Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické palačinky

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min +30 minut nechat odstát

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, +30 minut nechat odstát)

Tenké a chutné palačinky podle anglického receptu si zamilujete. Zvládne je každý. Navíc je smažíme nasucho bez oleje. Hotové anglické palačinky doplníme oblíbeným džemem, čokoládou, ořechy, šlehačkou apod.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 437 kJ /
1 299 kcal
Bílkoviny51,54 g
Tuky70,78 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 923 mg
Sodík 821 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy112,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku, vejce, mléko, špetku soli a rozpuštěné máslo. Krok 2: Vše metličkou prošleháme, aby vznikla hladká směs. Necháme 30 minut odpočinout. Krok 3: Na rozpálenou teflonovou pánev vlijeme přibližně jednu velkou naběračku odleželého těstíčka, které rovnoměrně rozlijeme po pánvi. Pokud nemáme kvalitní pánev, můžeme ji před přípravou potřit silikonovou mašlovačkou olejem nebo máslem. Krok 4: Palačinky smažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Čím naplnit palačinky

Zveřejněno 25. 3. 2009

Poznámka autorky anete

Palačinky dělám hodně tenké, a než začnu dělat první, tak pánev trošku vytřu máslem, aby se ta první palačinka nepřichytla, jinak zbytek už bez tuku. Můžou být s marmeládou, tvarohem, s čokoládou, ovocem, záleží na fantazii a chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZr5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Anglické palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZr5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (151)

Skvělé a bez tuku.

veronika_straka: děkuji za radu, půjdu do toho :-K

Monika146: vyzkoušej, je to fakt mnohem chutnější, my doma už děláme jen s máslem uvnitř těsta <3

Zajímavé, mám vícero receptů na palačinky, ale v žádném není máslo. Takže co nejdřív vyzkouším;-)

👌

Konečně jsem se odhodlala udělat palačinky a ty podle vašeho receptu byly super! Hlavně konečně bez smažení na hromadě oleje... Jen můj dvouletý syn je odmítá jíst.. Ale za mě super! :-8

casino: Ta videa,mě zase z lokší udělali nějaké přílohové miniplacičky i když každému je jasné, že lokše se přikusuje ke kachně, hezky srolovaná na zvláštním talířku a zapíjí se vínem, nebo pivem. Nikdy se nepodává se zelím, nevím, kde ho vzal? Nanejvýš s kvašenou okurkou... Takže vidlička, je jen malý přešlap. :-D:-D:-D Ale pánvičky jsou hezké, snad budou i kvalitní!;-)

Palacinky se vyvedly...
...akorát jsem dal méně mouky. Každá mouka saje jinak, že :-K ale záleží i na vejcích... Každý přece ví, že na velikosti záleží :-)
***
Hoďte oko na úvodní vííídeo... ;-)
Autoři si podle všeho trošku popletli používání příboru (PL + vidlička) při konzumaci palačinek...:-8

Ffčéra mi přivezli totok: www.homeandcook.cz/v/1266871/sada-panvi-tefal-duetto-g732s334-3-ks-20-cm-24-cm-28-cm?gclid=CjwKCAiA55mPBhBOEiwANmzoQg2Ycx7DXlIAISdpqAIY0Yb9XVeakcnscGTHnR_UndvAHed800prOhoCsucQAvD_BwE
Dneska budu dělat Anglické palačinky podle tohoto rcp; už ffčíl se těším:-K
***
Bod 1. postupu: "Vše rozmixovat..."
Tomuto se říká: "ztraceno v překladu" :-)
Si myslím, že těsto na palačinky se nemixuje ;-) ba ani tehdy, je-li krátce použit tyčový mixer s metlou...:-K

Normální palačinkové těsto. Tenké, dobře se s ním pracovalo. Děkuji za recept a doporučuji.

:yes:

Palačinky jsou moc dobré..:yes:

Jednoduché, rychlé a jemné <3

Krásné odpoledne plné pohody přeji. Palačinky jsem udělala hned z dvojí dávky a jsou opravdu vynikající. Dovolila jsem si přidat foto. Pokud by se nelíbila smažu. Recept uložen a brzy zopakuji. :yes::-K

Dnes jsem je zase uvarila :) s tim maslem, jsou fakt svele. Delam z dvojnasobne davky.

Jsou skvělé<3<3<3

Dnes jsem vyzkoušela a fakt úžasné, vůbec se nepřichytávají, chuťově nejlepší co jsem kdy vyzkoušela ???? Akorát dávám kousíček másla před každou druhou palačinkou ???? S dovolením přidávám foto ☺️

Nejlepší palačinky!:-K

Dnešní oběd. Krásně se pracovalo s těstem, vůbec se nelepili, doporučuji. Palačinky milujeme.;-)

Óóó ... tedy myslela jsem si, že palačinkové těsto mám vychytané za svůj život. Ale kdeže. Teprve tohle byly ty nejchutnější palačinky, co jsem kdy připravovala. Pro 5-ti člennou rodinu jich padlo nakonec z osmi vajec, musela jsem totiž přidělávat. :yes: Já ještě přidávám jeden či dva vanilkové cukry. Dobrota veliká. :-8:yes:

Palačinky jsou výborné,jiné nedělám:-K

Dnes vyzkoušeno <3:-K:yes:

Naprosto dokonalé palačinky, jiné už dělat nebudu :-)<3 děkuji za typ :-K

Opravdu velmi dobré palačinky, to máslo a mixování v těstě udělá hodně :) Tak tenké palačinky se mi ještě nepovedly. V mixeru jsem mixovala vanilkový lusk a mletý cukr do zásoby a trochu jsem tam nechala na palačinky. Nepřipalovaly se a ani netrhaly.

Vynikající recept <3 :-D ale dala jsem tam více mouky a mléka :-p

Linka: Taky micham testo rucne. Ale babicka do testa urcite nedavala tuk a palacinky smazila na oleji. A nevyuzivala schopnosti mouky nabobtnat, takze do testa davala mnohem vic mouky a palacinky smazila hned, necekala 30 minut.

Před časem jsem je objevila a dělala už mockrát. Občas vyzkouším jiné, ale k těmto se stále vracím :-) Dovolila jsem si přidat fotku.

Konečně výborné,tenké palačinky!:-K

Vynikajici :yes: Z davky jsem mela 7 slabouckych palacinek,coz bylo tak pro partnera, tak jsem musela delat dalsi davku aby jsme se najedli vsichni :-D Dekuji za recept, je senzacni, rychly a jednoduchy. :yes:

Zajímalo by mě, proč jsou to Anglické palačinky, když to jsou normální palačinky, jaké dělávala už moje prababička. Jen k tomu neměla ten mixér, ale těsto poctivě kvedlala a pořádně našlehala kvedlačkou ;-)

LUXUSNÍ :-) dneska jsem zkoušela a jen se po nich zaprášilo ;-) už nikdy jiné dělat nebudu :yes:

Tak konecne recept ktery je fak uzasnej, davam 150 bodu ze 100. diky moc<3<3

najlepší:yes: recept! konečne sa mi podarili palacinky tenké a vláčne..ďakujem!

:yes:

Terezamuchova 20. 2. 2016 19:20
Recetp skousim poprve akorat tet a je super vzdy sem mela strach po se mi to lepilo a trhalo :-p

Nejlepší a nejrychlejší recept. Bodík :yes: :-)

Nekoupila jsem hl.mouku a tak jsem použila polohrubou. A musím říct, že jsou stejně dobré. Udělala jsem jich 17, nevim kolik se jich dá udělat s hladké, ale mě se zdáli také tenké :)Super recept :yes:

Velice dobré. Na to že jsem dělal palačinky poprvé, protože malá si řekla:-)), tak úspěch. Somotného mě to překvapilo jak jednoduché to je. Jinej recept už dělat nebudu. Super. Děkujeme moc za receptík.:yes::yes: Klárka a táta.

Toto jsou nej palačinky, žádné jiné ani nedělám. Jdou použít na sladko i slano. :yes:

:yes: u nás je toto nejoblíbenější recept na palačinky, všechny suroviny máme vždy doma, nic speciálního a palačinky jsou úžasné chuti, vůbec se nelepí a dají se upéct velmi tenké. Děkuji za super recept!:-K

LUXUS!!!!!!:-8

poprvé jsem dělala palačinky s máslem, byli výborné! všichni se oblizovali :-p

Takhle výborné a tenké palačinky se mi nikdy nepovedly. Potvrzuji, jsou skvělé!:-p Jiný recept již nepotřebuji :) Děkuji!

tento recept je opravdu luxusní záležitost :-K;-)

Opravdu užasný recept,doporučuji. Dnes jsem dělala příteli na oběd a jen se oblizoval :-8 místo másla jsem použila olej, ale i tak byli úžasné :-p

Rychlý, dobrý, netrhají se, krásně vláčné...prostě paráda :)!! Určo bod :-K

Jsou opravdu nejlepší, přítel si je hrozně chválil a to sladké moc nemusí. Dávám bodík ;-):yes:

posílám bodík, palačinky jsou moc dobré, u nás se jí často a ve velkém, takže jsem hodně uvítala, že nemusím před každou vymazávat.:yes:

Doporučujem vyskúšaj aj tieto recepty: http://www.elegantnibydleni.cz/3-chutne-recepty-na...

Jedny z nejlepších palačinek jaké jsem kdy jedla! a jsou úžasné na přípravu, vůbec se nelepí ;-)

beružka2 3. 7. 2013 12:20
delem podobne jen tam nepridevam maslo jinak jsou užasne co ty na to a votko ho mas ten recept a jeto i rychli kdiž pospicham :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O

měla jsem už hrozně dlouho chuť na palačinky a musím pochválit, byly výborné! Vůbec se nepřichytávají, netrhají se, prostě paráda!:-) Bod :yes:

moc dobre, poprve jsem delala palacinky s maslem :)

Výborné jsou i Francouzské palačinky. :-p :-p :-p Jiné již nedělám. Jsou nejenom fantastické, ale ušetříte i mléko. :yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/5494-francouzske-p...

Strašne dlho som nerobila palacinky,tak som hľadala nejaký nezvyčajný recept a tu ma zaujalo to maslo.Musím pochváliť,sú úžasné:-*:-p:yes:Všetkým moc chutili,asi budem musieť ešte dorobiť:-))A do cesta som pridala štipku škorice a natrela domácim slivkovým džemom:-p:yes:

Výborné http://www.palacinky.biz/, díky za dobrý recept :)

neskutečná dobrota..takhle krásný a tenoučký se mi ještě v životě nepovedly...:-) a to jsem je ani nenechala odstát....:-) :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Anete: s radostí dávám další bodík. Děkuji za vynikající recept.Plnila jsem domácími švestkovými povidly a meruňkovou marmeládou:-p:-* Místo másla jsem dala olej a palačinky byly jemňoučké, jak dětská prdelka:-)) Jiné už dělat nebudu:-K:-K:-K:yes: Přidávám fotečku;-)

:yes: zcela výborné, jemné, lahodné, tenké, nepřipalují se.....chuťově velmi dobré.....

palačinka 26. 10. 2012 12:40
no nic moc abych pravdu řekl :-//

Už jsem vyzkoušela několik receptu, ale TENTO je úžasný. Palačinky se vůbec nepřichytávají k pánvi a po celou dobu smažení není potřeba žádný olej. Barva a chuť jsou vynikající. Nezbývá, než jen poděkovat za tak skvělý recept :o) mňam:-p

Jsou vynikají,jiné už nedělám:yes::yes::yes:

Dělávám podobně jen nedávám máslo a místo hl.mouky dávám polohrubou+van.cukr,vynikající,malej spráská klidně dvě :-D
přidávám další zasloužený bod:yes:+fotku:-8

Tak já nemam slov....ty jsou užásné. Letos jsem byla na dovolené v Bulharsku a všude na ulicích dělali tenké palačinky, v duchu jsem si říkala že bych je chtěla taky umět, no a po vyzkoušení tohoto receptu tam mohu jet příší rok na brigádu :-D opravdu jsou dokonalé,už žádné jiné nebudu dělat.Děkuji za tento SUPER kouzelný recept.Plním oříšky a medem.:yes:

Palacinky byly mooooooc vyborný... vyrila jsem uz jednou ale pripalila jsem je ale tyto me sli krasne obracet :-D:-D:-D

chtěla bych se zeptat jak to otáčíte protože já jsem to zkoušela a nešlo to ani vyhodit a ani tou obracečkou zkoušela jsem jak tenké tak i tlustší ale nešlo mi to..na chuť jsou jinak výborné ale byla z toho jenom hromada kousků :'D

chtěla bych se zeptat jak to otáčíte protože já jsem to zkoušela a nešlo to ani vyhodit a ani tou obracečkou zkoušela jsem jak tenké tak i tlustší ale nešlo mi to..na chuť jsou jinak výborné ale byla z toho jenom hromada kousků :'D

Naprosto úžasné palačinky =) jiné se už u nás doma ani nedělají.:-)

výborné, dávám bodík :yes:

výborné:yes::-K

Jednoduché a moc dobré :-) chválím :yes:

vvvercaaa 29. 5. 2012 12:48
palačinky jsem dělala poprvé a zkusila jsem tento recept, je naprosto luxusní :-p

Tento recept je úplně nejluxusnější :D :-):-)

Krásné, dobré těsto, palačinky jedna báseň. Měli jsme je se slanou smetanovou náplní s hermelínem, slaninou a žampióny. Mňamka! :yes: Jiné už dělat nebudu :-K A stačí jen dvě vejce ;-)

Skvělý recept, takhle tenké palačinky jsem snad v životě neměla. :-))Na pánvi se krásně rozlily a dokonce jsem si vyzkoušela otočení palačinky vyhozením z pánve. :-D
Všem moc ráda doporučuji a já zůstávám u receptu. :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
palacinky recept, recept na palacinky, palačinky, palacinky recept sladke, anglické recepty, nejlepsi palacinky, tenké palačinky, recept na palačinky v angličtině, vynikající tenké palačinky, tenké palačinky recept, recept palačinky, nejlepší tenké palačinky, palačinky s máslem, recepty palačinky, nejlepší palačinky recept, recepty na palačinky, palačinky recept na těsto, anglicka jidla, palačinky bez oleje, anglické recepty v angličtině

Suroviny:
vejce, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu