Hříbková omáčka
Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc nestojí a nebude vám po ní těžko.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| Tuky | 21,64 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 431 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 19,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky zalijte jedním a půl šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat.
Krok 2: Na oleji orestujte oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, sůl, pepř a zalijte rajčatovou šťávou.
Krok 3: Hříbky scedíme přes plátýnko a pokrájíme nadrobno. Vodu nevyléváme.
Krok 4: K orestovanému základu přidejte hříbky a přiveďte k varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.
Zveřejněno 18. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříbková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBjv
Moje poznámka
Hříbková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBjv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 34 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 55 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
hribkova omacka,
hříbková omáčka se smetanou,
hříbková smetanová omáčka,
hříbková omáčka recept,
hribkova omacka ke steaku,
smetanová hříbková omáčka,
recept na hříbkovou omáčku,
hřibkova omáčka ke steakum,
smetanovo hříbková omáčka,
hříbková omáčka na smetaně,
recept hřibková omáčka,
omáčka hříbková,
hříbková omáčka na steaky,
recepty hříbková omáčka,
smetanovo-hříbkova omáčka,
hříbková omáčka s těstovinami,
hříbková omáčka na steak,
výborná hříbková omáčka,
hřipková omáčka,
hříbková
Suroviny:
hříbky sušené,
česnek,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
šťáva rajčatová
Komentáře (8)
Jinak díky jedné zdejší kuchařince (hosta) už sušené houby nenamáčím vůbec, rovnou bez namáčení s nimi pracuji, jsou chutnější. Takže v tomto receptu je můžete rovnou přidat k základu a duste.
Recept bude výborný, líbí se mi i fotka