Bratislavská buchta
Pokud máte rádi vláčné a jednoduché moučníky, tento recept je právě pro vás. Mramorová bratislavská buchta je prolitá pudinkem a dozdobená zakysanou smetanou, která jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá opravdu krásně a díky skořici nádherně voní.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 628 kJ / 3 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,56 g |
Tuky | 156,92 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 536,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Důkladně promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.
Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech.
Krok 4: Do druhé části těsta přidáme kakao, dobře rozmícháme a rozlijeme cik-cak na světlé těsto.
Krok 5: Pudink uvaříme dle návodu na obalu a horký rozlijeme cik-cak na syrové těsto.
Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být čistá.
Krok 7: Zakysanou smetanu promícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a nalijeme ji na horký koláč. Na závěr posypeme skořicovým cukrem a necháme alespoň 3 hodiny vychladit v lednici.
Krok 8: Vychlazenou buchtu nakrájíme na úhledné čtverce a podáváme.
Zveřejněno 12. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1VY
Moje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1VY
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 2 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 8 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 15 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 8 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 10 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 11 hodinami
Tématické fráze:
buchta,
bratislavská buchta,
buchta z hodně vajec,
buchta bez cukru,
bratislavska buchta recept,
buchty,
buchty bez cukru,
buchta ze dvou vajec,
svěží buchta,
jak dlouho péct buchtu,
jak dlouho se pečou buchty,
buchty s kypřícím práškem,
doba pečení buchty,
recept na bratislavskou buchtu,
buchty s práškem do pečiva,
buchta bez vajec,
buchta s hodne vajec,
recept na buchty,
buchta rozbouřené moře,
peceme buchty
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kakao holandské,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr skořice,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (10)