Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina kakaová skládanka

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 953 kJ /
7 398 kcal
Bílkoviny170,29 g
Tuky334,90 g
Vláknina39,36 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 268 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy906,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do zadělávací mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Po vykynutí dáme trochu soli, žloutky, polohrubou mouku a část hladké mouky. Zpracováváme těsto a postupně přilíváme rozpuštěné máslo a přisypáváme hladkou mouku až vypracujeme vláčné těsto. Těsto se nesmí lepit a nesmí být příliš tuhé, aby koláč nebyl tvrdý (množství mouky je uvedeno přibližně). Krok 2: Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu vykynout. Kynuté těsto rozdělíme na šest dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, který posypeme kakaem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Máslem nešetříme, aby nebylo kakao suché. Kraje přehneme přes náplň a spojíme k sobě. Krok 3: Skládanky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, položíme spojem dolů a potřeme rozpuštěným máslem. Ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Po vyndání z trouby skládanku opět potřeme rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 22. 7. 2012

Poznámka autorky Bahula

Kakaová skládanka je můj oblíbený koláč už od dětství, kdy mi ho pekla babička. Pak mi ho pekla mamka, i tenhle pekla ona a dnes mi ho poslala. Upéct ho umím, ale proč bych to dělala, když od ní mi chutná nejlépe a upeče mi ho vždy, když mi chce udělat radost.

Recept přidávám na přání některých topaček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina kakaová skládanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzq7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina kakaová skládanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gzq7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Vynikající, moje kolegyně takto dělala bábovku, prostě potřené a zavinuté těsto dala do bábovkové formy a rozkrojené dílky měly krásnou mozaiku. Někdy utřela rumové perníčky s máslem a kakaem a nádivkou naplnila kynuté těsto. Bylo to moc dobré, jdu očima vzpomínek, je to již 40 let.

Ahoj Bahule (Mami).Dnes jsem upekla pro návštěvu, měl úspěch, ikdyž na babičku nemám. Příště nebudu šetřit cukrem, ale dětem chutnal!

jeeeee, tohle delavala babicka :')))) To sem zboznovala a jeste s jabkama!!! Taky sem to aj nekolikrat zkousela, recept pokazde prakticky stejny, ale nikdy to neni tak dobry :( sem asi leva nebo ona byla kouzelnik :D Nicmene, kdyz to vidim, asi to zkusim jeste jednou ;-)

:-p Bahulko to je krása, mám uloženo a určitě vyzkouším:-K

spagetka:Ne ,to netvrdí,ale když se zeptám co uvařit ,tak na všechno kývne ,že ano! A měl by držet dietu.
Potom kajícně prohlásí, mně chutná všechno,a nebo: Co mám dělat,když mi všechno chutná? Jediná věc být doma nemusí, to je pizza ! Jak by se mi ulevilo ,kdybych občas místo vaření objednala pizzu! Ale,to je něco co páníček nepapá a nechce a nemusí a ani dřivkem by do toho "ne to"! :-((:-// Dostat ho do restaurace,také obrovský problém, všechno pomluví,nic mu nechutná ,tváří se uraženě,nadává personálu a pomlouvá kuchaře:-//

Veronika.Hrozna:taky to máš tak? To jsem ráda, že nejsem sama: co tam dáváš, tohle:-? nééé, tamto, ježíš, já to nejím :-D:-D:-D spapá vždy ;-);-)

rebeka:No jo,jak ti závidím,že to bereš s nadhledem.Ale,ten muj mě někdy opravdu vytočí,jako žábu v mixéru.:-((

Evi,dala bych si v Tvé cukrárně tento moučník, je to pěkné;-):yes:

Veronika.Hrozna: no jo.. naše maminky a babičky věděly, co je dobré.. jojo.. v jednoduchosti je krása:-K i když.. v jednoduchosti.. Bahulka má cukrárnu a všechno krásné;-):yes:
já to tak hezké mít nebudu, ale pokusím se.. co bych pro miláčka neudělala:-8;-):-)

rebeka:No jo , ale kdo má ty kecy stále poslouchat,já bych to těsto ještě jakž - takž svedla,ale on furt, že tam bylo kakao a ptala jsem se a co dál,a že prý .. on neví ,ale bylo to dobré!
Tohle poslouchám asi tak 20 let !!!!!!Mám to doplnit nějakým smajlíkem ? Takový zde není!:-O
Takže já jsem pořád nevěděla ,z čeho byla náplň. Až dneska jsem to přečetla co v tom má být,máslo,kakao a cukr.:-!:-O

Bahula::-S:-S nooo, to je fááákt stráášně k smíchu:-//:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Rebeka:He-he !:-D U mně stejně ! :-D

rebeka::-D:-D:-K

Bahula::-// jo.. a tím jsem si na sebe upletla bič.. už ho viděl.. a prý.. kdy udělám:-?:-S:-D:-D:-D:-D

rebeka: To mě moc těší, protože recept jsem vkládala na přání Tvoje a Jany ;-):-K Z tohoto těsta dělá i ty vdolečky co byly k snídani a v muzeu.

Děkuji všem za zájem :-K

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
jablková skládanka, jablkové skládanky, skládanka recept, skladanky z kynutého těsta, koblihy s jabkama, babiččiny recepty, řezy skládanka, livance s jabkama, bublanina s jabkama, kynutá skládanka s jablky, kynutá skládanka, bahule, jablková kynutá skládanka, babiččin kynutý závin, kolac skladanka, kynuta babovka s pudinkovo kakaovou naplni obrazky, skladanka z perníku, co je skladanka, jak udělat babičku s kakaem, jsem babiččin miláček

Suroviny:
mléko, žloutek, droždí, cukr krupice, máslo, sůl, mouka polohrubá, mouka hladká, kakao, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu