Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Dušený přírodní kuřecí plátek nemusí být jen nudné dietní maso. Připravte si k němu pikantní kořeněnou omáčku s kořenovou zeleninou a špetkou kari, která jídlo skvěle chuťově nakopne.

Hodnocení receptu je 5,0 (61×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 116 kJ /
267 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky20,50 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy15,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes fólii, osolíme je, posypeme pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Krok 3: Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se cibule nepřipálila. Krok 4: Pak teprve podlijeme asi 200 ml vody, promícháme a přidáme nastrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Krok 5: Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popřípadě dolijeme vodou. Krok 6: Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem, pak ji opět přivedeme k varu. Pokud je příliš řídká, rozmícháme 1 lžíci hladké mouky ve sklenici studené vody, vlijeme ji do šťávy, a necháme vařit minimálně dalších 15-20 minut. Krok 7: Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Krok 8: Nakonec do omáčky vsypeme petrželovou nať.

TIP: Jak využít v kuchyni petrželku

Zveřejněno 10. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VVq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VVq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Recept ještě nebyl hodnocen 3,0

Nám to moc nechutnalo, musela jsem přidat lžíci hořčice, špetku cukru. Znovu vařit nebudeme.

Dělám opakovaně. Je to vynikající. 👌

Aajina: Děkuji za komentář:-K

Udělala jsem maso na kostky, a chutná to hodně po kmínu, ale skvělé jídlo! :-8 těším se, až si nandám!

:-)<3:yes::yes: moc dobře uvařeno :-K

tara23: tara23: Děkuji za hezký komentář a fotku:-K

Dnešní skvělý oběd, děkuji moc<3:-K. Jen jsem nemohla přidat zelenou petrželku. manžel žádné zelené bylinky nechce :-D.
Přidala jsem fotečku

Moanka: a ja zase dekuji za krasny komentar, jsem rada, ze vas recept nezklamal, mejte se hezky:-K

Luxus!! 👌 Ta nemá chybu!! 😋 Moc děkuji za recept. 😊 Určitě se k takové mňamce budu vracet… 👩‍🍳😉 Zdravím a přeji kráďsné dny… 🍀🌷

Tak to já si to taky uvařím, když každému tak chutná… 👩‍🍳😋😉

MamkaTerka: to mám velkou radost, dekuji:-K

Tahle dobrůtka mě dnes doopravdy nadchla, dlouho jsem si takhle nepochutnala. <3 <3

Výborné, veľmi chutné jedlo. Našla som ho medzi svojimi odloženými receptami, ktoré som už vyskúšala a chutili nám.<3<3<3 S dovolením pridám foto.

Vynikající jídlo. Zeleniny jsem dala asi hrst.

Velmi dobrý a chutný oběd. Určitě všem chutnalo. Děkuji za invenci. :yes::-)

Dnes bude k obědu,už to krásně voní:yes:

Dnes bylo k obídku a opět nezklamalo<3<3<3

Michaela Medkova: jsem tomu moc ráda:-K děkuji:-K

Jana Remková:Jani,můžu se zeptat proč Vás mrzí ,že nemáte tu zeleninu v soli?Používáte ji v tomhle receptu?Mám jí kvantum a dávám jen do polévky,tak bych ráda měla pro ní taky jiné využití.Děkuju

Věra Raichlova: PL = polévková lžíce,KL = kávová lžíce;-)

Věra Raichlova 14. 3. 2016 16:18
Prosím co zanmená 1/2 pl stačí čerstvá mrkev, a 1 kl majoránky.

Michaela Medkova:děkuji:-K

Dnes bylo k obědu,akorát jsem vařila z kuřecích stehen,jídlo mělo úspěch u celé rodiny.:-p:yes: Děkuji za skvělý recept a bodíček letí:yes:

Ivulinko :-), děkuji za moc dobrý obědek ;-), pochutnali jsme si. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom fotečka ;-).

:-p mňam, moc pěkné:yes::-K

Hezky připravená dobrota:-p+:yes:I omáčka vypadá velice dobře:-K

Dneska jsem varila,asi jsem se trochu usypla s kari :-/, protoze mi prislo, ze to vsechny ostatni chute prebilo, ale i tak to bylo moc dobre :yes::-*. Takze ja priste bez kari. Davam boda!

krásné:yes::yes::-K

:-p:-p:yes:

Krása jako vždy :-p:yes:+

Dělám prakticky stejně, přidávám... ano ...libeček :-D:-D:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí platky, kuřecí plátek, recept naložené kuřecí plátky, kureci omacka, kuřecí plátek s omáčkou, omáčky recepty, naložené kuřecí plátky, kuřecí plátky v omáčce, kuřecí plátek v omacce, kuřecí maso v kořeněné omáčce, kuřecí omáčky recepty, naložené kuřecí, kuřecí plátky recepty, kuřecí plátky omacka, kureci platky s omackou, kuřecí plátky na kari, kuřecí plátek s rýží, kureci s omackou, kureci omacky, kuřecí plátky dobrý recept

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř čtyř barev, cibule, máslo, olej, bobkový list, mrkev, celer, kmín celý, majoránka, pepř, koření kari, mouka hladká, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu