Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíky s jahodami a borůvkovou zmrzlinou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 989 kJ /
714 kcal
Bílkoviny24,68 g
Tuky10,26 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy125,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si den předem připravíme zmrzlinu: vyšleháme dohusta 2 šlehačky, přidáme cukr a vmícháme do směsi borůvky. Hmotu naložíme do vhodné nádoby a dáme mrazit do druhého dne. Krok 2: Z tvarohu, vajíčka, krupice a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Krok 3: To rozdělíme na zruba 10 kousků, do kterých zabalíme jahody. Knedlíky by měly být o malinko větší, než pinpongový míček. Krok 4: Knedlíky vložíme do vroucí vody a jakmile všechny vyplavou, jsou hotové. Krok 5: Pokud nám zbydou jahody, můžeme je pomixovat s trochou cukru a přelít knedlíky. Krok 6: Na talíř ke knedlíkům naložíme kupu zmrzliny, kterou je lépe vyndat z mrazáku zhruba hodinu předem.

TIP: Tvarohové knedlíky - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 7. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-včerejší AHA, recept od Martiny Gavriely

Trošku jsem si to upravila podle sebe. Místo borůvek do zmrzliny mohou být i maliny, ostružiny...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4VO6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4VO6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Jitule2211: děkuji, taky jsem je dlouho nedělala :-)

Pravě jsem knedlíky dovařila a už nejsou. Vynikající!!! :yes::yes:

Jana Remkova: nevadí, bude něco jiného;-):-K

Ty musely být výborné. Až tady budu mít holky určitě vyzkouším;-):yes:+

dzungila: díky moc:-)

Krásně se na mě smějou, Jani.:-p:-p:-p :yes: Bodík!

varilamyskakasicku: Jéé, tak promíííň!!:-S

Jana Remkova: ne, Jani, jen jsem si ukládala doma do sešitu z AHA ten recept od Martiny Gavriely, že ho udělám a dám sem, takže už ho jen udělám podle tebe teď o víkendu a nedám ho sem:-K;-)

varilamyskakasicku::-D:-D. Jako tady jsi dávala ten recept?:-O

Jani, pěkné a skoro zase i splašené knedle, včera jsem recept ukládala přesně ten samý, jak máš, je teď v AHA od Martiny Gavriely, zmrzku má také, ale jinou a dnes jsi tady Ty, mňam, Ty mi vidíš do okna, k pc:-)):-D:yes:

Božská mana:yes:.

jarka skrobakova: děkuji moc! I všem ostatním, co je receptík zaujal;-). Mám ráda jednoduché a rychlé recepty. V tom vedru super:-)

no to je nádhera, já mám na to takovou chuť:-!:-! To musím udělat moc se mi líbí Jani Tvůj receptík, mám uloženo a až přijde vnučka, tak to udělám, to si šplhnu:-! Tobě posílám + 10 bod, krásné foto:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-)):-)):-K

Jani pošleš?:-D:-D jsou k nakousnutí:yes::yes:

:-p:yes: vypadají jedle;-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
tvarohove knedliky, tvarohove knediky, knedlíky podle martiny gavriely, knedlíky polité jahodami, tvarohové knedlíky s jahodovým, tvarohové jahodové knedlíky, tvarohové knedlíčky polité jahodami, tvarohové knedlíky od martiny gavriely, tarohové knedlíky, tvarohové knedlíky polité, jahodové knedlíky, žahour se zmrzlinou, jak mrazit knedlíky, aha recepty, tvarohové knedlíky podle martiny gavriely, tvarohové knedíčky polité jahodami, knedliky gavriely, jahodové knedlíky recept, splašená buchta od rebeky, recepty aha

Suroviny:
tvaroh plnotučný, krupice dětská, vejce, sůl, jahody, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr, borůvky

Přidat fotografie receptu