Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkovo-tvarohové knedlíky s rajskou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 015 kJ /
2 872 kcal
Bílkoviny151,48 g
Tuky105,04 g
Vláknina27,82 g
Cholesterol 933 mg
Sodík 666 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy319,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Petrželku, bazalku a další bylinky opereme, osušíme a posekáme nadrobno. Krok 2: Cibulku pokrájíme, necháme chvíli zesklovatět na jedné lžíci olivového oleje. Krok 3: Přidáme posekáné bylinky a vše krátce osmahneme. Krok 4: Cibulovo-bylinkovou směs dáme krátce vychladnout, budeme ji potřebovat na knedlíky. Krok 5: Na zbylém olivovém oleji necháme zesklovatět další cibuli a přidáme prolisovaný česnek. Krok 6: Přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je šťouchadlem na brambory /nebo je ponorným mixérem chvíli mixujeme/. Osolíme, opepříme a ochutíme oreganem, perníkovým kořením a podle chuti přidáme cukr. Omáčku asi 10 minut podusíme. Podle potřeby ješte osolíme a opepříme. Krok 7: Tvaroh utřeme s vejci a zakysanou smetanou. Krok 8: Vmícháme hrubou mouku a vychladlou cibulovo-bylinkovou směs. Osolíme a opepříme. Krok 9: Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a na slabém plameni vaříme přibližně 12-15 minut. Krok 10: Knedlíky opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíř a okamžitě podáváme s rajčatovou omáčkou. Zdobíme bylinkami.

Zveřejněno 21. 6. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Recept je ze staré Kuchařky-Recepty z naší vesnice. Byly zde pod jiným názvem./vegetariánské knedlíky s rajskou/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQA2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQA2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

cathleen: i moje maminka a já to dělám podle ní.. je výtečná:yes:

varilamyskakasicku: moc hezký receptík:-K ty bylinky bych asi taky dala čerstvé;-):-)

Moc hezky jsi to Myško připravila:-K+8:-p:yes:

tejaja: také ji máme tak rádi, s hřebíčkem/klinčekem/zkusím příště;-):-K

cathleen: u nás sa robí paradajková omáčka na sladko a klinčeky ( hřebíčky ) tam idú tiež :-);-)

cathleen: děkuji Cathleen:-K;:-K asi tak byl ten recept i pojmenován v kuchařce jako celek, bez masa,tak,jak píšeš.Bylinky dám příště čerstvé.Jinak rajská byla moc dobroučká,skořice je také moc dobrá v omáčce.Právě jsme jí dojedli.;-);-)

myšlenka: vejce nejedí vegani, ale vegetariáni snad ano:-?
Vegetariánské asi proto, že je jídlo, bráno jako celek, bezmasé.....mně by určitě chutnalo, jen ty bylinky bych do knedlíků nesmažila, ale dala čerstvé.
A voňavou rajskou mám, na rozdíl od zbytku rodiny, moc ráda - moje maminka do ní přidávala nejen skořici, ale i hřebíček...:-p

Hmm, to jsou fakt zajímavé knedlíky:-p

Taky by mi chutnalo :yes:

jarka skrobakova:;-):-K díky Jaruško:-K;-)

Jenny: děkuji Janinko:-K

suprový recept, moc se mi líbí, tisknu a vyzkouším:-p:-p:yes::yes::-)):-K

myško,já rajskou miluju a určitě by mi to mocinky chutnalo,mňáááám...:yes::yes:

Ktásné to knedlíčky:yes::yes:, hned bych je slupla:-p:-8.
A s rajskou je to určo mňamka, posílám zasloužený bod.

myšlenka: pozměnila jsem název;-)

myšlenka: mám ten recept z ze staré kuchařky, je takto pojmenován:-K

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
vegetariánské recepty, vegetariánské knedliky, tvarohovo bilinkové knedlíky, tvarohové kulaté knedlíky, bylinkové kulaté knedlíky, bylinky do knedlíku, knedlík s rajčaty a bylinkami, kure zeli a tvarohove knedliky, hrubá kuchařka naší vesnice, knedlíky k rajské, tvarohové knedlíky jako od maminky, tvarohové knedlíky s rajskou omáčkou

Suroviny:
rajče, sůl, pepř, koření do perníku, cukr, česnek, koření oregáno, olej olivový, cibule, olej olivový, libeček, petrželka zelená, bazalka čerstvá, tvaroh měkký, smetana zakysaná, vejce, mouka hrubá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu