Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolový guláš s klobáskou

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Cleverka Cleverka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení fazolí tepelná úprava v tlakovém hrnci

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí tepelná úprava v tlakovém hrnci)

Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je skromný, nepotřebujete maso, zastoupí ho pikantní klobásky.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 597 kJ /
1 577 kcal
Bílkoviny97,07 g
Tuky9,24 g
Vláknina191,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy183,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme minimálně na 2 hodiny do vody, raději déle. Krok 2: Po nabobtnání je vložíme i s vodou, ve které byly namočené, do tlakového hrnce. Přidáme rozmačkaný česnek, kmín a zalijeme vodou tak, aby dosahovala nad fazole. Krok 3: Vaříme cca 40 minut (v obyčejném hrnci 60-90 minut). Po uvaření fazole osolíme. Krok 4: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a klobásku nakrájíme na kolečka. Krok 5: V druhém hrnci nebo kastrolku orestujeme na oleji cibulku a klobásku. Zaprášíme moukou a osmahneme. Krok 6: Přidáme sladkou papriku, směs promícháme a přidáme k fazolím. Krok 7: Vmícháme protlak a za občasného míchání povaříme ještě 20 minut. Krok 8: Dochutíme rozemnutou majoránkou a podáváme s pečivem.

TIP: Druhy luštěnin a recepty z nich

Zveřejněno 15. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7kg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7kg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Dneska jsem vařila poprvé. A povedlo se :yes: přítel si i přidal ;-) akorát jsem omylem koupila fazole bílé ale přesto to bylo moc dobrý ☺️

Udělala jsem také fazolový guláš s klobásou, jen jsem použila fazole z konzervy, je to rychlejší. Přidávám foto. Skvělý guláš !:yes::yes::yes:

:yes:

Miška Stejskalová 5. 4. 2017 14:25
Já ho právě teď uvařila a je dobrý, akorát mi v něm prostě něco pořád chybí, nevím co, jestli ne třeba ocet.....fakt netuším. A taky pořád to houstne, pořád přidávám vodu. Dobrý tip na recept!

ruda43::-D;-)

Tak děvčata,zrovna se mi vaří na sporáku,akorát tam nedám ten protlak,tak jsem zvědavej co to se mnou udělá:-).Ale myslím že to budou v noci řachy až se nám budou rozlejzat panely:-D.Fazolovýmu guláši nazdar!:-p

Výbornej gulášek :-! :yes: ;-) :-K

VERONIKA ŠABOVÁ: To jsem moc ráda, že chutná a snad bude chutnat i zbytku rodiny. Někdy je fajn mít uvařeno raz dva;-)

VERONIKA ŠABOVÁ 25. 5. 2013 10:21
LIDIČKY VÝBORNÝ RECEPTÍK,TAK JSEM ZVĚDAVÁ JAK BUDE CHUTNAT ZBYTKU RODINY,MĚLA JSEM Z TOHO STRACH VYPADALO TO PODIVNĚ ALE VÝSLEDEK DOBRÝ,AKORÁD Z TOHO PROTLAKU TO BYLO KYSELEJŠÍ TAK JSEM PŘIDALA TROCHU CUKRU,MÁME RADŠI VŠECHNO SLADŠÍ.KONEČNĚ ZAS NĚCO NOVÉHO A RYCHLÉHO.JO A KOUPILA JSEM FAZOLE V KONZERVĚ NAMOČILA I STÍM NÁLEVEM ASI NA HODKU A NECO A ZA DESET MINUT BYLO HOTOVOP.TAK PAPA
;-)

mocinky výborné:-);-):-8:-K:-*:-)):yes:

moc dobréééé :-)):yes:;-)

Jana Pá:Ty mě překvapuješ:-O:-D.
A já se omlouvám za tu chybu (jednodušší):-8

;-):-D omlouvám se;-)

Jana Pá:Přidej vlastní recept a potom remcej. Kritika druhých je jednodužší viď?

Jana Remková: Jí jen vadí, že se tady dlouho nikdo nehádal, ale mě nevyprovokuje;-).

Jana Remkova: Paní Jano R., nemám problém, jen vařit fazole s majoránkou, červenou paprikou atd.:-O, jinak, nic nesleduji:-D, pokud chutná, tak to je:yes:

Jana Pá: Copak, něco se ti nezdá??

:-D

Jana Remkova:Ano, přesně tak má gulášek vypadat :-)). Děkuji za fotečku, je moc pěkná a tu cibuli dopíšu:-8.

Tak, doufám, že tak nějak by to mělo vypadat. Výborné!! Já dělám fazole hodně podobně, jen tu klobásu k tomu třeba pak opeču. Dobrá volba, dát ji přímo do fazolí na kolečka:-p. Ta chuť klobásy je pak fajnová:-p. Proti receptu jsem si přidala pár kapek octa, máme to tak rádi;-) V ingrediencích nemáš cibuli, kterou máš v postupu;-)

alena.kyp:
Hlavně, že šmakovalo;-)

alena.kyp: zajímavé co udělá taková konzerva fazolí:-D. :yes::yes::yes:

Recept jsem tady objevila:yes: zrovna když jsem dělala buřtguláš, a hned byl nápad přidat do toho plechovku fazolí, trochu čiliomáčky a při obědě se olizovali až za ušima:-D

anička :):-)):-D

Ivusa::-O:-O:-Oa já jsem to mojemu říkala."Nes.r,budš mít na svědomí hodně moc lidiček"!:-DA mě taky:-)):-))

:-Ksenky:-D:-D:-D
....A trochu ke všem komentářům:slyšela jsem, že "větříčky"prý ekologicky likvidují planetu.Že prý se těmi vypouštěnými plyny otepluje klima :-O....a tak ať je horko holky,hlavně že nám chutná:-D:-D

Holky děkuji, pobavili jste mě :-D:-D:-D:-D. Takže to známe všechny:-8:-D.

hned bych si dala talíř!:-p:yes:

Také milujeme:yes::yes: a můžeme, celá rodina ;-) v tomto případě se na následky nesmí vůbec myslet:-D:-D:-D mám doma tři chlapy, věřte, že vím o čem mluvím:-8:-8 na zvonek mám chuť napsat "Tchořovo, prosím nezvonit, nebezpečí výbuchu":-D:-D:-D:-D

;-)i u nás jsou fazole v kurzu určitě gulášek vyzkouším:yes::yes:a větříky ať vanou:-D:-D

Pošmákla bych si :-p , taky máme rádi velké fazole ;-):yes:

Cleverka:Cleverko, gulášek je prima určitě a já ho nikdy nedělala a ať fouká větřík třeba ze všech stran;-) jednou ho vyzkoušet už musím;-) Dávám ti 13.bod:yes:

Také dělávám, je super:-p:yes:,mám ráda ty velké fazole:-):-8:-D:yes:

Fazole jsou v kurzu!!:-)). Zítra taky nějaké vymyslím;-)

Také tento moc dobrý gulášek dělávám,ale jsem pohodlná,tak dávám fazole z konzervy.Je to rychlejší:-8Manžel je"větrový":-O:-))a účinky se dostavují velice brzy,já mám problémy až po několika hodinách.Takže když je fazoláček k večeři mé noci jsou kruté:-(manžel oddychuje z obou stran:-D:-D
Cleverko máš to moc fajn:-p+1O:yes:;-)

:yes::yes:

Pajaja:
třeba ti ho budou závidět...v originále vypadá líp než na fotce a hlavně chutná;-). Vyzkoušej uvidíš:-).

Moooc pěkný gulášek. . . :-p Nevím sice, jestli by mi ho doma jedli, ale uvařím si ho klidně jen pro sebe. :-p;-):yes:+

Nojo, ale kdyby ty větříčky nebyly tak cítit :-! :-D:-D:-D:-D

:-))Spagetka....vím o čem mluvíš...člověk se v takových chvílích cítí jako by se o něj pokoušel infarkt...a ony jsou to jen větříčky:-D:-D:-Dale i tak nedám na fazole dopustit....:-)):-))

Ivusa:hm, podobnou zábavu já zažila předevčírem při jízdě k autobusem a doslova se modlila, ať už jsem na místě :-D:-D:-D;-):-p:yes:

Cleverka:-D:-D:-D:-8co si budem vykládat ...tortura je proti tomu lehká zábavička:-((

Také chodím na noční a něco podobného jsem zažila :-D:-8.

:-KFazolový guláš já můžu:-pMožná bych ještě přidala pár nových brambor(na kostičky) při vaření ,ale to je jen můj chuťový názor.Jinak je to moc fajn večeře...:-D:-DNejhorší je, že já fazole miluji a jednou jsem zapomněla co to se mnou udělá a pěkně jsem si pochutnala před odchodem na noční:-)):-))To byly muka, než jsem se dočkala rána :-Dposílám bod :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
fazolový guláš s klobásou, fazolový guláš, fazole s klobasou, fazolovy guláš recept, fazolovy gulas z cervenych fazoli, burtgulas s fazolemi, recept na fazolový guláš, červené fazole s klobásou, fazolový buřtguláš, recepty s fazolemi, gulas z cervenych fazoli, fazolový guláš s klobásou recept, recept na fazolový guláš s klobásou, fazolovi gulas, fazolovy gulas z velkych fazoli, gulaš z klobasy, fazolový guláš v tlakovém hrnci, fazulovy gulas, fazolový guláš-recept, fazulovy gulas recept

Suroviny:
fazole červené, klobása, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, cibule, česnek, majoránka, kmín drcený, mouka, olej, sůl

Přidat fotografie receptu