Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s rebarborou

Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit přidáním marmelády a naložených višní.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 544 kJ /
5 388 kcal
Bílkoviny87,99 g
Tuky245,58 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 849 mg
Sůl2,59 g
Sacharidy691,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky. V hrnci svaříme vodu s cukrem a rebarboru v ní povaříme asi 3 minuty. Krok 2: Z másla, cukru a vajec umícháme těsto, do kterého po troškách přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto se mírně lepí. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a na něj navlhčenýma rukama vmačkáme těsto. Troubu rozpálíme na 180 °C. Krok 4: Těsto můžeme potřít marmeládou, případně přidat i višně naložené v rumu. Nebo použijeme pouze samotnou rebarboru. Krok 5: V míse smícháme máslo, polohrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr a promneme rukama v drobenku. Krok 6: Rebarboru posypeme drobenkou a mandlemi a pečeme přibližně 40 minut.

TIP: Buchty a koláče s rebarborou

Zveřejněno 11. 5. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Chvilka v kuchyni paní Renata Táborská z Rýmařova.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEOg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEOg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes::-K

tento kolach delam kazdy rok pri sezone rebarbory. Nikdy nezklame. Kazdy ho u nas jen chvali.

dvojitka: Jéé, mi se to nějak nelepilo!:-O. Jaká jsi použila tuk??

těsto opravdu strašně lepí. Já dělala s marmeládou, nahoru tvaroh a drobenku, dobrota:-))

Gabriela: Děkuji! není pro mne větší radost, než když někdo vyzkouší a chutná;-)

Je to výborný koláč,děkuji za skvělý recept.Udělal radost celé rodině i přátelům.Zrovna si ho jdu upéct znovu :yes: :-p
Jen bych doporučila dělat ho na větším plechu ;-)

Jey: jééééééé díky moc;-)

Skvely recept, skvele popsany postup !
VYBORNY KOLAC ! :yes::-p

srettka::-D:-D:-D:-D:-D já jsem asi kanibal:-8 už mám slíbenou rebču a jdu do toho..tedy pečení:-8:-D:-D:-D:-D

Krásný koláč! Rebarbora mi bují vzadu na dvoře, budu ji muset seříznout a použít:-)):yes:

Marienka: Já jsem to dělala na menším plechu, ale klidně to dej na klasický větší a hlubší plech!! V tom malém plechu je to zbytečně vysoké;-)

:-O jéžiš, holky neblbněte, dyg z tém naší barky rebarborky nic nezbude a kdo tu bude mít huběnku od ušiska k ušisku?:-))
rebi...každej si uzme z tvých kyslých šťopek a ty to tak necháš??
ale zase na druhou stranu...nesmírně ti v tom pečivu sluší:-8 vypadáš obzvlášť šťavnatě i s tím přepudrovaným nosem moučkovým cukrem a s tím mandličkovým náhrdelníkem....rebi zdrhéj, nebo si vážně rafnu, to se totiž nedá vydržet...a jak u toho slintám-hamba vyprávět:-8
kráásná buchtěna:yes::yes::yes:

Ahoj Jani,chcem sa spýtať v akom veľkom plechu si piekla ten koláč? Určite vyskúšam. Ďakujem

+1 škoda že nemám rebarboru, letos jsem teprve sadila ze semínka a dočetla jsem se, že se dá sklízet až na třetí rok...

varilamyskakasicku: Ivo,původně jsem chtěla dělat jiný s rebarborou, taky z toho časopisu, ale ten bych musela proříznout a na to já jsem fakt trdlo:-S. Určitě by byl super. Takže tohle je holt placek, na který všechno naplácám a je to!:-D

Tématické fráze:
kolac s rebarborou, koláč z rebarbory, pečení s rebarborou, rebarborový koláč, pečeme s rebarborou, placka s rebarborou, recept na koláč s rebarborou, recepty s rebarborou, rebarbora recepty, kolac z rebarborou, chvilka v kuchyni, moučníky s rebarborou, recepty z rebarbory, recepty koláče s rebarborou, koláče s rebarborou, chvilka v kuchyni recepty, recept koláč s rebarborou, kolac s reberborou, s rebarborou, kolače z rebarbory

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, voda, máslo, cukr moučkový, vejce, kypřící prášek do pečiva, sůl, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, mandle plátkové, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu