinovy salát, těstovinový salát, těstovinový sa, recept na dobrý těstovinový salát, recept na těstovinový salát, těstovinový salát s kotletou, nejlepší těstovinový salát recept, testovinovy salat recept, recept na báječný těstovinový salát, skvělé recepty, testovinovysa, dobrý salátek, těstoviny se salámem, testovinovy dobry salat, nejlepší těstonovinvý salát

Suroviny:
těstoviny penne, jogurt bílý, hořčice plnotučná, hořčice kremžská, česnek, prsa kuřecí, olej, olej olivový, sůl, kukuřice, paprika čerstvá červená, rajče, fazolky zelené, hrášek, karotka baby, pepř mletý, koření na kuře

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu