Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (99×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 505 kJ /
1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a kmín. Krok 2: Maso osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme červenou mletou papriku a ještě krátce osmahneme. Krok 3: Pak ihned přidáme zhruba 400 ml vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut. Krok 4: Do obyčejného hrnce vložíme zelí, přidáme asi 300 ml vody a necháme vařit 20 minut. Krok 5: Než se zelí uvaří, připravíme záklechtku tak, že rozmícháme v 250 ml vody 3 polévkové lžíce hladké mouky. Vymícháme dohladka tak, aby zmizely hrudky. Krok 6: Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z tlakového hrnce a opět přivedeme do varu. Krok 7: Postupně vmícháme záklechtku (nemusíme ji spotřebovat všechnu) a pozvolna asi 20 minut provařujeme. Krok 8: Nakonec přidáme půl kelímku smetany a pokud je třeba, tak guláš ještě dochutíme.

TIP: Jak vyrobit a upotřebit kysané zelí?

Zveřejněno 25. 3. 2008

Poznámka autora Jitka a Vlastik

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (145)

Právě se vaří, už se těšíme. 😉

Miluji,ja přidala ještě cukr ,mám to tak ráda z dětství méně kyselé 😋👍🏼

:yes:<3

sto ldí sto chutí nikoho nepomlouvám.někdy jsou názory.slušně řečeno hnusné.

Recept super ☺️ jen možno mouku rozmíchat rovnou ve smetaně ☺️☺️

Výborný recept

Vynikající 😊

stoudman: není to segeTinsky guláš ale segedinsky. Jen tak mimochodem.

Výborný, celé rodině moc chutnalo! Děkuji

Kdysi podávali v restauracich segedin bez smetany. A se smetanou byl Special. Já take nepridávam cesnek ale smetanu ano ale sladkou ne zakysanou.kolik lidi tolik chutí :-)

casino: já mám ráda i "jen tak" - bez přílohy - každý dle své chuti

Za mě úplně super. Děkuji. Rychle a dobře.

Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín je výborný <3

hasic: vaše vulgární komentáře mažu s vírou, že se už nebudou opakovat.

Merylas: Souhlasím,lépe to napsat nešlo.;-)

Merylas: :yes::yes::yes:

stoudman: Mně nemusíte radit, co a kde mám komentovat, jsem už velká holka. Starejte se raději sám o sebe. Nevím, u jakých světových expertů jste se ten segeTín učil, ale nemůžu přijít na to, co je na segedínu zase až tak složitého. Určitě jsou jídla s daleko složitějším technologickým postupem. Je pravda, že zelí by se mělo přidat dusit zároveň s masem a pak zahustit jíškou, ale jak jsem už psala, jde to i takhle. Nechat mouku dobře provařit a guláš nechat třeba "chvíli" odležet. Je to vařeno v papiňáku, tak asi proto tento postup.
V gastroprovozech se ve Vámi zmiňované době vařilo podle kuchařské bible, Receptur a tam byly dvě normy. Normální segedín bez smetany a pak speciál, kde smetana je. Česnek není ani v jedné receptuře. Nemám nic proti tomu, aby si ho někdo malinko přidal, jen trošku na podtrhnutí chuti, taky dávám. Ale není to přece podmínkou, že tam smetana a česnek být MUSÍ. A to, že jste se před půlstoletím učil u mistrů kuchařů není zárukou toho, že jste i Vy sám dobrý kuchař.
Tohle je amatérský web, kde přispívají všichni, které vaření baví. A každý vaří tak, jak mu to chutná. Zkouší, kombinuje a vloží recept. A každý uživatel má možnost volby, který recept si pak vybere k realizaci. Může si ho zase přizpůsobit své chuti a potřebám a napíše pod recept komentář. A o tom to tady je, předávaní zkušeností. Vy byste vynikal na nějakých profi stránkách, pokud by Vás ovšem neposlali někam "do hájku". Tak je mi záhadou, proč si potřebujete "čechrat peří" mezi amatéry. Je ale príma, že jste se tady zaregistroval. Budu se těšit, a věřím že nejen já, na Vaše léty prověřené recepty, některé už retro se světovým úspěchem, které jste se naučil od mistrů. A taktéž se těším na přínosné komentáře s dobře míněnými, a slušně podanými radami. Užijte si hezký den.:-K

stoudman: A proč jste se snížil z výšin vaší dokonalosti a lezete sem, mezi - jak nám říkáte - "bandu amatérů"? Račte prosím přidávat dokonalé recepty, aby jste nás tedy opravdu poučil. Ale to asi nejde, protože jak to vypadá, umíte jen hrubě napadat a urážet, ale kloudný skutek utek. O vaší úrovni ostatně svědčí i vaše poznámka ve vašem profilu - cituji: "polibte si rádoby kuchaři." Je od vás hezké, že dáte najevo, co si o nás myslíte! :-! No nebudu psát, co si myslím třeba zrovna já o vás, a nebyla by to urážka, byla by to holá pravda, ale za rámeček by jste si to nedal, přesto, že bych vám to napsala zdvořilými slovy. A ti staří kuchaři, světa znalí a kultivovaní pánové, kteří skvěle umí nejen svoje řemeslo, ale i několik cizích jazyků, ti by vás vyhodili, sotva by jste otevřel tu vaší nevymáchanou pusinku.

stoudman: ano, tady vaří obyčejní lidé-amatéři. Vaří po svém a baví je to. Žádní mistři kuchaři a soupeři ve vaření. Obyčejní domácí kuchtíci od svých ploten, kteří vaří sobě i svým blízkým pro radost.
A není třeba se držet norem a původních receptur. Vše se přece neustále někam posouvá a to se týká i vaření.

Amsik: Naprosto souhlasím,je to banda amatérů.

Merylas: Na vašem místě bych to nekomentoval m.o.v. Učil jsem se v roce 1968 u mistrů kuchařů(doslova v té době jich bylo asi 10 v republice,kteří vyhráli nějakou světovou soutěž) a takové lidi jako Vy,měli pro srandu .Segetín je dost složitý a nezavděčíte se všem.A česnek tam určitě patří a smetana také.

Amsik: Proč chemici? Proč takhle škaredě? V receptu není použito nic závadného, chemického. Není to recept typu: "tradiční, staročeská...sójovku...Masox...Vegetu...", což někteří umělci dnes dokážou stvořit. To, že zelí je škoda vařit v hrnci vedle, když maso by naopak mělo při společném dušení natáhnout jeho chuť, to je fakt. Navíc je škoda do zelí lít tolik vody, i jako přílohu cca10 min. podusím na osmahnuté cibulce s min. množství vody, ale to je můj osobní způsob.

Slavomír: nemáte pravdu segedinsky guláš zo smotanou nemusí byť v reštaurácii niekedy býval segedinsky obyčajný bez smotany a zo smotanu to bol segedinsky špeciál. A dobrý bol aj ten bez smotany. Nie každý môže alebo má rád smotanu.

:no:

milujem segedín s chlebom....<3:-):-K

Proc zas nekdo smaží cibulku v tlakači a vrchol všecho je dělat zeli bokem?..At si kazdy vaří jak umi.ale kdyz uz si vymýšlím zakladni postupy..nepůjdu s kůží na trh......:-D

"Podáváme s knedlíkem."
Jj, vím co je "Kološvárské zelí" :-) ale měl jsem na jídlo osobu, která si k segedínu vyprosila rýži... 8-(
Nakonec se rýže nedostávalo a knedlíky zbyly na potom... :-O
Nebudu psát že příště pouze rýže a nikdy jinak ;-) leč rád občas zopakuji s rýží :yes:
No, nakonec je to chutné a navíc pohodlnější, že :-D

FUJ!!! Jste chemici a ne kuchaři!!!:no::no:
Jako bývalý mistr odborného výcviku bych vás vyhodil od plotny!!:no::no:
Kde je česnek? A proč vaříte zelí bokem od masa??? Zelí se má nadrobno překrájet a ne tam dávat veliké kusance!!!
Jděte plevat zahrádku, jen proboha už nezveřejňujte tyhle vaše paskvily!!!:-//
:-//:-//:-//:-//:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Amsik: Jako bývalý mistr odborného výcviku máte evidentně nervy v háji. Nejspíš jak Vy vyhazujete lidi od plotny virtuálně, tak Vás vyhodili z postu reálně. Ani bych se nedivila. Určitě taky máte výstavně udržovanou zahrádku.:-D Kdysi se vařilo v učňovských střediscích podle Receptur, možná ještě i teď, a tam česnek v surovinách vůbec není. Připravuje se trochu jiným technologickým postupem, to souhlasím, ale dá se uvařit i tímto. Nebude to žádná velká tragédie. Váš první komentář je pro Toprecepty opravdu "velkým" přínosem.:-// Vše se dá napsat, i kritika, slušnou formou.

Valéria 9. 5. 2017 19:59
Ešte toto nebol segedínsky guláš,toto je ako paradajková kapusta.Asi ste nejedli poriadny segedín.:-O :no:

smetanu jsem sice neměla ( protože mléčné nesmím ), ale v lednici jsem našla bezlaktózový jogurt. Použila jsem ho do záklechtky - mouku rozmíchat v jogurtu, přidat trochu vody - nalít do guláše. A šlo to také. Poprvé jsem zkoušela vařit zelí mimo guláš a přidat ho až ke konci a přišlo mi, že je to lepší. Mělo to daleko lepší chuť, guláš byl výborný. :yes:

Slavomír 23. 7. 2016 10:48
Ak sa varí toto jedlo bez smotany,potom sa to nemôže volať Segedínsky guľáš,lebo tam je práve tá smotana dôležitá a vlastne tretia najdôležitejšia složka,to ako keby ste do sviečkovej nedali zeleninu.

Proč se vlastně zelí vaří zvlášť a k němu se pak přilije zbytek? :-O Má to nějaký důvod? Já vařím zelí přímo v segedínu, řekla bych asi tak jako všichni ostatní a i tam přidávám nálev

hosta: no, autorka se stále neozývá ale tož proč nepřidat to zelí do papiňáku třeba na posledních 10 minut... Třeba napíše a prozradí nám to tajemství :)

Zobrazit 6 starších odpovědí

Na Szegedin se zero nevari zvlast ale pridava k polomekkemu masu a dusi spolecne. A patri do nej jeste nove koreni bobkovy list a trochu kopru.

Záklechtka je ředěná mouka a jíška nebo zásmažka je smažené máslo s moukou. To u nás ví každá malá holka :) Jinak já osobně dělám segedín někdy se smetanou, někdy bez. Podle stavu žaludku a střev :)

Straslipka Martin: Také do segedínského guláše smetanu nikdy nedávám ;-)

Straslipka Martin: Není to svíčková, ale přesto se do segedínu smetana dává, pokud možno hezky hustá kysaná - pak není ani třeba zahušťovat moukou. ;-)

Určitě bude dobrý,ale vynechám smetanu.... Jde o guláš,ne o svíčkovou...:yes:;-)

Já to znám taky jako záklechtku :-D :-D :-D Jo a máte řešit segoš :-p a néé hloupé slovíčkaření ;-)

Luxusní záležitost!!!!! :yes:

Míra Mašek:použít slovo Segedýn je vetší hrůza, záklechtka asi bude nářečí, ale Segedýn nevím odkud pochází, to trhá uši

Míra Mašek:

Zelí jsem přidávala rovnou k masu, a papriky dala tak 5 lžiček, jinak dle receptu. Gulášek je super. Jo a co se "zaklechty" týče, tak u nás doma se používá výraz "zátřepka" ;-)

Michal Hrubý 31. 10. 2015 13:00
Míra Mašek: Už od dob mé babičky se u nás doma normálně používá termín "záklechtka". V jiných regionech se může nazývat jinak. Nevidím na tom nic, co by dávalo "hubu šejdrem". Více na clanky.vareni.cz/zahustovani-polevek/

Míra Mašek: Jíška, zásmažka nebo nedejbože zavářka se použít nedá, protože to je úplně něco jiného... :-) Já říkám mouce s vodou amerika... každý ať si tomu říká jak chce, vy jste taky napsal "Segedýn" místo Segedín.

Míra Mašek 14. 10. 2015 12:15
Dnes se pokouším o Segedýn,snad to s využitím tohoto receptu klapne. Jen jedna věc mě děsí. To je výraz "záklechtka" . Huba mi jde šejdrem,jen se pokusím tento paskvil vyslovit. To se opravdu nedá použít slovo yásmažka,jíška nebo zavářka? Prokristapána to už je skoro jako outsoursink nebo podobné zkomoleniny. Sned je to jediné negativum na tomto receptu,které mi nevoní.

valach: aj ja!! :-p

Idu na to, výborné zelíčko, krásný nízký bůček a zápražka... ;-)

vynikajicí::;-):-D

Luxusní segedínek :-) Pochutnali jsme si :yes::yes::yes:

Taky jsem dělala z plecka, jen jsem ho nechala i s tím mastnějším při krájení:) a taky jsem přidala bobkový list a nové koření,jak někdo psal a vařila jsem vše v jednom hrnci. Povedl se výborně takže děkuji za recept a za některé užitečné komentáře :yes::-)

Ahoj,zkuste místo toho zápražku, je to hladká můka opražená na sucho a po vychladnutí rozmýchaná se smetanů ;-)

:yes:

Alenka: No já jsem se inspirovala tímto receptem, ale tedy jedna kávová lžíce papriky, se mi zdála málo, pro tu správnou chuť a barvu na kterou jsem zvyklá, jsem papriky musela přidat daleko více. Jinak maso nebylo třeba vařit v papiňáku, který stejně nemám, ale masíčko bylo ani né za půl hodinku krásně měkoučké, smetana mi to trochu zjemnila tak jsem musela přidat ještě trochu octu , mám to ráda kyselejší :) a musím říct že to byla špica! :) díky za inspiraci

Ksmils:

spagetka:můj syn, vyučený kuchař používá výraz amerika, to jsem já nevěděla co to vlastně je , ale záklechtku používám už při vaření nejméně 50 let.Já do segedínu přidávám ještě divoké koření,a jalovec.
A čím kyselejší zelí tím lepší.

misa: dělám ho poprví ale zatím se mi daří..:);-)

misa::-O

Dada :V gastronomii jsem se fakt nikdy nesetkala s výrazem "amerika", záklechtka se v Česku používá od pradávna od dob našich prapra předků ;-);-);-)

v gastronomii se používa místo zaklchtka ,,amerika´´ nemelo by se ve veřejnem stravování vube používat :) ale doma je to super :)

ujde to:-(:-D;-(;-(;-(;-(;-(;-(;-(:no::no::no::no::no::-((:-((:-((:-((:-((:-((

Ksmils: Je to směs vody a hladké mouky na zahušťování polévek a omáček. Používá se místo jíšky. Je nejen méně kalorická, ale i na výrobu jednodušší a rychlejší. Běžný výraz z gastronomie;-);-)

Janinan: Tak českou kuchyň se nenaučí vařit ani český truhlář! Ten ji vyrobí ze dřeva, nevaří! :D Vy se učte češtinu, jinak pletete slova. :D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Boze muj, co to je ZAKLECHTKA? Co to je za priserny slovo, to vymyslel kdo? :-// :no:

Paprika aby byla paprikou a ne cihlou se nejlip kupuje v madarsku ja ji tam furt kupuju a je uzasna;-)

Josef: guláš z konzervy? :-((:no:

Paráda!
Rychlé..snadné..výýborné.
Díky :yes::yes::yes:

podle obrasku to vypada ridky a vlastne proc to varis v pepinovim hrnci.skus delat zaklad gulase a pak tam dej kysany zely az vse bude meke tak paliva paprika a dohustit podle kazdeho zahustit moukou nebede ani potreba jelikos maso pusti stavu a zeli domaci dochuti zbytek jinak dobry ale to j za 3

moravačka 16. 3. 2014 11:52
jirka: prosimvás a kolikrát ste byl na Moravě? :D jednou prstem na mapě? a jste si jist, ze jste ji hledal vůbec tím správným směrem? vy zákletko :D

Saska Radek:Máš pravdu zaklechtka je trochu ujetá , vím , že na Moravě se říká zákletka , teda bez toho ch.:-)

ja dusim kratce a uplne na konec.Ze zacatku necham vodu 2x vyvařit a az pak dam zelí.A DO SEGETÍNU PATŘÍ SAMOZŘEJMĚ BŮŮČÉÉK.Plecko je přece jen trochu suché.A chilli v něm taky můžu:-)

Mně tam pořád něco chybělo.. přidala jsem kostku masoxu, stroužek česneku a výýýbornééé :yes: :-p

no můj táta segedín má rád ale já ne bleee:no::no::no::no::-//:-K

Také dělám zelí rovnou s masem a malinko přislazuji :-)

táák a oběd na zítra je hotov :-p segedýn je ještě teplý a móóć dobrý;-) Zelý jsem vařila společně s masem (ale každý jak je zvyklý) a přidala trošku cukru (máme radši vše sladší). Do zítra se naleží a bude na :yes: už ho píši do své kuchařky :-))

Saska Radek: máte něco proti Rumunsku ? :-O

Segoš jsem dneska udělala a opravdu jednička!! Někdo asi raději suchší,ale já ho miluji zrovna takto-jako od maminky..i ten stroužek česneku jsem dala..nemá chybu,i manžel ocenil :-) :yes:

Hungarkamion 23. 3. 2013 16:30
igen...:-D

hudbanasvatbu.cz 21. 3. 2013 19:30
Do pravého Segedinu,tak jak se dělá v Maďarsku smetana nepatří:-)

Saska Radek 15. 3. 2013 14:05
Dobrý, ale ten výraz "ZAKLECHTKA" je fakt hroznej.Jsme v Čechách nebo v Rumunsku.

Dělala jsem tento recept a je výborný,doporučuji!!:yes::yes::yes::yes:

Segedín nemá chybu,zelí jsem vařila společně s masem,přijde mi že omáčka je tak lepší.dávám bodíka a přidávám mezi oblíbené recepty:yes:

dnes jdu vyzkoušet tento recept.už mám na něj velkou chuť.:-)

:-))dobre ale ja to varim dohromady maso a zeli

včera jsem ho uvařila podle tohodle receptu ale furt mi tam něco chybělo.. a až dneska mi došlo že tam prostě chybí bobkáč a nové koření :) ale jinak super :yes:

Zuzana : Záklechtka není jíška!! Je to mouka rozmíchaná ve vodě.:-)

Joza: to bude asi jiška :)

Joza:

OMG co to je zaklechtka? :-//

VeronikaHrozna 13. 1. 2012 17:43
Pane Pekáči:To nám prodávají takovou papriku v našich obchodech - barvy tlučené cihly.

Když chci segedín rychle tak uvařím zelí a jakmile je měkké,dám tam 2 konzervy Madarského guláše.

jdu na to poprvé a bojím se, no snad to dopadne :-S

Dnes jsem dělala segedín podle tohoto receptu a bylo to moc dobré. Akorát jsem zelí nevařila zvlášť, ale dohromady s masem. Díky za inspiraci.:yes:

Jiří Bureš 22. 7. 2011 19:56
Doma děláváme segedíňák podle návodu babičky z hovězího masa, bez smetany a s bramborem: http://recepty.jiribures.cz/masa/segedinsky-gulas/.

Tak já dnes také uvařila segedín,moje babi ho dělávala taky z bůčku,ale jako malé mi to tak nechutnalo,tak dělám z plecka..dávám bobkový list,nové koření,sůl,pepř,papriku červenou a drcený kmín.Zelí dávám po orestovaném mase také hned do tlakáče a vařím společně tak 20-30 min.pak rozkvrdlám mouku ve vodě a ve smetaně a zahustím.Nakonec pro chuť přidám kečup a je to mňamka-všem chutná.....:-)

Pan Pekáč 20. 5. 2011 15:21
Žlutej segedín, :-)) to máte na kari, ne? Hahaha

nevim

+ česnek!!! bez česneku to totiž vůbec není ono.... ! :)

Mám mlsnou dceru, nemá ráda vepřové, proto všechno nahrazuji drůbežím. Použila jsem krůtí prso a dala víc kmínu místo pepře a byla to mňamka. Díky za inspiraci.

Dnes jsem vařila,jen jsem také na záklechtku místo vody použila smetanu;-)Jako příloha byl knedlík z mikrovlnkyhttp://www.toprecepty.cz/recept/5262-knedlik-rychl...a moc nám chutnalo:-pPřidávám fotku a +16 bodík:yes:

Pro aaa. No, jak bych to asi napsal. Asi tak pro rotu. :-) Je toho plny hrnec, ale pocet porci po me nechtejte, kazdy si naklada na talir jinak.

ten guláš vypadá opravdu dobře můžu se zeptat kolik porcí z receptu udělám??

moc dobré, dělám guláš podle tohoto receptu už poněkolikáté a tentokrát jsem si vysloužila i pochvalu tchýně :-D a to je asi už co říct, ráda uděluji plusový bodík :yes:

tento recept je bajecny.vsem moc chutnal,priteli i detem.dekuji.

Szegedínsky guláš s 15(!) knedlíkami (martin neregistrovaný) je síce trochu príliš, ale to znamená, že guláš musí byť vynikajúci.
Žiaľ sa mýli (martin), ak sa domnieva, že sa jedná o pôvodný český recept.
Jeho pôvod je podľa všetkého v Maďarsku, alebo kombináciou Maďarského gulášu a kyslej kapusty, ktorú Maďari údajne spoznali až pri okupácii Slovenska za Rakúsko-Uhorska. Sú to ale všetko len dohady. Je isté, že guláš ako jedlo nebol známy v Čechách, že sa tam dostal až počas Rakúsko-Uhorska, keď začal byť populárny vo Viedni a odtiaľ sa potom rozšíril aj do Čiech. Čo je ale temer isté, že v Čechách sa k nemu pridal knedlík a dnes sa Szegedínsky guláš zrejme vďaka tomu najčastejšie podáva s knedlíkom.

neregistrovaná, no, neznám takový recept, ale možná, snad by nevadilo přidat místo papriky kari a papriky buď jen málo, nebo vůbec žádnou, ale mrknu se ještě..;-)

jedla jsem segedínský guláš ochucené s kari,recept neznám,je to od známých tajný recept...neznáte ho náhodou?myslím,že i jalovec dával...;-)

je jedno jak ho kdo děla.Hlavně že mu chutná.

myslim si ze segedin je nejlepsi s 15 knedlikamam :-)):-)):-)):-)):-)).je to dobra a ceska kvalita.

vencovsky petr 22. 10. 2009 15:57
jeto dobrota

Segedín mám moc rád,dávám bodík:yes:

Bibinka: děkuju :-) včera sem přidala recept na košíčky, tak snad se někomu bude hodit , jinak to rizoto přidám, ale zatím bez fotky

Jituškoo, Jana R. tu zatím není, tak ti odpovím:diskuze je napravo ve druhém sloupečku jako 4.řádka Nové příspěvky diskuze. Tam si klikni a jsi tam, to samé můžeš udělat na Pokec úplně o všem;-) To rizoto jsem klidně dej a vítám tě, ať se ti tu líbí a hodně se tu naučíš a obkoukáš:-);-)

Jana Remková : jo jsou tu recepty na rizoto, ale to co děláme to tady ještě není :P a kde je nějakej pokec ? Jako diskusi myslíš ?

jituskaka, určitě tady nějaké recepty na rizoto máme, ale snaha se počítá a je dobře, že máš snahu přidat i fotky. Tady se taky hodně naučíš, pokud budeš chtít. Holky a všichni tady rádi poradí, pokud jsou na příjmu. Stačí kliknout na pokec o všem a zeptat se. Pokud někdo zahlídne, že se na něco ptáš, určitě poradí, pokud bude vědět.;-)

Jana Remková : jenže ty už asi nějaké zkušenosti s tím vařením máš , zatím co mě je patnáct a moc sem toho v životě ještě nenavařila, ale mohla bych přidat recept na rizoto ktere tu jeste nikdo nema :-) ma to je fakt mnamka tak zkusim coo nejdrive ten recept pridat

Jituskaka, jasně!! Každý nějak začíná a je fajn, že máš snahu přidat foto. Mi se taky vždycky nedaří, jak bych chtěla.;-)

Jana Remková: no bylo málo zelí :-) já sem to vařila poprvé v životě a nemám s tím žadné zkušenosti příste snad bude lepsi :-) chybama se clovek uci ne :-)

:-):-) Taky mi ten Jitušky segedín připadá spíš jako vepřové na smetaně...;-) Ale to neznamená, že nebylo dobré...:-)

Jituskaka, světlý by mi nevadil, každý dává jinak papriky, ale kde je nějaké zelí v něm?:-O

mám ho světlý, ale to je díky smetaně a mléku, když sem ho zahusťovala . Byl moc dobrý děkuju za receptík a určitě sem taky přidám nějaký :-p

Dneska sem ho vařila :-) vypadá krásně zítra přidám fotku ;)

segedínský guláš máme moc rádi a místo vepřového plecka dávám bůček zkuste to je to velice dobré :-p

tak my tam nedáváme asi smetanu,ani mléko ani nic jiného ale za to přidáváme bobkový list.... skuste to určitě...je to pak velice dobře ochucené...:yes:

Ten guláš od Jitky a Vlastíka vypadá, jak na kari!:-)

:-)):-)) lednička by se hodila:-D

Zrovna ho budu dělat zítra k obědu, bude asi na 2 dny, protože guláše jak víme chutnají odleželé lépe a lépe. Ovšem mám poněkud jiné ingredience a dělám v 1 hrnci-zelí dávám v polovině dušení k masu, používám celou (i víc,podle množství) sladkou, nebo zakysanou smetanu-podle toho jak je kyselé zelí a co mi v tomto segedínu chybí je dost česneku:-!:-p a určitě víc papriky než 1 lžičku- to už spíš polévkovou lžíci. Zahušťovat se ani nemusí, omáčka je hustá dost.;-):-)

andrea:-D:-D:-D:-D

Ta lednička se ti povedla,chechtám se tady,kdo bude reagovat:-D:-D:-D:-D

hmm,teda jedničkou..:-D

Výborné..chválím a také hodnotím ledničkou...:-)

:-pdobrý recept zrovna vařím a vypada to skvěle!:yes:

U nuás se nedává smetana ani mléko. Vím jistě že se smetanou to bude velice dobré a jemné. Ale tradice je tradice a nikdo nemá odvahu něco měnit.Ale zkusím časewm kuchyni ukecat na zkoušku změny.Slibuji. Václav

Já dělala segedín poprvé dle tohoto receptu a dobrý, povedlo se :-)) Hodnotím kladně :yes: Pochutnali jsme si. Místo vody jsem také použila smetanu.

Také neučím segedýn plavat, místo vody používám smetanu, případně mléko

V omáčke nemá mäso s kapustou plávať, presne tak to nemá byť nadmieru husté. Existuje aj zlatá stredná cesta.:-D

Taky nemáme rádi moc hustý segedín,takže přidávám i tu vodu.

Já to dělám jako tejaja, určitě ne vodu, ve smetaně atd.I když souhlasím se zuzkou v tom, že určitě i té smetany dám hodně.A navíc šťávu pustí i ta cibule.

No, plavat, až ho udělám já, vložím taky foto, aby se dalo porovnat.;-)

Někdy člověk neodhadne kolik zelí, proto je lepší přidávat uvařené zelí k masu a ne naopak. Pro nás je půl kelímku smetany velice málo. Do segedínu přidávám nejen smetanu (500 ml) ale i mléko. Máme rádi více omáčky. Zelí a maso v omáčce musí plavat. Segedín se smetanou se vaří zejména na Slovensku. Segedín, kde člověk na vidličku nabírá jenom husté kyselé zelí s masem nám nechutná.

Do segediňáku používam smotanu, nie vodu. Teda múku rozmiešavam priamo v smotane. Kyslú kapustu pridávam aj so šťavou, takže tekutiny je dosť.

Segoš dělám trošku jinak ale i tak hodnotím 1:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
segedínský guláš, segedínský guláš, segedínský guláš z vepřového, segedinský guláš z vepřového masa, segedinsky gulas recept, segedínský guláš recept, segedynsky gulas, recept na segedínský guláš, recept na segedínský guláš, segedin recept, segedín, segedinský guláš se smetanou, jak se děla segedinský guláš, recept na dobrý segedínský guláš, segedínský guláš recept z vepřoveho masa, segedínský guláš recepty, recept segedínský guláš, recept segedínský guláš, segedínský guláš -recept, szegedinský guláš

Suroviny:
plec vepřová, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu