Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 214 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,10 g |
| Tuky | 13,33 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 6,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s kořením a solí přivedeme k varu, vložíme do ní očistěná játra a vaříme cca 15-20 minut. Játra vyndáme, necháme okapat, zchladnout a pokrájíme je na kostičky.
Krok 2: Želatinu si připravíme ve vývaru podle návodu (u každého výrobce se postup trošku liší) a ochutíme octem podle chuti.
Krok 3: Do formy na muffinky dáme lžíci aspiku a necháme ztuhnout. Na ztuhlý aspik dáme kousek ředkvičky, snítku tymiánu a opět lžíci aspiku.
Krok 4: Po ztuhnutí rozdělíme do formiček játra, zalijeme aspikem a po ztuhnutí vyklopíme.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB7X
Moje poznámka
Játra v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB7X
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
játra v aspiku,
rosolka recept,
recept na rosolku,
recept na aspik na rosolku,
drůbeží játra v aspiku,
rosolka,
drubeži jatra v alobalu recepty,
drubeži aspik,
domácí rosolky,
recepty rosolky,
recept rosolka,
rosolka-recept,
rosol z jater,
zeleninova rosolks recept,
aspik recepty,
vepřové játra v rosolu,
játra vrosolu,
aspiky recepty,
aspik recept,
drůbeží aspik recept
Suroviny:
játra kuřecí,
vývar drůbeží,
želatina,
ocet jablečný,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
tymián čerstvý,
ředkvičky
Komentáře (14)
Sretti - už jsem bábovičku poslala
p.s.joo a ta fotka je brutální, budu tě žalovat za zničení počítačové techniky, do které jsem si naslintala a ta prskla, pšukla a kcipla