Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všehochuť z vepřových vnitřností

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 176 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny46,02 g
Tuky101,59 g
Vláknina7,99 g
Cholesterol 686 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,60 g
Sacharidy31,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky. Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. Žampiony sloupneme a nakrájíme na široké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do hlubšího kastrolu na rozehřátý olej a necháme zrůžovět. Přidáme nakrájené slezinky a játra a necháme zprudka orestovat. Krok 4: Dále přidáme cibuli, rajčata, libeček a kmín, dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě 10 minut. Krok 5: Přisypeme žampiony a dusíme dalších 10 minut. Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku s paprikou, vlijeme do podušené směsi a necháme 5 minut provařit. Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat buď s houskovým knedlíkem nebo s rýží, posypané zelenou petrželkou.

Zveřejněno 27. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Chtěla jsem k dnešnímu obědu dělat játra na slanině, večer jsem si z mrazáku vytáhla 2 balíčky a jeden byl neoznačený. Že jsou to slezinky jsem zjistila při rozbalení. Na samostatné jídlo nebylo ani jedno maso, tak jsem to dala dokupy, přidala poslední rajčata a žampiony a vznikla"náhodná"ale dobrá mňamka na které jsme si pochutnali a já se s Vámi ráda o ni podělím:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB26

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pB26

Marie

Komentáře (15)

no Aničko jak jinak - prostě skvěléééé:yes::-D

rozmarynaH:Rozmarýnko děkuji:-):-K:-KMě stávkovalo týden připojení k netu:no:Tak mám ještě v zásobě nějaké nové receptíky,co jsem klohnila:-)Já Ti je postupně přidám;-):-))

Jídlo lahodí oku, určitě i chuťovým pohárkům a fotka se také povedla. Posílám bodík:yes:V sobotu jsem se musela podívat, kdy jsi vkládala poslední recept. Bylo strááášně dávno. Teď už jsem v klidu;-)a recept ukládám:-)

Díky všem:-K:-K
Myško knedlík sice někdy dělám doma,ale manželovi hrozně chutná kynutý,který dělávají v nedaleké restauraci a mají ho i volně k prodeji(já takový neutrefím:-8)Vždycky je na něj velká fronta:-)Tak na fotce je ten"hospodský"Že se mi povedl;-):-DTaky jsem to nemusela na sebe prásknout:-O:-D

:yes::yes:+

Anna Kocikova: Jak Tě znám, určitě to bylo moc dobré :yes:+

Určitě to je dobrota :yes:

Také tak dělám podobně, z ledvinek a z jatýrek, slezinka zde není nějak vůbec k dostání, jinak paráda Aničko,knedlík je asi taky domácí:-p:-):-K:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Aničko, ty jsi se ráda podělila a já ti ráda dávám bodíka. Máš to hezký:yes:

Veľmi lákavé:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Děkuji:-8:-K

Moc hezké foto:-Kláká to k vyzkoušení:-p:yes:

Krása - dle mého gusta;-);-);-)

Krásně nafoceno a určitě i moc dobré:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
omáčka z vnitřnosti, recepty z vnitřností, vnitřnosti recepty, vnitřnosti recept, vepčové vnitřnosti, omáčka s vnitřnosti, vařené vepřové vnitřnosti, vnitrnosti, priprava vnitrnosti, recept na vnitřnosti, recepty vnitrnosti, vareni vnitrnosti, vepřivé vnitřnosti, vepřové vnitřnosti vaření, recept z vnitrnosti, vařené vnitřnosti, vnitrnosti s ryzi, recept vnitřnosti s rýží, pecene veprove vnitrnosti, vnitrnosti z veproveho

Suroviny:
slanina gazdovská, slezina vepřová, játra vepřová, cibule, rajče, žampióny, kmín drcený, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, voda, sůl, pepř mletý, libeček, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu