Štědrák
Štědrák je velmi štědře plněný koláč původem od slovenských sousedů. Zpravidla se vyskytuje na stole o vánočních svátcích a jeho název vyplývá zejména z mnoha vrstev různých náplní od ořechové, přes povidlovou až k tvarohové.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 772 kJ / 6 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,90 g |
Tuky | 232,35 g |
Vláknina | 51,25 g |
Cholesterol | 977 mg |
Sodík | 815 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 837,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Moje poznámka
Štědrák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WnxJ
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 18 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Rebarborovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 18 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 21 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
Přidáno 28. 4. 2025 05:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Nikolw před 57 minutami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
mariooneta před 9 hodinami
Rebarborový koláč
janpoho před 9 hodinami
Kopřivový sirup
BlancaL před 11 hodinami
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
BlancaL před 11 hodinami
Mini cheesecake
blazenak před 13 hodinami
Domácí česneková pomazánka
radekfiala před 13 hodinami
Pizza bez droždí
hanapelanova18 před 14 hodinami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Antonausprag před 15 hodinami
Tématické fráze:
koláč štědrák,
stedrak kolac,
vánoční šťědrak,
příprava máku,
vánoční koláč štědrák,
minibazar vaření a pečení,
malinová šťáva recept,
povidlová náplň,
moučník štědrák,
kolac stedrak recept,
štědrák-recept,
štědrák na plech,
kynuty stedrak,
nejlepší štědrák recepty,
dort stedrak,
štědrák-koláč,
stedrakkolac,
příprava makové náplně,
nejlepší štědrák,
štědrovák
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
voda,
cukr vanilkový,
mák mletý,
cukr moučkový,
skořice mletá,
voda,
povidla švestková,
voda,
cukr moučkový,
skořice mletá,
šťáva malinová,
rum,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
vejce,
mouka hrubá,
smetana,
strouhanka
Komentáře (19)