Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,9 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sovicka16

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a pokud k ní přidáte i kuřecí maso, máte o vydatné jídlo postaráno.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 449 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny169,69 g
Tuky80,38 g
Vláknina28,65 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 1,56 g
Sůl4,05 g
Sacharidy89,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem nakořeněné maso (dle naší chuti) nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej, na kterém orestujeme maso. Přidáme cibuli a necháme pozvolna smažit. Krok 3: Špenát pokrájíme, stroužky česneku oloupeme a drobně nakrájíme, dáme k masu a pod pokličkou dodusíme doměkka. Krok 4: V jiném hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na kaši. Krok 5: Přidáme tavený sýr a eidam (nebo pouze eidam) a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Krok 6: Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem. Krok 7: Provařenou omáčku zalijeme smetanou a přidáme k masu se špenátem. Už jen přivedeme k varu a odstavíme. Krok 8: Podáváme s těstovinami či gnocchi.

TIP: Jak udělat domácí těstoviny

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rJL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rJL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

janča: je to tam napsaný 12 procentní

Velmi lahodné a lehké jídlo doporučuji

Vynechala jsem tavený sýr , i tak jsem si moc pochutnala:-)

Vynikající, jak z restaurace :-)

Na tohle jídlo jsem u nás chodila do restaurace,dneska jsem ho udělala doma se širokými nudlemi,úžasný,díky moc,nevěděla jsem jak na omáčku :-8:-)

Dneska jsme to měli k večeři a jen chvála :-)),výborné s tím špenátem,moc jsme si pochutnali :-p;-)

holky jídlo vypadá skvěle, mám jenom asi hloupý dotaz,ale kolikaprocentní smetanu do toho dáváte?

jééé, když to vidím mám strašný hlad, takové jídla miluju:-p

Naprosto fantastická bomba....moc děkuji za recept... :-K

Výborné, dělala jsem dnes k obědu a moc jsme si pochutnali :yes:

Včera jsem udělal tuto omáčku s americkými brambory a dnes máme k tomu těstoviny! Moc dobrý! ;-)

Já bych to teda nedávala dohromady, protože to vypadá šíleně na talíři, takhle smíchané, ale udělala bych to zvlášť a pěkně naaranžovala. Recept www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/19.gifje super - v jednoduchosti je největší síla

dekuji za inspiraci, uzasne:):yes::-K

ahojky,teraz som dovaryla.jeto super.dakujem:-):yes:davam bodyk..

je to super recept moc diky.pa:-D

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
sýrová omáčka, sýrovo špenátová omáčka, smetanová omáčka se špenátem na těstoviny, špecle se špenátem, baby špenát s těstovinami, omáčka na těstoviny se špenátem, sýrová omáčka na testoviny s kuřecím masem, noky se špenátem a kuřecím masem, smetanovo syrova omacka se spenatem, sýrová omáčka na testoviny se špenátem, zapečené těstoviny s kuřecím masem a špenátem, zapečené těstoviny se špenátem a kuřecím masem, smetanova omačka se špenátem, recepty z listového špenátu, zapečené testoviny s listovym spenatem, těstoviny s listovým špenátem, syrovošpenátová omáčka, sýrová omáčka s testovinami, špenátové těstoviny s kuřecím masem, špenát s těstovinami

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, cibule, česnek, špenát listový, máslo, mouka hladká, mléko, květ muškátový, sýr tavený, sýr eidam, sůl, pepř, smetana 12%

Přidat fotografie receptu