Štrúdlík i pro méně zručné
Velmi rychlý štrúdl bez kynutí, na který stačí jen pár surovin a zvládne ho upéct opravdu každý. Díky pomazánkovému máslu je těsto krásně vláčné a po krátkém odpočinku se s ním dobře pracuje. Naplňte ho jablky se skořicí a při pečení provoníte celý domov.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 410 kJ / 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,70 g |
| Tuky | 2,34 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 67,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Moje poznámka
Štrúdlík i pro méně zručné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjjy
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jablečný štrůdl z pomazankového másla,
láďa hruška jablečný štrudl,
závin z pomazánkového másla od ládi hrušky,
jablečný štrůdl podle ládi hrušky,
cim pomazat strudl,
štrůdl od ládi hrušky,
motání štrůdlu,
jablkový závin ládi hrušky,
štrůdl z pomazánkového másla podle hrušky,
jablečný štrůdl ládi hrušky,
štrůdl z pomazankového másla hruška,
tátův štrůdl,
láďa hruška štrůdl z pomazánkového másla,
štrudl podle ládi hrušky,
těsto na štrudl z pomazánkového másla,
štrůdelník,
štrudl od hrušky,
strůdl z pomazánkového másla,
tátův štrůdl od ládi hrušky,
tátův štrůdl od ládi hrušky
Suroviny:
pomazánkové máslo,
jablko,
mouka polohrubá,
rozinky,
cukr skořice,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (69)
Těsto už se mi při zpracování zdálo suší, rozpadalo se. Pracně jsem z něj uhnětla hroudu, nechala odležet, rozdělila na půl... Nešlo to vůbec vyválet. Byl to kus gumy, ze kterého nešla vyválet placka větší než 30cm v průměru - z toho štrůdl fakt neudělam. Navíc se těsto dost trhalo a pukalo, fakt hrůza. Vzniklé díry ani nešly přelepit, těsto se vůbec nedalo spojit.
Těsto asi po půl hodině urputného boje skončilo v koši, připravená jablka jsme snědli u filmu
A to nejsem v pečení začátečník - podotýkám
No a teď raďte soudružky, kde se stala chyba
Přítel nemá rád listové těsto a dělat tažený se mi také pořád nechce, takže tento dělám hodně často.